Skip to content

פסטיבל אביב בגליל המערבי

פסטיבל אביב זמן גליל מערבי התשיעי,9 ימים של עשרות אירועים בגליל המערבי ביוזמת "זמן גליל מערבי". סיור איטלקי בסמטאות עכו עם ביקור במרתף היין של מלון האפנדי, מפגש ביקב שטרן בין ג'וני שטרן לגנאדי מאישו קפה, סיור במצפה מתת עם ארוחה בביתו של השף אורי צור, סדנה להכנת כנאפה, סעודות מיוחדות, שעת סיפור לכל המשפחה עם תיאטרון זיקית, סדנאות תכשיטים, סיורים מודרכים, ועוד. אירוע הפתיחה של הפסטיבל: ביריד "טעם הגליל". 20-28 במאי

פסטיבל אביב בגליל המערבי

פסטיבל אביב זמן גליל מערבי התשיעי,9 ימים של עשרות אירועים בגליל המערבי ביוזמת "זמן גליל מערבי". סיור איטלקי בסמטאות עכו עם ביקור במרתף היין של מלון האפנדי, מפגש ביקב שטרן בין ג'וני שטרן לגנאדי מאישו קפה, סיור במצפה מתת עם ארוחה בביתו של השף אורי צור, סדנה להכנת כנאפה, סעודות מיוחדות, שעת סיפור לכל המשפחה עם תיאטרון זיקית, סדנאות תכשיטים, סיורים מודרכים, ועוד. אירוע הפתיחה של הפסטיבל: ביריד "טעם הגליל". 20-28 במאי

עמותת התיירות "זמן גליל מערבי" מקיימת, זו השנה התשיעית, את פסטיבל אביב זמן גליל מערבי, ומציעה 9 ימים עם עשרות אירועים, ארוחות, סדנאות וסיורים באווירה אביבית ברחבי הגליל המערבי. האירועים יפתחו עם יריד "טעם הגליל", שוק איכרים ויריד תוצרת גלילית, שחוזר אחרי הפסקה של שנתיים ויתקיים בקיבוץ אילון ביום שישי, 20 במאי. ביריד יהיה ניתן לטעום, לחוות, להנות ולרכוש מהשפע הגלילי: יינות מיקבי הבוטיק, גבינות איכותיות, אמנות מקומית, מטעמים מכל הסוגים, והפעלות לכל המשפחה.

מרכז המבקרים JNF השוכן בלב העיר העתיקה (צילום דן בר דוב)
מרכז המבקרים JNF השוכן בלב העיר העתיקה (צילום דן בר דוב)
עכו (צילום דן בר דוב)
עכו (צילום דן בר דוב)

כדי לחוות מעט מן האירועים הצפויים, יצאנו עם אנשי עמותת זמן גליל מערבי לטעום על קצה המזלג מה יש לגליל המערבי להציע ומסתבר שיש הרבה. אז אין מקום טוב יותר להתחיל בו את הסיור מאשר מרכז המידע שפתחו ב- 2016 אנשי ה- JNF ארה"ב (Jewish National Fund) ועמותת זמן גליל מערבי.

רחוב השוק רחוב מרקו פולו (צילום דן בר דוב)
רחוב השוק רחוב מרקו פולו (צילום דן בר דוב)
רחוב השוק רחוב מרקו פולו (צילום דן בר דוב)
רחוב השוק רחוב מרקו פולו (צילום דן בר דוב)

מרכז המבקרים JNF השוכן בלב העיר העתיקה (בין כיכר פרחי לבזאר התורכי העתיקה) בבניין יפהפה שעבר תהליך שימור נפתח מחדש, לאחר שיפוץ לו נדרש כתוצאה מההרס במהומות לפני שנה בדיוק.  ארגון JNF ארה"ב פתח מחדש את המרכז מידע לתיירות פנים וחוץ בעכו, שיהווה שער לגליל המערבי.  המרכז מנוהל ע"י זמן גליל מערבי, עמותה לקידום התיירות אשר הוקמה, לפני למעלה מעשור, במטרה לקדם את התיירות באזור. המרכז מעניק שירותי בניית מסלולי טיול, המלצות לפעילויות תרבות ואמנות, שלל פעילויות בטבע, המלצות לחוויות קולינריות מיוחדות, סיוע במציאת מסעדות, מקומות בילוי, לינה ומידע מפורט אודות עסקי התיירות בגליל המערבי. במרכז נחשפים המבקרים לאמנות ותוצרת מקומית של תיירנים מהאזור.

במלון אפנדי (צילום דן בר דוב)
במלון אפנדי (צילום דן בר דוב)

ממרכז המבקרים לוקחת אותנו הארכיאולוגית ד"ר שלי אן פלג, שמכירה את עכו וסמטאותיה לעומק שכבותיה הרבות, למסע בעקבות האיטלקים של עכו. ומסתבר שהייתה בעכו נוכחות איטלקית לא מעטה ומספיק לציין שהרחוב הראשי בשוק נקרא על שמו של לא אחר ממגלה הארצות האיטלקי מרקו פולו שבילה בעכו פרק זמן בדרכו למזרח, סיור מרתק  (מומלץ בחום) אותו אנו מסיימים במרתף היין של מלון אפנדי במפגש עם הבעלים אורי בורי השופע אופטימיות באשר לעכו למרות מה שחווה במהומות לפני שנה.

אורי בורי במרתף היין של מלון אפנדי (צילום דן בר דוב)
אורי בורי במרתף היין של מלון אפנדי (צילום דן בר דוב)

במתת אנחנו פוגשים את מורת הדרך כרמית ארבל שלוקחת אותנו לסיור ביישוב הקסום , אותו אנחנו מסיים בארוחה בביתו של השף הצעיר והמוכשר אורי צור  המכין ארוחה צמחונית שאת מרכיביה חלקם ליקט, חלקם התסיס ורקח וחלקם מתוצרת מהחווה המקסימה של דור פינטל "לגעת בשדה" שם אנחנו פוגשים  את  דור המספר לנועל המעבר מהיותו מדריך טיולים לחקלאות ומסייר איתנו בין גידולי החווה. במהלך הפסטיבל יגיע השף אורי צור אל מחלבת "שירת רועים" של הגבנית מיכל מור, שם השניים יצרו ארוחת טעימות עונתית, עם מנות נפלאות שלכל אחת תשודך גבינה מתוצרת המחלבה, בליווי יין של יקב שטרן המקומי.

השף אורי צור במתת (צילום דן בר דוב)
השף אורי צור במתת (צילום דן בר דוב)
מעשי ידיו של השף אורי צור (צילום דן בר דוב)
מעשי ידיו של השף אורי צור (צילום דן בר דוב)
מעשי ידיו של השף אורי צור (צילום דן בר דוב)
מעשי ידיו של השף אורי צור (צילום דן בר דוב)

את היום אנחנו מסיימים אצל  ג'וני שטרן בישוב תובל ביקב שטרן שם אנחנו טועמים מהארוחה האיטלקית אותה הוא יגיש במהלך הפסטיבל, בליווי היינות המשובחים שהוא מייצר ומקנחים עם גנאדי קוזקביץ', מורה דרך בעברו והיום הבעלים של "אישו קפה", שנראה שהקפה זורם בגופו ,עם סיפורי קפה ומשקאות קפה משובחים.

ארוחה איטלקית ביקב שטרן (צילום דן בר דוב)
ארוחה איטלקית ביקב שטרן (צילום דן בר דוב)
ארנצ'יני ביקב שטרן (צילום דן בר דוב)
ארנצ'יני ביקב שטרן (צילום דן בר דוב)

חגיגות פסטיבל האביב, יכללו למעלה מ-40 אירועים  ובהם מספר שיתופי פעולה מסקרנים בין תיירנים גליליים.  מורת הדרך איילת בר מאיר תלווה סיור של גילוי צמחי מאכל ומרפא, ובסיומו פיקניק לרגלי מעיין נובע ביער חרובים, עם ארוחה דרוזית מעולה של בשלניות גליל eat. במסעדת השף אדלינה בקיבוץ כברי, יחכה תפריט ים תיכוני מיוחד של השף רושדי דקוואר, אשר לו יצורפו פרלינים ייחודיים שתגיש שלומית זמיר מבוטיק השוקולד אודט, ויספרו את סיפורה האישי המרגש. שיתוף הפעולה בין יקב כישור למסעדת לה פמפה ימשיך גם הפעם, כאשר לראשונה זו תהיה המסעדה שתגיע להתארח ביקב, בארוחת של כריכי בשר מעושן, לצד יינות יקב כישור. ביקב שטרן תתקיים ארוחה איטלקית מיוחדת בת 6 מנות, משולבת עם הרצאה של גנאדי קוזקוביץ' מאישו קפה, על היסטוריית הקפה, מאפייניו וכמובן – הטעמים. בסוד הפלא הקיבוצי יתקיים מפגש משולש עם מורה הדרך אמנון גופר, שיספר על הפולקלור העשיר של אזור הגליל והאנשים שחיים בו, לאחר ההדרכה ממשיכים לביקור בתערוכת "אובססיה אהובתי", בליווי אוצרת התערוכה, ומסיימים בארוחת ברנצ' של קייטרינג בריוש, באווירה כפרית.

גנאדי קוזקביץ' "אישו קפה" (צילום דן בר דוב)
גנאדי קוזקביץ' "אישו קפה" (צילום דן בר דוב)

עוד יתקיימו במהלך ימי הפסטיבל אירוח בדואי עם סדנאות מלאכות עתיקות וארוחה במדאפה גלילית, סדנה יצירה מול חוף הים אכזיב במוזארט, מפגש עם חרש הברזל וליד חורי, טעימה מחיי הדבורים בעסל אל נור, סדנת פרחים ופרפרים משוקולד באודט בוטיק השוקולד, שעת סיפור תיאטרלית עם תיאטרון זיקית, סדנה להכנת כנאפה בממתקי קשאש, מסיבת יין במשק אופיר, סיור ליקוט בלגעת בשדה, סיור בעקבות העדה דרוזית עם איה נטורל, טיול ליקוט וסדנת צמחי מאכל ומרפא בכליל עם אופק רון כרמל, סיור מיסטיקה וסיפורים גליליים בהדרכת גבי זוהר ועוד. פסטיבל אביב גליל מערבי: 20-28/5 לפרטים על כל אירועי הפסטיבל באתר זמן גליל מערבי

דור פינטל "לגעת בשדה" (צילום דן בר דוב)
דור פינטל "לגעת בשדה" (צילום דן בר דוב)
בזיליקום הידרופוני בלגעת בשדה (צילום דן בר דוב)
בזיליקום הידרופוני בלגעת בשדה (צילום דן בר דוב)
לגעת בשדה (צילום דן בר דוב)
לגעת בשדה (צילום דן בר דוב)
לגעת בשדה (צילום דן בר דוב)
לגעת בשדה (צילום דן בר דוב)

עמותת התיירות "זמן גליל מערבי" מקיימת, זו השנה התשיעית, את פסטיבל אביב זמן גליל מערבי, ומציעה 9 ימים עם עשרות אירועים, ארוחות, סדנאות וסיורים באווירה אביבית ברחבי הגליל המערבי. האירועים יפתחו עם יריד "טעם הגליל", שוק איכרים ויריד תוצרת גלילית, שחוזר אחרי הפסקה של שנתיים ויתקיים בקיבוץ אילון ביום שישי, 20 במאי. ביריד יהיה ניתן לטעום, לחוות, להנות ולרכוש מהשפע הגלילי: יינות מיקבי הבוטיק, גבינות איכותיות, אמנות מקומית, מטעמים מכל הסוגים, והפעלות לכל המשפחה.

מרכז המבקרים JNF השוכן בלב העיר העתיקה (צילום דן בר דוב)
מרכז המבקרים JNF השוכן בלב העיר העתיקה (צילום דן בר דוב)
עכו (צילום דן בר דוב)
עכו (צילום דן בר דוב)

כדי לחוות מעט מן האירועים הצפויים, יצאנו עם אנשי עמותת זמן גליל מערבי לטעום על קצה המזלג מה יש לגליל המערבי להציע ומסתבר שיש הרבה. אז אין מקום טוב יותר להתחיל בו את הסיור מאשר מרכז המידע שפתחו ב- 2016 אנשי ה- JNF ארה"ב (Jewish National Fund) ועמותת זמן גליל מערבי.

רחוב השוק רחוב מרקו פולו (צילום דן בר דוב)
רחוב השוק רחוב מרקו פולו (צילום דן בר דוב)
רחוב השוק רחוב מרקו פולו (צילום דן בר דוב)
רחוב השוק רחוב מרקו פולו (צילום דן בר דוב)

מרכז המבקרים JNF השוכן בלב העיר העתיקה (בין כיכר פרחי לבזאר התורכי העתיקה) בבניין יפהפה שעבר תהליך שימור נפתח מחדש, לאחר שיפוץ לו נדרש כתוצאה מההרס במהומות לפני שנה בדיוק.  ארגון JNF ארה"ב פתח מחדש את המרכז מידע לתיירות פנים וחוץ בעכו, שיהווה שער לגליל המערבי.  המרכז מנוהל ע"י זמן גליל מערבי, עמותה לקידום התיירות אשר הוקמה, לפני למעלה מעשור, במטרה לקדם את התיירות באזור. המרכז מעניק שירותי בניית מסלולי טיול, המלצות לפעילויות תרבות ואמנות, שלל פעילויות בטבע, המלצות לחוויות קולינריות מיוחדות, סיוע במציאת מסעדות, מקומות בילוי, לינה ומידע מפורט אודות עסקי התיירות בגליל המערבי. במרכז נחשפים המבקרים לאמנות ותוצרת מקומית של תיירנים מהאזור.

במלון אפנדי (צילום דן בר דוב)
במלון אפנדי (צילום דן בר דוב)

ממרכז המבקרים לוקחת אותנו הארכיאולוגית ד"ר שלי אן פלג, שמכירה את עכו וסמטאותיה לעומק שכבותיה הרבות, למסע בעקבות האיטלקים של עכו. ומסתבר שהייתה בעכו נוכחות איטלקית לא מעטה ומספיק לציין שהרחוב הראשי בשוק נקרא על שמו של לא אחר ממגלה הארצות האיטלקי מרקו פולו שבילה בעכו פרק זמן בדרכו למזרח, סיור מרתק  (מומלץ בחום) אותו אנו מסיימים במרתף היין של מלון אפנדי במפגש עם הבעלים אורי בורי השופע אופטימיות באשר לעכו למרות מה שחווה במהומות לפני שנה.

אורי בורי במרתף היין של מלון אפנדי (צילום דן בר דוב)
אורי בורי במרתף היין של מלון אפנדי (צילום דן בר דוב)

במתת אנחנו פוגשים את מורת הדרך כרמית ארבל שלוקחת אותנו לסיור ביישוב הקסום , אותו אנחנו מסיים בארוחה בביתו של השף הצעיר והמוכשר אורי צור  המכין ארוחה צמחונית שאת מרכיביה חלקם ליקט, חלקם התסיס ורקח וחלקם מתוצרת מהחווה המקסימה של דור פינטל "לגעת בשדה" שם אנחנו פוגשים  את  דור המספר לנועל המעבר מהיותו מדריך טיולים לחקלאות ומסייר איתנו בין גידולי החווה. במהלך הפסטיבל יגיע השף אורי צור אל מחלבת "שירת רועים" של הגבנית מיכל מור, שם השניים יצרו ארוחת טעימות עונתית, עם מנות נפלאות שלכל אחת תשודך גבינה מתוצרת המחלבה, בליווי יין של יקב שטרן המקומי.

השף אורי צור במתת (צילום דן בר דוב)
השף אורי צור במתת (צילום דן בר דוב)
מעשי ידיו של השף אורי צור (צילום דן בר דוב)
מעשי ידיו של השף אורי צור (צילום דן בר דוב)
מעשי ידיו של השף אורי צור (צילום דן בר דוב)
מעשי ידיו של השף אורי צור (צילום דן בר דוב)

את היום אנחנו מסיימים אצל  ג'וני שטרן בישוב תובל ביקב שטרן שם אנחנו טועמים מהארוחה האיטלקית אותה הוא יגיש במהלך הפסטיבל, בליווי היינות המשובחים שהוא מייצר ומקנחים עם גנאדי קוזקביץ', מורה דרך בעברו והיום הבעלים של "אישו קפה", שנראה שהקפה זורם בגופו ,עם סיפורי קפה ומשקאות קפה משובחים.

ארוחה איטלקית ביקב שטרן (צילום דן בר דוב)
ארוחה איטלקית ביקב שטרן (צילום דן בר דוב)
ארנצ'יני ביקב שטרן (צילום דן בר דוב)
ארנצ'יני ביקב שטרן (צילום דן בר דוב)

חגיגות פסטיבל האביב, יכללו למעלה מ-40 אירועים  ובהם מספר שיתופי פעולה מסקרנים בין תיירנים גליליים.  מורת הדרך איילת בר מאיר תלווה סיור של גילוי צמחי מאכל ומרפא, ובסיומו פיקניק לרגלי מעיין נובע ביער חרובים, עם ארוחה דרוזית מעולה של בשלניות גליל eat. במסעדת השף אדלינה בקיבוץ כברי, יחכה תפריט ים תיכוני מיוחד של השף רושדי דקוואר, אשר לו יצורפו פרלינים ייחודיים שתגיש שלומית זמיר מבוטיק השוקולד אודט, ויספרו את סיפורה האישי המרגש. שיתוף הפעולה בין יקב כישור למסעדת לה פמפה ימשיך גם הפעם, כאשר לראשונה זו תהיה המסעדה שתגיע להתארח ביקב, בארוחת של כריכי בשר מעושן, לצד יינות יקב כישור. ביקב שטרן תתקיים ארוחה איטלקית מיוחדת בת 6 מנות, משולבת עם הרצאה של גנאדי קוזקוביץ' מאישו קפה, על היסטוריית הקפה, מאפייניו וכמובן – הטעמים. בסוד הפלא הקיבוצי יתקיים מפגש משולש עם מורה הדרך אמנון גופר, שיספר על הפולקלור העשיר של אזור הגליל והאנשים שחיים בו, לאחר ההדרכה ממשיכים לביקור בתערוכת "אובססיה אהובתי", בליווי אוצרת התערוכה, ומסיימים בארוחת ברנצ' של קייטרינג בריוש, באווירה כפרית.

גנאדי קוזקביץ' "אישו קפה" (צילום דן בר דוב)
גנאדי קוזקביץ' "אישו קפה" (צילום דן בר דוב)

עוד יתקיימו במהלך ימי הפסטיבל אירוח בדואי עם סדנאות מלאכות עתיקות וארוחה במדאפה גלילית, סדנה יצירה מול חוף הים אכזיב במוזארט, מפגש עם חרש הברזל וליד חורי, טעימה מחיי הדבורים בעסל אל נור, סדנת פרחים ופרפרים משוקולד באודט בוטיק השוקולד, שעת סיפור תיאטרלית עם תיאטרון זיקית, סדנה להכנת כנאפה בממתקי קשאש, מסיבת יין במשק אופיר, סיור ליקוט בלגעת בשדה, סיור בעקבות העדה דרוזית עם איה נטורל, טיול ליקוט וסדנת צמחי מאכל ומרפא בכליל עם אופק רון כרמל, סיור מיסטיקה וסיפורים גליליים בהדרכת גבי זוהר ועוד. פסטיבל אביב גליל מערבי: 20-28/5 לפרטים על כל אירועי הפסטיבל באתר זמן גליל מערבי

דור פינטל "לגעת בשדה" (צילום דן בר דוב)
דור פינטל "לגעת בשדה" (צילום דן בר דוב)
בזיליקום הידרופוני בלגעת בשדה (צילום דן בר דוב)
בזיליקום הידרופוני בלגעת בשדה (צילום דן בר דוב)
לגעת בשדה (צילום דן בר דוב)
לגעת בשדה (צילום דן בר דוב)
לגעת בשדה (צילום דן בר דוב)
לגעת בשדה (צילום דן בר דוב)

כתבות אחרונות באתר

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן