Skip to content

עוף בתנור עם פסטה טריה

פסטה הינה מאכל אהוב בכל העולם. לאחרונה ניתן למצוא פסטה טריה במקררים ברשתות השיווק, מה שמשדרג את מנות הפסטה והפעם רקחנו לכם מתכון של פסטה ועוף בתנור.
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

הפסטה הינה מאכל פופולרי, והיא מלווה אותנו מילדות ברוטב עגבניות פשוט וכמבוגרים כמאכל אלגנטי בעשרות צורות וטעמים שונים. לצד הפסטה היבשה כובשת את המקררים פסטה טריה ואיכותית, אותה פסטה שהמאמות היו מכינות בבית בעבודה לא פשוטה או שאכלנו אותה במסעדות איטלקיות. כיום ניתן לרכוש ברשתות השיווק, ולהנות מהן בבית או שאכלנו במסעדות יקרתיות.

סדרת פסטה פרמיום טרייה של חברת פסטה ריקו צילום אסף אמברם
סדרת פסטה פרמיום טרייה של חברת פסטה ריקו.                     צילום: אסף אמברם

לדברי שף רן מיכאלי, שף ראשי של חברת "פסטה ריקו", לפסטה הטרייה יתרונות רבים. היא עשויה 100% קמח דורום איטלקי איכותי ועשיר בחלבון – 13 גר' חלבון ב-100 גר' קמח, מים ובחלק מהסוגים יש גם ביצים (הפסטות שאינן מכילות ביצים עשויות מקמח ומים ולכן הן גם טבעוניות). הפסטה הטרייה רכה יותר מהפסטה היבשה וזמן הבישול שלה אורך פחות ממחצית מזמן בישולה של הפסטה היבשה. לפסטה הטרייה יש מרקם מושלם בזכות אופן הייצור שלה – בשיטה המסורתית הייצור של הפסטות נעשה על ידי מעבר בתוך ראשי ברונזה ייחודיים מה שמעניק לפסטה הטרייה את המראה המעט מחוספס שלה, שתורם לכך שהרוטב נתפס עליה בצורה מושלמת הפסטה הטרייה נהדרת עם רטבים מבוססי שמנת וכן עם רוטבי עגבניות עשירים ושמן זית איכותי. הפסטה הטרייה חייבת להישמר בקירור, שכן היא אוהבת טמפרטורות נמוכות יותר ופחות את היובש ולכן תוכלו למצוא אותה במקררים של רשתות השיווק השונות. הפסטה הטרייה נמכרת בתצורות שונות: פסטה במגוון רחב של צורות, פסטה ממולאת במילויים שונים: רביולי, פלין ועוד. פסטה טרייה איכותית היא פסטה שאינה מכילה חומרים משמרים, אבקות וצבעי מאכל ושומרת על שיטות הכנה מסורתיות אשר מקנות לפסטה הטרייה את הטעם והמרקם הייחודי שמאפיינים אותה.
מאחר והפסטה טריה ואין צורך בבישול מוקדם הכינו פסטה פוזילי טרייה של "פסטה ריקו" עם עוף המוגשים בתבנית אחת בתנור. בהכנה בתנור מקבלת מרקם מושלם וטעם מענג.

למתכון פסטה פוזילי טרייה עם עוף בתנור
מצרכים (לכ- 5-6):
1 חבילת פסטה פוזילי טרייה של "פסטה ריקו"
5-6 שוקי עוף/כרעיים/פרגיות
4 שיני שום כתושות
10 עגבניות שרי חצויות
צרור טימין טרי
2 כוסות מים רותחים
1 צנצנת רוטב עגבניות מוכן לפסטה של פסטה ריקו (680 גרם)

צילום: אסף אמברם

מלח / פלפל שחור
למרידנה:
3 כפות שמן זית
1 כף תבלין גריל
1 כפית פפריקה אדומה מתוקה
1 כף אבקת שום או שום גבישי
1 כף אבקת מרק בצל (לא חובה)
1 כף דבש / סילאן
1/2 כפית כמון
מלח / פלפל שחור
2 כפות מים

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
2. מסדרים בתבנית מתאימה פסטה טרייה, רוטב עגבניות, שום, עגבניות שרי, מעט מלח ופלפל ושתי כוסות מים רותחים.
3. להכנת המרינדה: מערבבים היטב בקערית את כל המרכיבים עד שנוצרת משחה אחידה. אפשר להכין את המרינדה לילה קודם ולהשרות בתוכה את נתחי העוף.
4. מניחים מעל הפסטה את נתחי העוף המתובלים ומפזרים מעל מעט טימין.
5. מכסים בנייר אפיה ומכניסים לתנור לאפיה ל-45 דקות.
6. לאחר 45 דקות מסירים את נייר האפייה ואופים כ-15 דקות נוספות עד שהעוף שזוף.
מגישים חם ונהנים מארוחה של מאמות

פסטה פוזילי טרייה עם עוף בתנור.                                     צילום: אסף אמברם

*המתכון באדיבות בלוגר האוכל רון יוחננוב  בשיתוף '

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן