Skip to content

עוגת פילו סמרטוטים ופירות יער

קסם של עוגת פילו כרספי מבחוץ שתומן בתכו רכות מתוקה חמצמצה עם פירות יער. עוגה מהירת הכנה שאהובה על כולם
זמן קריאה: 2 דקות

כשאני צריכה להכין כיבוד במהירות לאורחים בהפתעה אז אני הכי יצרתית, השבת הודיעו חברים שהם בדרך, ולי לא היה כלום מוכן.. התחלנו דיאטה! חשבתי להזמין כנאפה, מחשבה שניה הוצאתי את דפי הפילו מהמקרר. ראיתי לאחרונה בפייס מספר עוגות גבינה עם עלי פילו, אבל גבינה לא היה לי אז החלטתי להכין תערובת שדומה לרויאל אבל בטעם וניל מתוק.
והתוצאה קצרה מחמאות והתבנית נותרה ריקה.

בתאבון

אבזרים 
תבנית אפיה בקוטר 24/26
נייר אפיה
תרסיסי שמן או שמן ומברשת
המצרכים 
חבילת עלי פילו
לרויאל 
2 ביצים
2 כוסות חלב/ חלב סויה
2/3 כוס שמן
1 כוס סוכר
1 אבקת אפיה
1 כפית תמצית וניל
1 כפית מי זוהר או מי ורדים
2 כפות קורנפלור
גרידת לימון
מעט מלח
½ כוס פירות יער קפואים(השתמשתי באוכמניות שחורות) או צימוקים
המצרכים לסרופ
1 כוס סוכר
½ כוס מים
שתי רצועות קליפת לימון שנקלף בקולפן ת"א
לבשל 5 דקות לאחר רתיחה ולהוסיף כפית מי זוהר או מי ורדים
ההכנה
לשמן תבנית, להניח נייר אפיה ולשמן אותו
לקחת את עלי הפילו ולקמט/לגלגל ביד ולהניח בתבנית אחד צמוד לשני עם מרווחים קטנים כך שהרויאל ינזל בתוכם.
לערבב את חומרי הרויאל, למעט הפירות, למסה אחידה
לצקת את הרואיל על עלי הפילו המקומטים
לפזר את הפירות ולהחדיר אותן בין הדפים.
לרסס מעל במעט ספרי שמן
לאפות בחום 200 מעלות כ35-50 דקות המאפה צריך להיות שחום
אני אוהבת להוסיף בסוף עשר דקות חום תחתון אבל אם התנור שלכם אופה היטב אין צורך .
                                                                     בתאבון

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן