Skip to content

רשמי ביקור בסוויטה המלכותית במלון בורג' אל ערב בדובאי: מיטה מסתובבת וטלוויזיה מצופה זהב

סיור בסוויטה המפוארת ביותר של המלון היחידי בעולם בעל 7 כוכבים שאירחה את מנלסון מנדלה וג'סטין ביבר, מספק הצצה לחייהם של העשירים והנכונים
פחות מדקה זמן קריאה: דקות

"בורג' אל ערב", המלון המטורף שביקרתי בסיור מודרך של המלון מוזמן מראש, מוגדר כמלון היחיד בעולם שזכה ל-7 כוכבים. ב1994 יצרו אי קטן בים, עם יסודות אמינים ועליו בנו מפרש יציב שאינו עף ברוח. ב1997 הסתיימו העבודות והמלון נפתח. מי לא היה פה…כל סלב מכל תחום שהוא, ביקר כאן. בקומה הכי גבוהה של המלון ,שוכן לו דופלקס שנקרא הסוויטה המלכותית שסיימה את תפקידה המקורי והפכה למוזיאון המשמר את תכולתו. מערכות חדרים מפוארים, עם חיפויי קיר מזהב 24 קראט, בדי משי ושטיחים ארוגים בעבודת יד, חדרי אוכל והתכנסות, אגף המלכה ואגף המלך ודלתות נסתרות למשרתים. הנשימה נעתקה מהעושר הסולטני של שנות ה90 "המעושרות".

את הסיור מזמינים מראש באתר המלון ועלותו 250 ש"ח לסיור של שעה וחצי. בחרנו בסיור של שעה 14:30 על מנת לחזות בשקיעה בתום הסיור. הסיור מתקיים בשתי הקומות העליונות ששימשו כסוויטות מלכותיות שאירחו מלכים מרחבי העולם. הכניסה מותרת רק לאורחים ולמשתתפי הסיור והם מובלים ברכבי גולף אל המלון. אין כניסה למכוניות. הסיור במלון נפתח לקהל בפעם הראשונה באוקטובר 2021, 22 שנים אחרי הקמתו.

רוב הסוויטות במלון הן חללים מפוארים ומרווחים, אבל שום דבר לא באמת מכין אותך למה שעומדים לראות. הסוויטה שהיא חלק מהסיור, לא מזכירה בית מלון, אלא פנים של אחוזה, מוזהבת ועצומה. היא מתפרשת על פני שתי קומות, עם אלמנטים מזהב שהעין איננה יכולה לקלוט במבט אחד.

הקומה הראשונה התחתונה מבין שתי קומות הסוויטה, מכילה סלון בצד אחד, וחדר אוכל וספרייה בצד השני. מה שמחבר בין השניים הוא גרם מדרגות מצופה זהב 24 קראט, מתחת לתקרה שאף היא מצופה זהב 24 קראט. אם לא בא לך לעלות במדרגות יש מעלית פרטית כמובן.

צילום: שרה פלד

הסיור מודרך על ידי "משרתים" שיוצאים מגדרם כדי לגרום לך להרגיש שאתה חלק מהפאר הזה. מרגיש כמו טיפול VIP לכל אורך המסלול. כאן מגלים לי שאני נכנסת לאותו סלון שאירח אנשים כמו נלסון מנדלה, ג'סטין ביבר, ג'יג'י חדיד, לואיס המילטון, סלינה גומז וכמה מהקרדשיאנס.

הסלון מעוצב בצבעוניות עשירה עם טקסטורות קטיפה ודוגמאות גיאומטריות. עיצוב הפנים של המלון נוצר בהשראת ארבעת האלמנטים – אש, מים, רוח ואוויר ואכן התפאורה משקפת את זה, עם השימוש בסקאלת הצבעים מאדומים לוהטים ועד כחולים מרגיעים. כן ואפילו הטלוויזיה מוזהבת.

צילום: שרה פלד

בקומה העליונה של הסוויטה שוכנים חדרי שינה נפרדים – לו ולה. חדר השינה הראשי – שלו – קירותיו מחופים בבדי זהב ארוגים ביד, תוצרת אחד מיצרני הטקסטיל הטובים באירופה. על התקרה תלויה טלוויזיה והמיטה מסתובבת, "אם אינך חפץ לקום, תוכל לסובב את המיטה על מנת לראות את נופי קו הרקיע של דובאי מהחלונות", מסביר המשרת.

לחדר הזה צמוד חדר האמבטיה העמוס ביותר בזהב, עם שיש זהוב ייחודי על הקירות, "האחרון מסוגו", כך מוסבר לנו. יש פה אמבט שיש ייחודי ואסלה שמגיעה עם שלט משלה.

צילום: שרה פלד
צילום: שרה פלד

מעבר למסדרון, חדר השינה השני – שלה – אף הוא חלל רחב ידיים, מעוצב בוורוד. יש בו פינת ישיבה שיכולה להכיל כ- 20 אורחות וצמוד אליה חדר שינה נוסף עם תקרת מראה. חדר הרחצה מעוצב בלבן ושחור בניגוד לזהב נוצץ, אבל ממש אי אפשר לפספס את המקלחון, הכולל אריחים בציפוי זהב 24 או את הברזים בציפוי זהב.

בקומה התחתונה, חדר האוכל חושף שולחן עגול ומרהיב, ולצידו ספרייה מרהיבה.

החלק השני של הסיור עובר ב"סוויטת החוויה". בעוד שהסוויטה המלכותית תוכננה כדי לתת למבקרים הצצה פנימית לחייהם (והמותרות) של העשירים, סוויטת החוויה מתעמקת בהיסטוריה, הארכיטקטורה והטכנולוגיה של המלון. זהו מעין מוזיאון הכולל תיעוד על ההשראה המוקדמת של האדריכל טום רייט לצורת המלון ופירוט על עיצוב הפנים, עיצוב מדי המשרתים, בחירת הטקסטיל, צילומים ופריטים אייקוניים של אירועים מפורסמים שהתקיימו במלון כמו משחק הטניס של פדרר על משטח הנחיתה למסוקים התלוי על מבנה המלון.

בקומת הכניסה נמצאת גלריה מעניינת מרשת הגלריות הבינלאומיות GALLERIACONTINUA המציגה אמנות עכשווית יוקרתית.

אדריכלות פורצת דרך

המתכנן והאדריכל הראשי של הפרויקט הוא טום רייט שהתגורר בדובאי במהלך התכנון והבנייה של המלון ועבד במשרד הארכיטקטים אטקינס, אחד מהמשרדים הרב-תחומיים המובילים בעולם. הבניין מוגדר כבעל סגנון "אקספרסיוניזם מבני" שבו הקונסטרוקציה שלו חשופה בפנים וגם בחוץ.

צילום: שרה פלד

בורג' אל ערב הוא מבנה בן 28 קומות עם מפלסים מפוצלים מה שהופך אותו ל-56 קומות. הוא מורכב משטח רצפה של 10,000 מ"ר. נעשה שימוש ביותר מ-70,000 מ"ק בטון ו-9,000 טון פלדה. פריסת המבנה היא ליבת בטון מאחור, התומכת בכנפיים הפרוסות בצורת V וקונסטרוקציית הצינורות מתחברת אליה. ליבת הבטון יוצרת את האטריום הגבוה שבתוך מרכז המבנה שגובהו 180 מטר. המבנה מחופה בקיר מסך סיבי זכוכית מצופה בטפלון כפול המיועד להפחית את הצטברות החום.

קונספט

המבנה הבנוי בצורת מפרש, מבקש לשלב את המורשת הימית של דובאי בעבר עם עיצוב מודרני הצועד אל העתיד. עיצוב המלון ממשיך את רצף נושא המורשת הימית כשהוא נבנה בצמוד למלון חוף ג'ומיירה הבנוי בצורה של גל הנשבר ליבשה. גובהו 321 מטר והוא המלון השלישי הגבוה בעולם שמשמש כמלון בלבד. הוא ניצב על אי מלאכותי בגובה 280 מ', מחובר ליבשה באמצעות גשר מתעקל פרטי.  .

ההוראה מהלקוח, נסיך הכתר מדובאי הייתה לתכנן, לא רק מלון, אלא גם בניין ייחודי, אחד שיכריז: "ברוכים הבאים לדובאי".

הבניין בנוי על חול, בניגוד לרוב הבניינים הגבוהים הבנויים על סלע. הוא ניצב על 250 עמודים בקוטר 1.5 מ' השקועים 45 מטר מתחת לים. מכיוון שיש רק חול שיחזיק את המבנה למעלה, העמודים הרבים מסתמכים על חיכוך החול עם העמודים לשמירת היציבות. בנוסף, על מנת למנוע זעזוע של תורן הפלדה, מוקמו 2 בולמי מסה במשקל של 2 טון כל אחת.

התמודדות עם מזג האוויר

האתגר בתכנון מבנה בדובאי הוא מזג האוויר החם. דובאי נתונה לתנאי אקלים קשים ולסופות רעמים. בתכנון הבניין נלקחה בחשבון יכולת העמידה שלו במהירות הרוח של 45 מ' לשנייה וגם להתמודד עם מזג האוויר החם והלח. החלק החיצוני שלו מכוון לצד דרום וכך נוצרת יכולת מקסימלית לספיגת החום. דלת הכניסה המסתובבת מצוידת במנגנון נעילה למניעת כניסת אוויר חם פנימה שעלול להצטבר בחלל האטריום הגבוה.

האטריום, חלל בגובה המבנה. צילום: שרה פלד

בניית האִי

לקח שלוש שנים למלא את האי בחול שנגרף מקרקעית מהים ופחות משלוש שנים לבנות את המבנה. האי מוקם 280 מ' מהחוף של ג'ומיירה ביץ, והגישה אליו היא דרך גשר באורך 340 מטר. האתגר היה להגן על האי מפני הגלים מכיוון שעלול ים לפגוע במבנה. כפתרון, בחרו ליצור גושי בטון משולבים שיפחיתו את נזקי פגיעת הגלים. כשהגלים פוגעים בגושים הם חוזרים לאחור וכך הבניין שנמצא מעל 7.5 מטר בלבד מעל הים, לא מושפע.

רוצים להתארח? תצטרכו להיפרד מסכום המתחיל ב-7,500 ש"ח ללילה לסוויטה הזולה ביותר, או לשלם 50,000 ש"ח לסוויטה הדיפלומטית בת 3 חדרים היקרה ביותר.

 

 

 

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן