Skip to content

אזהרה: ניסיונות סחיטה על רקע מיני בדואר אלקטרוני

משטרת ישראל פרסמה אזהרה מניסיונות סחיטה מאזרחים תמימים. כיצד עובדת השיטה ואיך זה נראה, בכתבה שלפניכם
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

משטרת ישראל הזהירה היום (שלישי) את הציבור מפני סחיטה מקוונת על רקע מיני ("sextortion"). על פי המשטרה זוהה לאחרונה גל עולה של תלונות על דרישות כופר באמצעות הדואר האלקטרוני שנשלחו לאזרחים. המשטרה פרסמה את שיטות הסחיטה וממליצה להעביר מידע זה לחברים, קרובים ולחסרי משפחה.
רק אתמול פרסמנו במגפון על ניסיונות שיטת 'פישינג' (FISHING) בה נדרשו אנשים לאשר חשבונות וסיסמאות בהודעת דואר שהתחזתה להודעה מחסרת החשמל. יתכן שאותם עבריינים עומדים מאחורי אותה רשת הסחיטה על רק מיני.

צילום אילוסטרציה לשימוש חופשי: Cambodia, P.I. Network

כיצד עובדת שיטת הסחיטה?

1) הקורבן מקבל הודעת דוא"ל שנשלחה בדיוור (ב"דיוור" הכוונה להודעות שנשלחו בו-זמנית בתפוצה רחבה) ובה נטען כי חדרו לתוך המחשב או הטלפון שלו.

2) בהודעה נטען כי תכנים אישיים אודות הקורבן, כולל תמונות וסרטונים אינטימיים שלו, יפורסמו במידה ולא ישלם כופר, בד"כ במטבעות קריפטוגרפיים (לרוב – Bitcoin).

3) לעיתים, לטקסט מצורפים גם נתונים אישיים של הקורבן דוגמת סיסמאות ישנות ממאגרי מידע שנפרצו ודלפו לרשת – דבר המחזק כביכול את האפשרות שאכן אירעה פריצה למחשבכם.

4) מניסיוננו, ברוב המוחלט של המקרים, מדובר בהודעת דואר זבל אלקטרוני גנרית ומומלץ להתעלם. שולח ההודעה פועל ב"שיטת מצליח", תוך שליחת מספר רב של הודעות לשלל קורבנות פוטנציאליים – בהנחה שלפחות חלק מהם יפלו בפח וישלמו את סכום הסחיטה.

במשטרה מציינים כי – אם אין בידיכם אינדיקציות המעידות על כך שאכן המחשב או הטלפון שלכם נפרץ – יש להניח כי מי ששלח את ההודעה אינו מחזיק במידע אישי שלכם.

דוגמה לניסיון סחיטה (צילום: משטרת ישראל)

 

 

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן