לכבוד שבועות- 3 מתכוני לזניה

לכבוד שבועות מביאה מתכוני לזניה איטלקית אהובים, הלזניה הקלאסית מושלמת, דרך לזניה של גבינות ותרד,ועד לזניה ללא גלוטן

לכבוד שבועות- 3 מתכוני לזניה

לכבוד שבועות מביאה מתכוני לזניה איטלקית אהובים, הלזניה הקלאסית מושלמת, דרך לזניה של גבינות ותרד,ועד לזניה ללא גלוטן

לזניה עגבניות וגבינות (באדיבות טיב טעם)

צילום:יח"צ
צילום: יח"צ

מרכיבים
500 מ"ל רוטב בשמל וירג'יליו VIRGILIO
¼ כפית תבלין אגוז מוסקט
רוטב עגבניות
400 גר' עגבניות מרוסקות Ortolina
3 כפות שמן זית
1 בצל סגול
2 שיני שום
1 כפית סוכר
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
1 כפית תבלין אורגנו יבש
תערובת גבינות
100 גרם גבינת מוצרלה
100 גרם גבינת אמנטל צרפתי Paysan Breton
100 גרם פרמז'נו רג'אנו VIRGILIO
חבילת פסטה ללזניה גראפאלו GAROFALO
הכנת רוטב עגבניות:
לטגן בצל בשמן זית עד להזהבה
להוסיף שיני שום חתוכים גס ולטגן עוד דקה.
להוסיף את שאר מרכיבי רוטב העגבניות, לערבב ולתת להתבשל יחד עד לאיחוד טעמים באש נמוכה כ-20 דקות, לערבב מידי פעם.
לרוטב בשמל וירג'יליו יש לערבב היטב בקערה יחד עם תבלין המוסקט.
הכנת תערובת גבינות
יש לגרד את כל הגבינות ולערבב לתערובת אחת אחידה.
הרכבת הלזניה 
בתבנית רחבה לסדר את המרכיבים לפי הסדר הבא:
שכבת רוטב עגבניות, שכבת דפי לזניה, שכבת רוטב עגבניות, שכבת בשמל, שכבת תערובת גבינות. לחזור על הפעולה עד מסיימים עם שכבה אחרונה בתערובת גבינות.
האפיה
להכניס מכוסה בנייר אפיה לתנור שחומם מראש על 180-200 מעלות, לאחר כחצי שעה, להוריד כיסוי ולהמשיך באפיה עוד כ-15 דקות עד השחמה.

לזניה פסטו עגבניות וגבינות

צילום: אפיק גבאי

מתכון חגיגי של מותג מאסטר שף לארוחה חלבית בחג השבועות תוך קיצור הזמן הנדרש להכנת הרטבים בעזרת ממרחים איטלקיים מוכנים
המצרכים
1 חבילת עלי לזניה
לרוטב ירוק
1 גביע (250 גרם) קוטג׳ 9% או ריקוטה
3 כפות פסטו איטלקי של מאסטר שף
לרוטב אדום
3 כפות ממרח עגבניות מיובשות איטלקי כמו של מאסטר שף
1 קופסה עגבניות איטלקיות חתוכות דק
לרוטב לבן
3 גביעי (750 גרם) קוטג׳ 9% או ריקוטה
200 גרם מוצרלה מגוררת
100 גרם פרמזן מגוררת
לקישוט
6 עגבניות שרי פרוסות
6 עלי בזיליקום
ההכנה
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מערבבים בקערה את חומרי הרוטב הירוק.
מערבבים בקערה את חומרי הרוטב האדום.
מערבבים בקערה את חומרי הרוטב הלבן.
משמנים תבנית, מניחים כף רוטב אדום ומפזרים בתחתית התבנית.
מניחים שכבה של עלי לזניה, רוטב ירוק, עלי לזניה, חצי מכמות הרוטב הלבן, עלי לזניה,הרוטב האדום, עלי לזניה ויתרת הרוטב הלבן.
מקשטים בעגבניות שרי פרוסות ובעלי בזיליקום.
מכסים ברדיד אלומיניום ואופים 30 דקות.
מורידים את הכיסוי ואופים עוד 15 דקות או עד שהכול שחום ומבעבע.

לזניה גבינות ותרד ללא גלוטן
דפי הלזניה הוחלפו באטריות אורז רחבות למען הרגישים לגלוטן

1חבילה מקלות אורז 5 מ"מ מבושלות במים רתוחים כ3 דקות ולסנן ניתן להחליף בדפיה לזניה רגילים.
לשכבת הגבינה
2גבינה לבנה 5%
1 קוטג` 3%
1 ביצה
½ כפית שום כתוש
1 כפית מלח
1 כפית פלפל לבן
לערבב היטב
לשכבת התרד
צרור עלי תרד ללא הגבעול קצוץ גס(1קג או שקית עלי תרד קפוא)
1 כרישה פרוסה דק (החלק הלבן בלבד)
להרתיח בסיר מים
להוסיף את התרד והקרישה לבשל מספר דקות עד אל דנטה, להעביר למסננת לקרר ולסחוט מהמים
רוטב עגבניות
אפשר להשתמש ברוטב מוכן לפיצה או לפסטה ואפשר להכין כמו שאני עשיתי
1 בצל קצוץ
2 כף שום כתוש
ענף תימין
לאדות עם מעט שמן זית עד שקיפות
להוסיף
1 קופסת עגבניות קצוצות או מגורדות(800 גרם)
להרתיח ולתבל ב:
אורגנו, בזיליקום, מלח, פלפל ,ממתיק, תבלין פיצה
להרכבת הלזניה
לקחת תבנית רחבה לשמן במעט חמאה
שכבה ראשונה – להניח מחצית מאטריות האורז בשכבה דקה ואחידה
שכבה שנייה – למרוח מחצית מרוטב העגבניות
שכבה שלישית- למרוח את תערובת הגבינה
שכבה רביעית – לפזר את התרד והכרשה
שכבה חמישית- למרוח מחצית שניה של רוטב העגבניות
שכבה שישית – לפזר את מקלות האורז בשכבה אחידה "(אני לא השתמשתי בכל האטריות.)
שכבה שביעית- ¼ כוס שמנת לבישול או חלב להרטיב עם מברשת את את האיטרות .
לאפות 30 דקות בתנור מחומם לחום בינוני, להוציא מהתנור ולפזר
100 גר גבינה צהובה מגוררת
להחזיר לאפיה בחום בינוני גבוה(190-200)לעוד 30 דקות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לזניה עגבניות וגבינות (באדיבות טיב טעם)

צילום:יח"צ
צילום: יח"צ

מרכיבים
500 מ"ל רוטב בשמל וירג'יליו VIRGILIO
¼ כפית תבלין אגוז מוסקט
רוטב עגבניות
400 גר' עגבניות מרוסקות Ortolina
3 כפות שמן זית
1 בצל סגול
2 שיני שום
1 כפית סוכר
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
1 כפית תבלין אורגנו יבש
תערובת גבינות
100 גרם גבינת מוצרלה
100 גרם גבינת אמנטל צרפתי Paysan Breton
100 גרם פרמז'נו רג'אנו VIRGILIO
חבילת פסטה ללזניה גראפאלו GAROFALO
הכנת רוטב עגבניות:
לטגן בצל בשמן זית עד להזהבה
להוסיף שיני שום חתוכים גס ולטגן עוד דקה.
להוסיף את שאר מרכיבי רוטב העגבניות, לערבב ולתת להתבשל יחד עד לאיחוד טעמים באש נמוכה כ-20 דקות, לערבב מידי פעם.
לרוטב בשמל וירג'יליו יש לערבב היטב בקערה יחד עם תבלין המוסקט.
הכנת תערובת גבינות
יש לגרד את כל הגבינות ולערבב לתערובת אחת אחידה.
הרכבת הלזניה 
בתבנית רחבה לסדר את המרכיבים לפי הסדר הבא:
שכבת רוטב עגבניות, שכבת דפי לזניה, שכבת רוטב עגבניות, שכבת בשמל, שכבת תערובת גבינות. לחזור על הפעולה עד מסיימים עם שכבה אחרונה בתערובת גבינות.
האפיה
להכניס מכוסה בנייר אפיה לתנור שחומם מראש על 180-200 מעלות, לאחר כחצי שעה, להוריד כיסוי ולהמשיך באפיה עוד כ-15 דקות עד השחמה.

לזניה פסטו עגבניות וגבינות

צילום: אפיק גבאי

מתכון חגיגי של מותג מאסטר שף לארוחה חלבית בחג השבועות תוך קיצור הזמן הנדרש להכנת הרטבים בעזרת ממרחים איטלקיים מוכנים
המצרכים
1 חבילת עלי לזניה
לרוטב ירוק
1 גביע (250 גרם) קוטג׳ 9% או ריקוטה
3 כפות פסטו איטלקי של מאסטר שף
לרוטב אדום
3 כפות ממרח עגבניות מיובשות איטלקי כמו של מאסטר שף
1 קופסה עגבניות איטלקיות חתוכות דק
לרוטב לבן
3 גביעי (750 גרם) קוטג׳ 9% או ריקוטה
200 גרם מוצרלה מגוררת
100 גרם פרמזן מגוררת
לקישוט
6 עגבניות שרי פרוסות
6 עלי בזיליקום
ההכנה
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מערבבים בקערה את חומרי הרוטב הירוק.
מערבבים בקערה את חומרי הרוטב האדום.
מערבבים בקערה את חומרי הרוטב הלבן.
משמנים תבנית, מניחים כף רוטב אדום ומפזרים בתחתית התבנית.
מניחים שכבה של עלי לזניה, רוטב ירוק, עלי לזניה, חצי מכמות הרוטב הלבן, עלי לזניה,הרוטב האדום, עלי לזניה ויתרת הרוטב הלבן.
מקשטים בעגבניות שרי פרוסות ובעלי בזיליקום.
מכסים ברדיד אלומיניום ואופים 30 דקות.
מורידים את הכיסוי ואופים עוד 15 דקות או עד שהכול שחום ומבעבע.

לזניה גבינות ותרד ללא גלוטן
דפי הלזניה הוחלפו באטריות אורז רחבות למען הרגישים לגלוטן

1חבילה מקלות אורז 5 מ"מ מבושלות במים רתוחים כ3 דקות ולסנן ניתן להחליף בדפיה לזניה רגילים.
לשכבת הגבינה
2גבינה לבנה 5%
1 קוטג` 3%
1 ביצה
½ כפית שום כתוש
1 כפית מלח
1 כפית פלפל לבן
לערבב היטב
לשכבת התרד
צרור עלי תרד ללא הגבעול קצוץ גס(1קג או שקית עלי תרד קפוא)
1 כרישה פרוסה דק (החלק הלבן בלבד)
להרתיח בסיר מים
להוסיף את התרד והקרישה לבשל מספר דקות עד אל דנטה, להעביר למסננת לקרר ולסחוט מהמים
רוטב עגבניות
אפשר להשתמש ברוטב מוכן לפיצה או לפסטה ואפשר להכין כמו שאני עשיתי
1 בצל קצוץ
2 כף שום כתוש
ענף תימין
לאדות עם מעט שמן זית עד שקיפות
להוסיף
1 קופסת עגבניות קצוצות או מגורדות(800 גרם)
להרתיח ולתבל ב:
אורגנו, בזיליקום, מלח, פלפל ,ממתיק, תבלין פיצה
להרכבת הלזניה
לקחת תבנית רחבה לשמן במעט חמאה
שכבה ראשונה – להניח מחצית מאטריות האורז בשכבה דקה ואחידה
שכבה שנייה – למרוח מחצית מרוטב העגבניות
שכבה שלישית- למרוח את תערובת הגבינה
שכבה רביעית – לפזר את התרד והכרשה
שכבה חמישית- למרוח מחצית שניה של רוטב העגבניות
שכבה שישית – לפזר את מקלות האורז בשכבה אחידה "(אני לא השתמשתי בכל האטריות.)
שכבה שביעית- ¼ כוס שמנת לבישול או חלב להרטיב עם מברשת את את האיטרות .
לאפות 30 דקות בתנור מחומם לחום בינוני, להוציא מהתנור ולפזר
100 גר גבינה צהובה מגוררת
להחזיר לאפיה בחום בינוני גבוה(190-200)לעוד 30 דקות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות אחרונות באתר

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן