ועדת השחרורים שדנה הבוקר (רביעי) בבקשתו של המחבל וליד דקה לשחרור מוקדם ממטעמים רפואיים, החליטה שעל בקשתו להשתחרר עקב מחלת הסרטן קביעת רופאיו כי בקצב התפשטות המחלה נותרו לו לחיות כשנתיים, החליטה שהעתירה לא תהיה נדונה בפניהם ועליה להיות נדונה בפני וועדה לשחרור ממאסר עולם שתנאיה לשחרור נוקשים יותר. דקה הנו המחבל שרצח חייל בשנות ה-80 וחולה בסרטן ולאחרונה לקה בדלקת ריאות וקצין הרפואה של שב"ס העריך כי ימיו של דקה קצרים ונשקפת סכנה ממשית לחייו. המדינה מתנגדת לשחרורו בטענה שמחלתו אינה עומדת בקריטריונים לשחרור מוקדם. דקה סיים לרצות באחרונה את מאסר העולם שנגזר עליו, וכלוא כעת על עבירה אחרת. אך למרות טענות פרקליטיו, עורכי הדין אביגדור פלדמן ורועי ברבש, כי דקה סיים לרצות לפני כחודשיים את מאסר עולם בן 37 שנה, וכי כעת הוא מרצה עונש מאסר אחר בגין עבירה אחרת אותה ביצע בעת שהיה כלוא, הוועדה קבעה שאין לה סמכות לדון בבקשה של דקה מאחר ויש להמשיך ולהתייחס אליו כאל אסיר עולם.

בקשתו של האסיר נתמכה במסמכים רפואיים מטעמו, וכן, בתעודה מתאריך 15.5.2023 (שכותרתה מרכז רפואי שב"ס) חתומה בידי ד"ר דימיטרי קלוצקי, מנהל רפואי מר"ש, ובה נאמר, כי לאסיר מחלה ממארת שמסכנת את חייו באופן ממשי, ברמת סיכון גבוה, ותוחלת חייו היא בת שנתיים. עוד נאמר בתעודה שמצבו הקליני מורכב ביותר, עם מחלות רקע קשות, לרבות, מחלת ריאות, כך, שאלה, בנוסף למחלת הסרטן, תוצאתם שימיו (של האסיר) קצרים ונשקפת סכנה ממשית לחייו.
המדינה התנגדה לבקשה ותבעה להעביר את העתירה לוועדת שחרורים מיוחדת. היות ודקה הינו אסיר עולם, ועל כן, הסמכות לדון בבקשתו לשחרור מוקדם מטעמים רפואיים, בקשה שהגיש כאסיר עולם, אשר מרצה מאסר מצטבר בן 39 שנים (מהם 37 שנים שריצה בגין עבירת רצח, ועוד שנתיים מאסר הוא מרצה בגין עבירה נוספת), מסורה על פי חוק לוועדת שחרורים מיוחדת, ועל כן, וועדת שחרורים "רגילה" איננה מוסמכת לדון בבקשתו.
פרקליטיו של דקה, עורך הדין אביגדור פלדמן, ועורך הדין רועי ברבש טענו מנגד כי מרשם, האסיר סיים לרצות את מלוא תקופת המאסר שקצב נשיא המדינה – 37 שנות מאסר, ולא ביקש עד כה להורות על שחרורו המוקדם. וכי למעשה כיום הוא נושא במאסר בן שנתיים שנגזר עליו בהליך משפטי נפרד, במסגרת הסדר טיעון, ואין לקשור תקופה זו למאסר העולם אותו סיים האסיר לרצות. לגישתם, עם השלמת וסיום תקופת המאסר בת 37 השנים כאסיר עולם – לא חל הסעיף (מאסר עולם) לגביו. "מעמדו נותר בעינו עד לסיום תקופת המאסר במלואה. לפיכך, הגדרתו של האסיר כ"אסיר עולם" לא חדלה ולא פקעה עם תום 37 שנות המאסר שקצב לו נשיא המדינה. כל פרשנות אחרת חוטאת למטרת חוק שחרור על תנאי ממאסר", קבעו לברי הוועדה לשחרור מוקדם בכלא מעשיהו והורו כי בקשת האסיר תקבע לדיון לפני ועדת שחרורים מיוחדת.
דקה, בן 61, אזרח ישראלי שגר בבאקה אל-גרבייה לפני מעצרו, היה חלק מחולייה שחטפה ורצחה ב-1984 את החייל משה תמם. הוא נידון למאסר עולם ועונשו נקצב ל-37 שנות מאסר, שאותן סיים לרצות לפני חודשיים, אך ב-2017 נידון לשנתיים מאסר נוספות בגין הרשעתו בהברחת מכשירי טלפון ניידים לכלא קציעות, בסיוע ח"כ דאז באסל גטאס מבל"ד. הוא נחשב לאחד האסירים הביטחוניים המרכזיים בכלא הישראלי.