Skip to content

צפי – החודש ימכרו 2000 טון דבש מתוצרת ישראל

הדבש מיוצר בידי 500 דבוראים המטפלים במאה ועשרים אלף כוורות הפזורות ברחבי הארץ, מתוכן 80,000 כוורות משמשות להאבקת גידולי החקלאות

צפי – החודש ימכרו 2000 טון דבש מתוצרת ישראל

הדבש מיוצר בידי 500 דבוראים המטפלים במאה ועשרים אלף כוורות הפזורות ברחבי הארץ, מתוכן 80,000 כוורות משמשות להאבקת גידולי החקלאות

על פי נתוני מועצת הדבש ימכרו החודש 2000 טון דבש המהווים 40 אחוז מהביקוש השנתי. אופי רייך מנכ"ל מועצת הדבש, מסר היום (ראשון) כי השנה, היקף ייצור הדבש המקומי עומד על כ- 3,600 טון דבש איכותי ישראלי, המיוצר מ- 120 אלף כוורות הפזורות ברחבי הארץ. לדבריו בחגי תשרי ימכרו כ-2,000 טון דבש, בשווי כולל של כ- 90 מיליון שקלים במונחי מחיר לצרכן.
"אשתקד עמדה תפוקת הדבש על כ- 4,000 טון דבש, זאת הודות לעונת חורף מבורכת. החורף האחרון התאפיין בטמפרטורות גבוהות ויובש, המשקעים הופיעו בזמנים שונים מהרגיל, אך הביאו לבסוף לכמות גשמים ממוצעת והבטיחו את פריחות האביב והקיץ, כך שכמות התפוקה השנתית הינה ממוצעת לעונה" מציין רייך.

מנתוני מועצת הדבש- עולה כי, צריכת הדבש בקרב הציבור הישראלי מסתכמת בכ-5,500 טון בשנה. ישראלי צורך בממוצע, בחודש תשרי כ- 250 גרם דבש, מתוך צריכה שנתית של כ- 600 גרם לנפש.

כוורת אופיר באלון הגליל- צילום: אדווה אופיר

ההערכה הגוברת לסגולות הבריאותיות של הדבש הנחשב "הממתיק הטבעי של הטבע" ולמגוון הטעמים, מביאה בשנים האחרונות למגמה, בקרב הציבור הרחב, לצרוך 'דבש זני'- אשר רובו מופק מזן אחד של פרח, המחויב ל-80% צוף של אותו זן. בישראל למעלה מ- 20 סוגי דבש זני – דבש זעתר, מרווה, שיזף, קורנית, דרדר, אשל, אבוקדו, פרחי בצל ועוד.

במועצת הדבש מבהירים כי מחירי הדבש לצרכן בישראל נמוכים ברובם ודומים למחירי הדבש בחו"ל. המחיר הקמעונאי הממוצע לצנצנת של 1 ק"ג עומד על כ- 45 שקלים כולל מע"מ.  יש לציין כי בנוסף לייצור הדבש בישראל, מיובאים מעל ל- 1000 טון דבש, ביבוא פטור ממכס, במסגרת הסכמי סחר עם האיחוד האירופי, ארה"ב ודרום אמריקה, ועומדים בהתאם לדרישות והתקנים שנקבעו כסטנדרטים בינלאומיים.

דבוראים מכוורת גליל דן (צילום מועצת הדבש)

בת בבת מדווחת מועצת הדבש על מקרי פשיעה חקלאית- גניבות, וונדליזם בכוורות, זאת לצד מספר מקרים של- חשד להצתה, שהביאו לשריפת אלפי דונמים של שטחי מרעה בעיקר בצפון הארץ. מתחילת השנה נשרפו כליל 100 כוורות שהכילו כ- 5 טון דבש. במטרה למגר את הפשיעה החקלאית, מקיימים מועצת הדבש והדבוראים, מיזם בשיתוף 'השומר החדש', תוך שימוש באמצעים טכנולוגיים וסיורים בנקודות הצבת הכוורות.

בתוך כך נמשכת ההתמודדות הגלובלית בהיעלמות שליש מאוכלוסיית הדבורים, תופעה היוצרת חשש גדול לעתיד יצור המזון בעולם. דבורת הדבש בעלת חשיבות אדירה עבור האדם, עקב היותה המאביקה המרכזית בטבע, שאחראית להפריית 80% מהיקף הגידולים החקלאיים בעולם. דבוראי ישראל שינעו בעונת האבקה האחרונה (במהלך עונת האביב) מעל ל- 70 אלף כוורות להאבקת פריחת מטעי הפרי, הנשירים, וכן בשטחי גידולי הקיץ, כאשר ללא פעולה זו, לא הייתה מתבצעת הפריית הפרח, ההופך לפרי.

על פי נתוני מועצת הדבש: בארץ תורמת דבורת הדבש באמצעות האבקת הגידולים לתל"ג החקלאי בישראל כ- 3 מיליארד שקלים בשנה. פועלים כיום בישראל כ- 500 דבוראים המטפלים במאה ועשרים אלף כוורות הפזורות ברחבי הארץ, מתוכן 80,000 כוורות משמשות להאבקת גידולי החקלאות.

על פי נתוני מועצת הדבש ימכרו החודש 2000 טון דבש המהווים 40 אחוז מהביקוש השנתי. אופי רייך מנכ"ל מועצת הדבש, מסר היום (ראשון) כי השנה, היקף ייצור הדבש המקומי עומד על כ- 3,600 טון דבש איכותי ישראלי, המיוצר מ- 120 אלף כוורות הפזורות ברחבי הארץ. לדבריו בחגי תשרי ימכרו כ-2,000 טון דבש, בשווי כולל של כ- 90 מיליון שקלים במונחי מחיר לצרכן.
"אשתקד עמדה תפוקת הדבש על כ- 4,000 טון דבש, זאת הודות לעונת חורף מבורכת. החורף האחרון התאפיין בטמפרטורות גבוהות ויובש, המשקעים הופיעו בזמנים שונים מהרגיל, אך הביאו לבסוף לכמות גשמים ממוצעת והבטיחו את פריחות האביב והקיץ, כך שכמות התפוקה השנתית הינה ממוצעת לעונה" מציין רייך.

מנתוני מועצת הדבש- עולה כי, צריכת הדבש בקרב הציבור הישראלי מסתכמת בכ-5,500 טון בשנה. ישראלי צורך בממוצע, בחודש תשרי כ- 250 גרם דבש, מתוך צריכה שנתית של כ- 600 גרם לנפש.

כוורת אופיר באלון הגליל- צילום: אדווה אופיר

ההערכה הגוברת לסגולות הבריאותיות של הדבש הנחשב "הממתיק הטבעי של הטבע" ולמגוון הטעמים, מביאה בשנים האחרונות למגמה, בקרב הציבור הרחב, לצרוך 'דבש זני'- אשר רובו מופק מזן אחד של פרח, המחויב ל-80% צוף של אותו זן. בישראל למעלה מ- 20 סוגי דבש זני – דבש זעתר, מרווה, שיזף, קורנית, דרדר, אשל, אבוקדו, פרחי בצל ועוד.

במועצת הדבש מבהירים כי מחירי הדבש לצרכן בישראל נמוכים ברובם ודומים למחירי הדבש בחו"ל. המחיר הקמעונאי הממוצע לצנצנת של 1 ק"ג עומד על כ- 45 שקלים כולל מע"מ.  יש לציין כי בנוסף לייצור הדבש בישראל, מיובאים מעל ל- 1000 טון דבש, ביבוא פטור ממכס, במסגרת הסכמי סחר עם האיחוד האירופי, ארה"ב ודרום אמריקה, ועומדים בהתאם לדרישות והתקנים שנקבעו כסטנדרטים בינלאומיים.

דבוראים מכוורת גליל דן (צילום מועצת הדבש)

בת בבת מדווחת מועצת הדבש על מקרי פשיעה חקלאית- גניבות, וונדליזם בכוורות, זאת לצד מספר מקרים של- חשד להצתה, שהביאו לשריפת אלפי דונמים של שטחי מרעה בעיקר בצפון הארץ. מתחילת השנה נשרפו כליל 100 כוורות שהכילו כ- 5 טון דבש. במטרה למגר את הפשיעה החקלאית, מקיימים מועצת הדבש והדבוראים, מיזם בשיתוף 'השומר החדש', תוך שימוש באמצעים טכנולוגיים וסיורים בנקודות הצבת הכוורות.

בתוך כך נמשכת ההתמודדות הגלובלית בהיעלמות שליש מאוכלוסיית הדבורים, תופעה היוצרת חשש גדול לעתיד יצור המזון בעולם. דבורת הדבש בעלת חשיבות אדירה עבור האדם, עקב היותה המאביקה המרכזית בטבע, שאחראית להפריית 80% מהיקף הגידולים החקלאיים בעולם. דבוראי ישראל שינעו בעונת האבקה האחרונה (במהלך עונת האביב) מעל ל- 70 אלף כוורות להאבקת פריחת מטעי הפרי, הנשירים, וכן בשטחי גידולי הקיץ, כאשר ללא פעולה זו, לא הייתה מתבצעת הפריית הפרח, ההופך לפרי.

על פי נתוני מועצת הדבש: בארץ תורמת דבורת הדבש באמצעות האבקת הגידולים לתל"ג החקלאי בישראל כ- 3 מיליארד שקלים בשנה. פועלים כיום בישראל כ- 500 דבוראים המטפלים במאה ועשרים אלף כוורות הפזורות ברחבי הארץ, מתוכן 80,000 כוורות משמשות להאבקת גידולי החקלאות.

כתבות אחרונות באתר

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן