Skip to content

אוזני המן צבעוניות

מתכון חגיגי ומיוחד לפורים, של עוגיות אוזני המן מקוריות, מלאות צבע ושמחה, ובמגוון מליות טעימות במיוחד. המתכון קל להכנה וניתן להכינו יחד עם הילדים ולהפוך את החגיגה למשפחתית ומהנה

אוזני המן צבעוניות

מתכון חגיגי ומיוחד לפורים, של עוגיות אוזני המן מקוריות, מלאות צבע ושמחה, ובמגוון מליות טעימות במיוחד. המתכון קל להכנה וניתן להכינו יחד עם הילדים ולהפוך את החגיגה למשפחתית ומהנה

*דרגת קושי:♥♥♥♥♥ *זמן הכנה: 80 דקות : *כמות: כ15 אוזני המן
*הבצק נוח מאד לעבוד ואני מומליצה להכפיל ואפילו לשלש את כמות הבצק.
צילום: דליה עובדת
מצרכים 

170 גרם קמח לבן רב תכליתי
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
20 גרם שקד מולבן טחון maimon's
60 גרם אבקת סוכר maimon's
1/3 כפית גרם מלח
½ ביצה
½ כפית צבע מאכל אדום/ירוק/צהוב/ כחול maimon's
150 גרם מלית בטעם שוקולד/ קרם נוגט / מלית פרג/חלבה לאפייה maimon's

אופן ההכנה
1. בקערה שמים קמח וחמאה. מפוררים את החמאה עם הקמח ויוצרים מעין מרקם של חמאה חולית. מוסיפים את אבקת השקדים ואבקת הסוכר וממשיכים לפורר ביחד לתערובת חולית.
2. בקערה קטנה טורפים את הביצה עם המלח ויוצקים לתוך התערובת החולית. לשים עד לקבלת בצק אחיד.
3. חותכים כמות של כף מהבצק עבור כל צבע ומוסיפים חצי כפית של צבע מאכל. לשים כל בצק מספר דקות עד שהבצק נצבע. מעבירים את הבצק הרגיל ואת הבצקים הצבועים לשקיות ניילון נפרדות ומצננים במקרר למשך כשעה.
4. מוציאים את הבצק מהמקרר כרבע שעה לפני השימוש. מרדדים את הבצק לעלה בעובי 4 מ"מ. קורצים עיגולים.
5. חותכים מהבצקים הצבעוניים חתיכות קטנות, אותן מגלגלים לכדור קטן ומועכים לצורת עיגול. מניחים 7-9 עיגולים קטנים על כל עיגול בצק שקרצנו.
6. הופכים את העיגולים, כך שהצד עם הנקודות כלפי מטה ומניחים כחצי כפית מלית לבחירתכם במרכז כל עיגול. ניתן לגוון עם מספר מליות.
7. סוגרים כל עיגול לצורת אוזן המן ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-10 דקות. מצננים היטב ומגישים.

*המתכון באדיבות מימונ'ס,מותג מוצרי האפייה מוביל ובשיתוף הקונדיטורית דליה עובדת

*דרגת קושי:♥♥♥♥♥ *זמן הכנה: 80 דקות : *כמות: כ15 אוזני המן
*הבצק נוח מאד לעבוד ואני מומליצה להכפיל ואפילו לשלש את כמות הבצק.
צילום: דליה עובדת
מצרכים 

170 גרם קמח לבן רב תכליתי
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
20 גרם שקד מולבן טחון maimon's
60 גרם אבקת סוכר maimon's
1/3 כפית גרם מלח
½ ביצה
½ כפית צבע מאכל אדום/ירוק/צהוב/ כחול maimon's
150 גרם מלית בטעם שוקולד/ קרם נוגט / מלית פרג/חלבה לאפייה maimon's

אופן ההכנה
1. בקערה שמים קמח וחמאה. מפוררים את החמאה עם הקמח ויוצרים מעין מרקם של חמאה חולית. מוסיפים את אבקת השקדים ואבקת הסוכר וממשיכים לפורר ביחד לתערובת חולית.
2. בקערה קטנה טורפים את הביצה עם המלח ויוצקים לתוך התערובת החולית. לשים עד לקבלת בצק אחיד.
3. חותכים כמות של כף מהבצק עבור כל צבע ומוסיפים חצי כפית של צבע מאכל. לשים כל בצק מספר דקות עד שהבצק נצבע. מעבירים את הבצק הרגיל ואת הבצקים הצבועים לשקיות ניילון נפרדות ומצננים במקרר למשך כשעה.
4. מוציאים את הבצק מהמקרר כרבע שעה לפני השימוש. מרדדים את הבצק לעלה בעובי 4 מ"מ. קורצים עיגולים.
5. חותכים מהבצקים הצבעוניים חתיכות קטנות, אותן מגלגלים לכדור קטן ומועכים לצורת עיגול. מניחים 7-9 עיגולים קטנים על כל עיגול בצק שקרצנו.
6. הופכים את העיגולים, כך שהצד עם הנקודות כלפי מטה ומניחים כחצי כפית מלית לבחירתכם במרכז כל עיגול. ניתן לגוון עם מספר מליות.
7. סוגרים כל עיגול לצורת אוזן המן ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-10 דקות. מצננים היטב ומגישים.

*המתכון באדיבות מימונ'ס,מותג מוצרי האפייה מוביל ובשיתוף הקונדיטורית דליה עובדת

כתבות אחרונות באתר

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן