Skip to content

המחאה החברתית חוזרת ל"יום זעם" נגד ריביות הבנקים ב-29.3

בעקבות דוח מיוחד של הכנסת, שקבע כי הריביות שגובים הבנקים ממשקי בית פרטיים כפולות בממוצע מהמקובל באירופה, מתארגן אירוע בשדרות רוטשילד ביום פרסום הדו"חות הרבעוניים של הבנקים
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

בעקבות דו"ח מיוחד של הכנסת, שקבע כי הריביות שגובים הבנקים ממשקי בית פרטיים כפולות בממוצע מהמקובל באירופה, מארגנים פעילי המחאה החברתית אירוע בשדרות רוטשילד ביום פרסום הדו"חות הרבעוניים של הבנקים. הפעילים דורשים מהכנסת להתערב ולהגביל את ריביות הבנקים

מאת כתבת מגפון

"אין שום סיבה שאזרח בישראל ישלם ריבית כפולה על הלוואה או אשראי לעומת אזרחי גרמניה או שבדיה, אנחנו לא מקבלים מהבנק ריבית כפולה על חסכונות", אומרים עידן מילר, אמנון דפני ובועז נול, ראשי תנועת "המחנה המשותף" המובילה את המחאה נגד הבנקים. “הבנקים מעניקים ללקוחות מאורגנים, בעיקר וועדי עובדים גדולים וטייקונים, ריביות ששיעורן כחצי ואף שליש מהריביות שנגבות ממשקי הבית הפרטיים, ואין לכך שום סיבה – מדובר בעושק ברור של כבשת הרש וברמיסת החלש". 

הפגנה נגד הבנקים
הפגנה נגד עמלות הבנקים, קיץ 2011 (צילמה: שרית פרקול)

המחאה החברתית, שרק במוצאי שבת התעוררה בהפגנה נגד המלחמה על איראן, מסתערת על ריביות הבנקים: המחזות המוכרים של המחאה החברתית יחזרו לשדרות רוטשילד, כמעט שנה לאחר תחילתה של מחאת האוהלים, ל"יום זעם" מיוחד המתוכנן בשדרות רוטשילד ב-29 למרץ, יום פרסום הדו"חות הרבעוניים של הבנקים.

היוזמה החדשה, שמוביל ארגון "המחנה המשותף", בראשות עידן מילר, אמנון דפני, בועז נול ואריאל מרום, קוראת להגבלת ריביות הבנקים באמצעות פיקוח ממשלתי. ראשי "המחנה המשותף" כבר גייסו תמיכה במהלך מראש ועדת הכלכלה, כרמל שאמה הכהן, ראש ועדת הכספים, משה גפני, שהבטיחו את תמיכתם בבדיקת נושא ריביות הבנקים.

במכתב שהופנה לחברי הכנסת כתבו מילר, דפני ונול, יחד עם אריאל מרום, הפעיל במאבק נגד ריביות הבנקים: "הריבית שהבנקים וחברות האשראי גובים היום מרוב הציבור על הלוואות והאשראי (מסגרת) נעה בין 13% ל 16% אחוזים לשנה. ע"פ כל קנה מידה מדובר על ריבית גזל, תוך ניצול חוסר ידע של האזרח הפשוט בעניין ההשלכות והעלויות האמיתיות המוטלות עליו בתנאים אלה.

היקף השימוש באשראי ההולך וגדל, מוצרי האשראי ההופכים למתוחכמים יותר, השיווק האגרסיבי וחוסר הפיקוח, כל אלה יחד גורמים נזקים כבדים המסתכמים במיליארדים רבים בשנה, אותם משלם הציבור מחוסר ידע ומחוסר רגולציה.

לפיכך, אנו דורשים להעביר חקיקה בנושא, אשר תקבע גבול עליון לריבית המותרת לגבייה, וזאת בהתאם לסוגי האשראי. אנו מציעים לקבוע את ריבית המקסימום בגובה של פריים + 5% על כל סוגי ההלוואות עד 100.000 שקל הניתנות ללקוח קיים (אשר חשבונו מנוהל באותו בנק הנותן את ההלוואה), ואת ריבית מקסימום של פריים + 7% על כל סוגי "מסגרות האשראי" הניתנות ע"י תאגיד ללקוחותיו, וריבית מקסימום של פריים + 8% לאשראי חוץ בנקאי“.

התקנות שהורידו את דמי הניהול בקופות גמל, השתלמות וביטוחי מנהלים בחצי רק לפני שלושה שבועות, התקבלו כתוצאה מקמפיין ציבורי, שבתוך חודשיים הביא לשנוי התקנות ולשינוי דרמטי בתחום החיסכון הפנסיוני בישראל. את הקמפיין הוביל אריאל מרום, אחד ממנהיגי "המחנה המשותף". כעת מנסה התנועה ליצור "קמפיין בליץ" דומה בעניין ריביות הבנקים.

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן