Skip to content

מכון ויצמן: אבוקדו מפחית רמת חרדה- ומתכון לפאלפל אבוקדו

לחוצים? דואגים? ייתכן וזה הזמן לאכול אבוקדו. כך עולה ממצאי מחקר שערכו מדעני מכון ויצמן אשר גילו תוסף מזון טבעי, הקרוי בטא-סיטוסטרול, העשוי להפחית חרדה. התוסף הוריד את מפלס החרדה בעכברים, כאשר ניתן לבדו, והוא אף פעל בסינרגיה עם פרוזק, שהיא תרופה נפוצה לטיפול בדיכאון וחרדה. הממצאים המסקרנים התפרסמו בכתב-העת המדעי Cell Reports Medicine, והם ישוּחזרו גם בניסויים קליניים וייתכן שבטא-סיטוסטרול המצוי בין היתר באבוקדו, ישמש לטיפול […]

מכון ויצמן: אבוקדו מפחית רמת חרדה- ומתכון לפאלפל אבוקדו

לחוצים? דואגים? ייתכן וזה הזמן לאכול אבוקדו. כך עולה ממצאי מחקר שערכו מדעני מכון ויצמן אשר גילו תוסף מזון טבעי, הקרוי בטא-סיטוסטרול, העשוי להפחית חרדה. התוסף הוריד את מפלס החרדה בעכברים, כאשר ניתן לבדו, והוא אף פעל בסינרגיה עם פרוזק, שהיא תרופה נפוצה לטיפול בדיכאון וחרדה. הממצאים המסקרנים התפרסמו בכתב-העת המדעי Cell Reports Medicine, והם ישוּחזרו גם בניסויים קליניים וייתכן שבטא-סיטוסטרול המצוי בין היתר באבוקדו, ישמש לטיפול […]

צילום: Depositphotos

לחוצים? דואגים? ייתכן וזה הזמן לאכול אבוקדו. כך עולה ממצאי מחקר שערכו מדעני מכון ויצמן אשר גילו תוסף מזון טבעי, הקרוי בטא-סיטוסטרול, העשוי להפחית חרדה. התוסף הוריד את מפלס החרדה בעכברים, כאשר ניתן לבדו, והוא אף פעל בסינרגיה עם פרוזק, שהיא תרופה נפוצה לטיפול בדיכאון וחרדה. הממצאים המסקרנים התפרסמו בכתב-העת המדעי Cell Reports Medicine, והם ישוּחזרו גם בניסויים קליניים וייתכן שבטא-סיטוסטרול המצוי בין היתר באבוקדו, ישמש לטיפול בחרדה בבני-אדם.

על פי מומחים, חרדה אינה בהכרח דבר רע. מבחינה אבולוציונית, החרדה אפילו חיונית להישרדותנו, זאת משום שהיא מובילה לתגובה הולמת לסכנות השונות. מסיבה זו בדיוק, קשה כל כך לפתח תרופות נוגדות חרדה. המעגלים העצביים האחראים על חרדה קשורים קשר הדוק למעגלים המקודדים של זיכרון, מודעות לעצמנו ולסביבה, ותפקודים חיוניים נוספים הנדרשים להתמודדות עם איומים. לפיכך, חוקרים בכל העולם מנסים לפתח תרופות שיפחיתו חרדה באופן בררני מבלי לגרום לתופעות לוואי בלתי-רצויות.

פלאפל אבוקדו ( צילום הדס ניצן)
פלאפל אבוקדו ( צילום הדס ניצן)

במחקר זיהה ד"ר ניקולאס פאניוטיס יחד עם עמיתיו, חמש מולקולות אפשריות המחקים חתימה גנטית שנמצאה אצל עכברים "רגועים ושלווים" (על פי מחקר קודם שערכו), ובחן את השפעתן על התנהגות עכברים. המולקולה שהתגלתה כבעלת השפעה מרגיעה על התנהגות העכברים הייתה בטא-סיטוסטרול, הנמכרת בחנויות טבע כתוסף מזון המיועד בעיקר להורדת כולסטרול. בסדרת ניסויים, עכברים שקיבלו בטא-סיטוסטרול, הפגינו הרבה פחות חרדה מאשר עכברים בקבוצת הביקורת. יתר על כן, העכברים שקיבלו את הבטא-סיטוסטרול לא הפגינו תופעות לוואי המצופות מתרופות נגד חרדה, כגון הפרעות בתנועתיות או הימנעות מגירויים חדשים.

"בטא-סיטוסטרול מופיע באופן טבעי בצמחי מאכל רבים, והוא נחשב לחומר בטוח, שכן הוא משווק כבר שנים כתוסף תזונה. החומר נמצא בריכוז גבוה במיוחד באבוקדו, אך גם בפיסטוק, שקדים ואגוזים אחרים, בשמן קנולה, בדגנים שונים ובצמחים נוספים. עם זאת, אכילת אבוקדו כשלעצמה לא תספיק ככל הנראה להרגיע נפש חרדה. כדי להגיע למינון נוגד חרדה, יש לאכול אבוקדו יום ולילה. במקרה כזה, סביר יותר שנפתח בעיות עיכול לפני שנפחית את רמת החרדה", אומר ד"ר פאניוטיס.

לדברי אודי גפני, אגרונום ראשי של "חקלאי גרנות", מגדלת האבוקדו הגדולה בישראל:  "לאבוקדו יתרונות בריאותיים רבים. הוא בריא ללב ושומר על כולסטרול מאוזן, הוא מספק לעיניים שלנו הגנה נוגדת חמצון הממזערת את נזקי הגיל, ויטמין ה-K שבו עוזר לספיגת הסידן בעצמות. הוא מסייע לבריאות מערכת העיכול, תורם בתהליכי ירידה במשקל והאשלגן שבו חיוני כנגד התכווצות השרירים".

פלאפל אבוקדו 
מתכון לפלאפל מקורי וטעים: פלאפל אבוקדו! שילוב טעמים מפתיע המעניק למנה הישראלית הפופולארית חידוש מרענן ומשלב אבוקדו

פלאפל אבוקדו ( צילום הדס ניצן)
פלאפל אבוקדו ( צילום הדס ניצן)

מצרכים (לכ-4 מנות ראשונות):
2 אבוקדו קלוף וללא גלעין מסוג "אבוקדו גרנות"
300 גרם חומוס מושרה
150 גרם חומוס מושרה ומבושל חצי שעה
2 שיני שום
מלח ופלפל- לפי הטעם
1/4 פלפל חריף ירוק
1 כף קמח
שמן טיגון

אופן ההכנה:
1. במעבד מזון עם סכין מתכת מעבדים בפולסים את כל הרכיבים חוץ מהקמח עד קבלת מסה פירורית ואחידה. מוסיפים את הקמח ומערבבים שוב.
2. יוצרים מהמסה כדורים ומטגנים בסיר עם שמן חם.
3. ניתן להגיש בתוך פיתה לצד סלט ירקות טרי ומתובל.

צילום: Depositphotos

לחוצים? דואגים? ייתכן וזה הזמן לאכול אבוקדו. כך עולה ממצאי מחקר שערכו מדעני מכון ויצמן אשר גילו תוסף מזון טבעי, הקרוי בטא-סיטוסטרול, העשוי להפחית חרדה. התוסף הוריד את מפלס החרדה בעכברים, כאשר ניתן לבדו, והוא אף פעל בסינרגיה עם פרוזק, שהיא תרופה נפוצה לטיפול בדיכאון וחרדה. הממצאים המסקרנים התפרסמו בכתב-העת המדעי Cell Reports Medicine, והם ישוּחזרו גם בניסויים קליניים וייתכן שבטא-סיטוסטרול המצוי בין היתר באבוקדו, ישמש לטיפול בחרדה בבני-אדם.

על פי מומחים, חרדה אינה בהכרח דבר רע. מבחינה אבולוציונית, החרדה אפילו חיונית להישרדותנו, זאת משום שהיא מובילה לתגובה הולמת לסכנות השונות. מסיבה זו בדיוק, קשה כל כך לפתח תרופות נוגדות חרדה. המעגלים העצביים האחראים על חרדה קשורים קשר הדוק למעגלים המקודדים של זיכרון, מודעות לעצמנו ולסביבה, ותפקודים חיוניים נוספים הנדרשים להתמודדות עם איומים. לפיכך, חוקרים בכל העולם מנסים לפתח תרופות שיפחיתו חרדה באופן בררני מבלי לגרום לתופעות לוואי בלתי-רצויות.

פלאפל אבוקדו ( צילום הדס ניצן)
פלאפל אבוקדו ( צילום הדס ניצן)

במחקר זיהה ד"ר ניקולאס פאניוטיס יחד עם עמיתיו, חמש מולקולות אפשריות המחקים חתימה גנטית שנמצאה אצל עכברים "רגועים ושלווים" (על פי מחקר קודם שערכו), ובחן את השפעתן על התנהגות עכברים. המולקולה שהתגלתה כבעלת השפעה מרגיעה על התנהגות העכברים הייתה בטא-סיטוסטרול, הנמכרת בחנויות טבע כתוסף מזון המיועד בעיקר להורדת כולסטרול. בסדרת ניסויים, עכברים שקיבלו בטא-סיטוסטרול, הפגינו הרבה פחות חרדה מאשר עכברים בקבוצת הביקורת. יתר על כן, העכברים שקיבלו את הבטא-סיטוסטרול לא הפגינו תופעות לוואי המצופות מתרופות נגד חרדה, כגון הפרעות בתנועתיות או הימנעות מגירויים חדשים.

"בטא-סיטוסטרול מופיע באופן טבעי בצמחי מאכל רבים, והוא נחשב לחומר בטוח, שכן הוא משווק כבר שנים כתוסף תזונה. החומר נמצא בריכוז גבוה במיוחד באבוקדו, אך גם בפיסטוק, שקדים ואגוזים אחרים, בשמן קנולה, בדגנים שונים ובצמחים נוספים. עם זאת, אכילת אבוקדו כשלעצמה לא תספיק ככל הנראה להרגיע נפש חרדה. כדי להגיע למינון נוגד חרדה, יש לאכול אבוקדו יום ולילה. במקרה כזה, סביר יותר שנפתח בעיות עיכול לפני שנפחית את רמת החרדה", אומר ד"ר פאניוטיס.

לדברי אודי גפני, אגרונום ראשי של "חקלאי גרנות", מגדלת האבוקדו הגדולה בישראל:  "לאבוקדו יתרונות בריאותיים רבים. הוא בריא ללב ושומר על כולסטרול מאוזן, הוא מספק לעיניים שלנו הגנה נוגדת חמצון הממזערת את נזקי הגיל, ויטמין ה-K שבו עוזר לספיגת הסידן בעצמות. הוא מסייע לבריאות מערכת העיכול, תורם בתהליכי ירידה במשקל והאשלגן שבו חיוני כנגד התכווצות השרירים".

פלאפל אבוקדו 
מתכון לפלאפל מקורי וטעים: פלאפל אבוקדו! שילוב טעמים מפתיע המעניק למנה הישראלית הפופולארית חידוש מרענן ומשלב אבוקדו

פלאפל אבוקדו ( צילום הדס ניצן)
פלאפל אבוקדו ( צילום הדס ניצן)

מצרכים (לכ-4 מנות ראשונות):
2 אבוקדו קלוף וללא גלעין מסוג "אבוקדו גרנות"
300 גרם חומוס מושרה
150 גרם חומוס מושרה ומבושל חצי שעה
2 שיני שום
מלח ופלפל- לפי הטעם
1/4 פלפל חריף ירוק
1 כף קמח
שמן טיגון

אופן ההכנה:
1. במעבד מזון עם סכין מתכת מעבדים בפולסים את כל הרכיבים חוץ מהקמח עד קבלת מסה פירורית ואחידה. מוסיפים את הקמח ומערבבים שוב.
2. יוצרים מהמסה כדורים ומטגנים בסיר עם שמן חם.
3. ניתן להגיש בתוך פיתה לצד סלט ירקות טרי ומתובל.

כתבות אחרונות באתר

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן