Skip to content

חג רביולי הכי טעים

היום חל יום הרביולי הלאומי, האהוב בקרב חובבי הפסטה. רביולי הם כיסוני בצק מבושלים או מאודים, מביאה בפניכם שני מתכונים קלי הכנה למנה אהובה.

חג רביולי הכי טעים

היום חל יום הרביולי הלאומי, האהוב בקרב חובבי הפסטה. רביולי הם כיסוני בצק מבושלים או מאודים, מביאה בפניכם שני מתכונים קלי הכנה למנה אהובה.

ה-20 במרץ הוא יום המאכל האיטלקי הידוע והטעים, הרביולי. רביולי הוא מאכל שעשוי משתי שכבות של בצק פסטה שממולאות בתערובות שונות כמו של בשר, דגים, חלמונים, גבינות, תפוחי אדמה, פטריות, תרד, דלעת, ערמונים, ארטישוק ועוד..
הרביולי מופיע בתרביות נוספות בשמות אחרים, ורניקס, קרפלך,גְ'יָאודְזְה,דים סאם, מנטי, פלמני, דושפרה, חינקלי ועוד…כולם עשויים מבצק ממולא וצאודה או מבושל במים רותחים. לכל אחד היחודיות שלו.
כיום ניתן להשיג רביולי קפוא במרכולים.אבל אין טעים חמנג מלהכין רביולי לבד בבית. כל הכיסונים נחשבים למאלכה רבהאולם אין זה כך, פשוט אם תחליטו על יום הכנה של כמה מאות זאת אכן מלאכה מרובה. אבל אם תכינו מנה משפחתית בפחות מחצי שעה עבודה יש רביולי מוכנים

ברביולי כמו בפסטה הדגש הוא על על הבצק. אם הבצק יהיה טוב, העבודה תהיה קלה יותר והתוצאות טובות. מומלץ שתהיה מכונת פסטה לרידוד הבצק, זה מקל על העבודה ומאפשר אחידות בעובי הבצק . אבל גם עם מערוך ניתן לרדד את הבצק, שנים שאני העדפתי את המערוך עד שלמדתי להשמש בחנות הפסטה.

הבצק
300 גרם קמח (רצוי קמח רב תחליתי או קצח פסטה )
3 ביצים לארג'
קמצוץ מלח
הכנת הבצק במעבד מזון

שמים הכל במעבד ומעבדים עד יצירת בצק פירורי.
מוצרים למשטח עבודה ומעבדים עד קבלת בצק אחיד ויבש.
רידוד במכונת פסטה 

מחלקים את הבצק לפי גודל מכונת הפסטה
מקמחים היטב את הבצק ומרדדים מהפתח הרחב ביותר לצר.
בין רידוד לרידוד יש לקמח את הבצק
אני חוזרת עלהפעולה פעמים בכל עובי.
מרדדים עד העובי הרצוי ( למלית כבדה כמו בשר, כבד וכו'  בצק עבה יותר)
רידוד הבצק במערוך
מקמחים משטח עבודה ומרדדים לעובי אחיד .
הרכבת הרביולי

שמים מלית בעזרת שק זילוף או כפית וסוגרים היטב.
מלית בשר בקר
200 גר בשר טחון
1 בצל קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
מלח, פלפל שחור, כמון

לטגן בצל לשקיפות
להוסיף שום ובשר
לטגן עד שינוי צבע הבשר לתבל לבחוש
לקרר לפני המילוי
את רביולי הבשר אני נוהגת להגיש בבוליון עוף או עם רוטב עגבניות
רוטב עגבניות מהיר המצרכים
5 כפות שמן זית
חצי פלפל ירוק חריף, פרוס לטבעות
3 שיני שום, קצוצות לקוביות קטנות
7 עגבניות בנוניות קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
מלח לפי הטעם
ההכנה
במחבת מחממים שמן ופלפל חריף עד קבלת בועות וריכוך הפלפל מוספים שום ובוחשים מוספים אתהעבניות והמלח בוחשים ומבשלים כ2 דקות
מוספים את הרביולי למחבת לדקה ומגישים. מומלץ לפזר מעט בזיליקום או עירית

מלית תפוחי אדמה ועשבי תיבול

3 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לקוביות
3 בצלים ירוקים, רק החלק הירוק, פרוסים דק
קליפת לימון מגורדת מ-1/3 לימון טרי מאוד
חופן עלי פטרוזיליה, קצוצים דק
חופן שמיר קצוץ דק
2 כפות שמן זית (או חמאה)
מלח לפי הטעם
ההכנה

לבשל תפוחי אדמה עם מעט מים מומלחים בסיר מכוסה(בישול אידוי) עד רכותלסנן ולמעוך לפירה
להוסיף את יתר המרכיבים ולערבב.
לשפר תיבול ולמלא את הבצק
רוטב שמנת פטריות וערמונים לרביולי 

1 שמנת מתוקה 15%
פטריות שמפניון פרוסות
חבילה ערמונים קלופים
50 גר' פרמז'ן
שמן זית  מלח ופלפל
מחממים מעט שמן זית ומקפצים את הפטריות עד צריבה
מוספים ערמונים ושמנת. מתבלים במלח ופרמז'ן
מבשלים חמש דקות ויוצקים על הרביולי החמים.

חג רביולי שמח

ה-20 במרץ הוא יום המאכל האיטלקי הידוע והטעים, הרביולי. רביולי הוא מאכל שעשוי משתי שכבות של בצק פסטה שממולאות בתערובות שונות כמו של בשר, דגים, חלמונים, גבינות, תפוחי אדמה, פטריות, תרד, דלעת, ערמונים, ארטישוק ועוד..
הרביולי מופיע בתרביות נוספות בשמות אחרים, ורניקס, קרפלך,גְ'יָאודְזְה,דים סאם, מנטי, פלמני, דושפרה, חינקלי ועוד…כולם עשויים מבצק ממולא וצאודה או מבושל במים רותחים. לכל אחד היחודיות שלו.
כיום ניתן להשיג רביולי קפוא במרכולים.אבל אין טעים חמנג מלהכין רביולי לבד בבית. כל הכיסונים נחשבים למאלכה רבהאולם אין זה כך, פשוט אם תחליטו על יום הכנה של כמה מאות זאת אכן מלאכה מרובה. אבל אם תכינו מנה משפחתית בפחות מחצי שעה עבודה יש רביולי מוכנים

ברביולי כמו בפסטה הדגש הוא על על הבצק. אם הבצק יהיה טוב, העבודה תהיה קלה יותר והתוצאות טובות. מומלץ שתהיה מכונת פסטה לרידוד הבצק, זה מקל על העבודה ומאפשר אחידות בעובי הבצק . אבל גם עם מערוך ניתן לרדד את הבצק, שנים שאני העדפתי את המערוך עד שלמדתי להשמש בחנות הפסטה.

הבצק
300 גרם קמח (רצוי קמח רב תחליתי או קצח פסטה )
3 ביצים לארג'
קמצוץ מלח
הכנת הבצק במעבד מזון

שמים הכל במעבד ומעבדים עד יצירת בצק פירורי.
מוצרים למשטח עבודה ומעבדים עד קבלת בצק אחיד ויבש.
רידוד במכונת פסטה 

מחלקים את הבצק לפי גודל מכונת הפסטה
מקמחים היטב את הבצק ומרדדים מהפתח הרחב ביותר לצר.
בין רידוד לרידוד יש לקמח את הבצק
אני חוזרת עלהפעולה פעמים בכל עובי.
מרדדים עד העובי הרצוי ( למלית כבדה כמו בשר, כבד וכו'  בצק עבה יותר)
רידוד הבצק במערוך
מקמחים משטח עבודה ומרדדים לעובי אחיד .
הרכבת הרביולי

שמים מלית בעזרת שק זילוף או כפית וסוגרים היטב.
מלית בשר בקר
200 גר בשר טחון
1 בצל קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
מלח, פלפל שחור, כמון

לטגן בצל לשקיפות
להוסיף שום ובשר
לטגן עד שינוי צבע הבשר לתבל לבחוש
לקרר לפני המילוי
את רביולי הבשר אני נוהגת להגיש בבוליון עוף או עם רוטב עגבניות
רוטב עגבניות מהיר המצרכים
5 כפות שמן זית
חצי פלפל ירוק חריף, פרוס לטבעות
3 שיני שום, קצוצות לקוביות קטנות
7 עגבניות בנוניות קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
מלח לפי הטעם
ההכנה
במחבת מחממים שמן ופלפל חריף עד קבלת בועות וריכוך הפלפל מוספים שום ובוחשים מוספים אתהעבניות והמלח בוחשים ומבשלים כ2 דקות
מוספים את הרביולי למחבת לדקה ומגישים. מומלץ לפזר מעט בזיליקום או עירית

מלית תפוחי אדמה ועשבי תיבול

3 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לקוביות
3 בצלים ירוקים, רק החלק הירוק, פרוסים דק
קליפת לימון מגורדת מ-1/3 לימון טרי מאוד
חופן עלי פטרוזיליה, קצוצים דק
חופן שמיר קצוץ דק
2 כפות שמן זית (או חמאה)
מלח לפי הטעם
ההכנה

לבשל תפוחי אדמה עם מעט מים מומלחים בסיר מכוסה(בישול אידוי) עד רכותלסנן ולמעוך לפירה
להוסיף את יתר המרכיבים ולערבב.
לשפר תיבול ולמלא את הבצק
רוטב שמנת פטריות וערמונים לרביולי 

1 שמנת מתוקה 15%
פטריות שמפניון פרוסות
חבילה ערמונים קלופים
50 גר' פרמז'ן
שמן זית  מלח ופלפל
מחממים מעט שמן זית ומקפצים את הפטריות עד צריבה
מוספים ערמונים ושמנת. מתבלים במלח ופרמז'ן
מבשלים חמש דקות ויוצקים על הרביולי החמים.

חג רביולי שמח

כתבות אחרונות באתר

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן