Skip to content

לזכרם: קליפות תפוחי אדמה

קילפות תפוחי האדמה היו אושר גדול לבוריס. כן אותן קליפות תפוחי האדמה שאמו הבריחה מהמטבח..
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

קליפות תפוחי אדמה – מלמל בוריס – זה היה מעדן שלנו ..
הבטתי בו בתמיהה: מה?
" 'שם' אמא שעבדה במטבח אספה את הקליפות תפוח אדמה היינו רוחצים וצוליים על האש או אם נפלה בחלקינו חתיכת שומן וחום תנור היינו אופים.
איני יודע אך אמא השיגה שומן או עור של תרנגולת אבל כשהיתה משיגה ואפתה לנו עם קליפות תפוח האדמה זה היתה חגיגה" – ופניו של בוריס התמלאו אור – " זה היה ה עדן. קרספי ריחני וטעים שהשביע אותנו למספר ימים" ..
המצרכים
קליפות תפוחי אדמה
שמן
מלח ופלפל

ההכנה
קליפות תפוחי אדמה רחוצות מושרות במים ומלח כחצי שעה.
לסנן וליבש את הקליפות על נייר סופג
לרפד תבנית בנייר אפיה
לפזר את הקליפות בשכבה אחת
לפזר שמן, מלח ופלפל .
לאפות בחום של 180 מעלות עד השחמה וקבלת מרקם קריספי
להגיש מיד עם מתבל
לזכרם!

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן