Skip to content

טיול סופ"ש: פסטיבל "מהחממה לצלחת" בערבה, וטיול סביב הכינרת

החל מסוף השבוע הקרוב תוכלו לקטוף בערבה ירקות טריים ולהשתתף בסדנאות בישול עם שפים בחממות החקלאיות; בשביל "סובב כינרת" תיהנו מתצפית מרהיבה וממפל נסתר
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

אז לאן מטיילים בסופי השבוע הקרובים? "מגפון" מציג בפניכם שתי אפשרויות נפלאות: הערבה והכינרת. בארצנו הקטנה גם לא חייבים לבחור. אפשר בהחלט גם וגם.

נדב ודניאל, בעלי המיזם הקולינרי "סיפור אהבה תאילנדי". צילום: יאיר ולר

בערבה חוגגים עם אירועי "מהחממה לצלחת", שיחלו בסוף השבוע הקרוב. הפסטיבל – המאורגן על ידי מועצה אזורית הערבה התיכונה ותיירות ערבה, קרן מיראז' וארגון "השומר החדש" – הוא למעשה חווית קטיף ובישול בחממות חקלאי הערבה התיכונה. האירועים יתקיימו בשני סופי השבוע הקרובים: ב-4-6.3.2021 וב-11-13.3.2021.

משפחות, ילדים וחובבי אוכל יוכלו ליהנות מקטיף עצמי של ירקות טריים בחממות, ובישול עם התוצרת שנקטפה, בהדרכת השפים נדב ודניאל, השף ינון בארי, השף יריב איתני, ועוד.

בין הפעילויות וסדנאות הבישול – 'מהחממה לצלחת':

אירוע הפתיחה ב- 4.3, בהנחיית נדב ודניאל, בעלי המיזם הקולינרי "סיפור אהבה תאילנדי". נדב נובל, בן המושב פארן, ואשתו דניאל, יקיימו קטיף ירקות עם המבקרים ב"חוות בין השיטין" בחצבה. הירקות יהפכו, ממש בלב החממה, למנות תאילנדיות. בהמשך יערוך הזוג ארוחת ערב לזוגות, מירקות הערבה, בהשראת המטבח התאילנדי.

שף יריב איתני מהמעדניה route 90 בצוקים, יקיים סדנת "מדברים בשר וכל מה שליד דרך מעשנה", בלב חממת חוות "בין השיטין" במושב חצבה.

השף ינון בארי יארח בביתו

"פארן על השולחן" – השף ינון בארי, יוצא מסעדות היוקרה בלונדון "הפאלומר" וה"ברברי", ובעל קייטרינג במושב פארן, יכין בביתו ארוחה על טהרת הירקות המקומיים ממושב פארן.

גן הירק של רונית ומוטי אלעזרי במושב צופר – רונית תארח סיור חוויתי, לצד קטיף עצמי של ירקות, ממנו יכינו המבקרים סלט, היישר לצלחת לארוחת הבוקר, שתוגש על ידה.

חוות בין השיטין במושב חצבה – בחווה יתקיימו סדנאות בישול עם השפים נדב ודניאל ושף יריב איתני, לצד קטיף של ירקות טריים וסדנאות "בישולי שדה", בלב החממה, הכוללות היכרות מקרוב עם עבודת החקלאים והאדמה.

בישולי שדה בערבה. צילום: מירית קירשבוים

"אצל אביגד בשדה", משק אורגני במושב עידן – החקלאים מתן וענת אביגד יקיימו קטיף וסדנת בישול במשק.

הפנינג חקלאי ב"אדם ואדמה" – תלמידי תיכון 'אדם ואדמה' יובילו סיור בחממה שהקימו, בה הם מגדלים ירקות ושולחים סלי מזון לנזקקים. המבקרים ישתתפו בעבודה בחממה, בקטיף ירקות, ויוכלו ליהנות מדוכני יצירה לכל המשפחה.

"מלוא הטנא", חממה אורגנית במושב עין יהב – תומר ורונית טנא יקיימו סיור, קטיף עצמי וסדנת "בישולי שדה".

במכוורת פורת במושב עין יהב יתקיים סיור קולינרי עם טעימות דבש, הכנת ממרח דבש בליווי קוקטייל הבית.

יקב מואה במושב צופר מזמין אתכם לטעימות יין מדברי ופלטת גבינות.

במרכז המבקרים ויידור – "חלון לחקלאות", יתקיים בימי שבת, שוק איכרים ובו תוצרת חקלאית טרייה.

גן הירק של רונית ומוטי אלעזרי במושב צופר. צילום: רונית אלעזרי

הערבה התיכונה הפכה למעצמת ירקות משובחים, בעיקר בעונת החורף. כאשר בשאר העולם קר ואין אפשרות לגדל מזון מהצומח, מנצלים חקלאי הערבה את שעות האור הארוכות והטמפרטורות הגבוהות לגידול ירקות. החקלאים נעזרים גם במחקרי מו"פ ערבה תיכונה וצפונית-תמר, ומטפחים פלפלים, עגבניות וחצילים בשלל צבעים, טעמים וצורות, קישואים, דלועים ומלפפונים, אספרגוס, פטריות, צמחי תבלין ועוד.  בשל איכותם הגבוהה, הירקות מיועדים ברובם לייצוא לאירופה וארה"ב, אך מגיעים גם לשוק המקומי.

אבל מבקרי הפסטיבל לא ייהנו רק מירקות. למטיילים מחכים טיולים לגבי המים, שהתמלאו מהמשקעים האחרונים, אטרקציות תיירותיות, טיולי שטח בתומקארים וג'יפים במרחבי המדבר, מסלולי הליכה ואופניים, גלריות ועוד, לצד לינה וחדרי אירוח.

פארק ספיר מציע לינת שטח בחממית, שהוקמה במיוחד לאורחי "מהחממה לצלחת". בימי שישי תתקיים לצד החממית מכירה של מטעמים קולינריים בפודטראקים, בליווי מוזיקה.

עלות לינה בפארק ספיר – 180 שקלים למשפחה.

עלות קטיף וסדנת בישול החל מ- 40 שקלים. האירועים יתקיימו על פי הנחיות משרד הבריאות. לפרטים נוספים: https://goarava.co.il/

צפון – מסלול טיול ב"שביל סובב כינרת" – מכפר נחום לטבחה

ובצפון מחכה לכם הכינרת היפה, הטובלת בירוק מסביב. "שביל סובב כינרת" הוא אחד מהפרויקטים המרכזיים של איגוד ערים כינרת ורשות הכינרת. השביל מאפשר מעבר חופשי לחופי הכינרת באמצעות שביל טיילות, נוח ונגיש, המקיף כבר 90% מחופי הכינרת, ומציע נופים ופינות חמד נסתרות. השביל חובק את הכינרת ואורכו כ-60 קילומטרים.

כנסיית שניים-עשר השליחים בכפר נחום. צילום: דניאל וקנין, איגוד ערים כינרת

ברשות הכינרת ואיגוד ערים כינרת ממשיכים לפעול לפריצת מקטעים נוספים, שישלימו את אורך השביל ל- 65 קילומטרים סביב האגם הלאומי. השביל הוסדר והוכשר לטיולים רגליים בעזרת צוות איגוד ערים כינרת, מתנדבים וקבוצות נוער מבתי ספר מכל רחבי הארץ שנרתמו לעשייה, אימצו מקטעים שונים לאורך השביל, פרצו וניקו את התוואי, הציבו ספסלים בפינות החמד, התקינו תיבות קינון מסודרות לציפורים, נקודות תצפית ועוד.

אחד המקטעים המומלצים לטיול הוא מכפר נחום לטבחה, לאורך רצועת חוף קסומה בצפון הכינרת. המטיילים בשביל נהנים גם מתצפית מרהיבה על הכינרת, ומסיימים בהפתעה צוננת ממפל נסתר, שנוצר מבאר ארטזית שוצפת.

איך מגיעים? מחנים את הרכב בחניון חוף כפר נחום (חוף ג'ינו), 3.5 ק"מ מצומת כפר נחום מזרחה. נקודת הסיום בעין איוב. מומלץ שרכב איסוף ימתין ברחבת החניה בכניסה לפילגרהאוס. יש לנקוט משנה זהירות במעבר בכבישים.

תיאור המסלול: מתחילים בסמוך לחוף כפר נחום והולכים מערבה לטיול בין הכינרת לבין מטעי המנגו והזיתים. לאחר כ-1,000 מטר מגיעים למבנה בזלת חסר גג, וממשיכים ללכת עם השביל שמוביל אל חצי אי עם תצפית מרהיבה אל הכינרת.

תצפית מחצי האי – אבי אריש

הולכים לצד מטע הזיתים, ובקצהו כבר שומעים את שצף המים, הנופלים במפל הנסתר ישירות אל הכינרת.

מגיעים אל עין איוב והמפל הנסתר, ונהנים מתצפית ונוף עוצר נשימה. המפל השוצף הוא תוצאת קידוח של תה"ל משנות ה-60, כחלק מהמאמץ של המוביל הארצי למניעת נביעת המעיינות המלוחים בכינרת. הבאר ארטזית, כלומר, פורצת בכוחות עצמה בלחץ המים, ללא משאבה. כיוון שנתגלה שהמים הם בעלי מליחות נמוכה, הם זורמים בחופשיות אל הכינרת.

משפת הכינרת עולות מדרגות אל כביש 87. בדרך למעלה אל הכביש מבחינים משמאל במבנה עגול – "באר איוב". זוהי בעצם בריכת הרמה, שנבנתה מעל עין איוב. המעיין הנובע בין קירות הבריכה ממלא אותה ומאפשר השקיית שדות סמוכים. בסיום המדרגות פונים שמאלה והולכים עוד כ-200 מטר לרחבת החניה בכניסה לפילגרהאוס, שם יחכה הרכב במידה וחניתם, ואם לא, מהמפל חוזרים חזרה לתחילת המסלול.

מומלץ לבדוק אפשרות לביקור בכנסיות כפר נחום.

אורך המסלול: 2 ק"מ

רמת קושי: בינונית

לפרטים על מקטעים נוספים בשביל "סובב כינרת" – באתר – www.kineret.org.il

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן