אין ספק שהמכשירים הניידים והאפליקציות שמרכיבות אותם הפכו לעניין מרכזי בחיינו, ובכל הנוגע לפיתוח הטכנולוגי בתחום זה, הקצב מסחרר. חברות רבות מתמודדות עם שלל אתגרים שהופכים את העבודה להרבה יותר מורכבת, אך באותה נשימה, ישנם טרנדים רבים שמופיעים לעיתים קרובות ומשנים לחיוב את התמונה כולה. החל מההשפעה המהפכנית של טכנולוגיית 5G ועד לשילוב של AI ו-IOT, המפתחים כיום ממנפים את המגמות הללו כדי ליצור יישומים שמגדירים מחדש את חוויית המשתמש.
אחת מהחברות הבולטות בתחום הזה היא אומניס, סוכנות UX UI ופיתוח אתרים מהמובילות בישראל. הצוות שלה עובד עם הלקוחות הגדולים ביותר במשק כמו אלקטרה, קידום, ארנקי עמנואל, מכון דוידסון מבית מכון וייצמן למדע ועוד, ומספק עבורם שלל שירותים. החל מעיצוב מוקפד של חווית משתמש מרשימה ועד לעבודה על מערכות אינטרנט עתירות נתונים, אומניס יודעים ליצור אתרים מעולים למגוון רחב של עסקים. וכיאה לכך, הם מחזיקים בלא מעט ידע יקר ערך.
רוצים לגלות עוד על הטרנדים הבולטים בתחום? הצוות של אומניס ריכז לנו כאן את חמש המגמות המעניינות ביותר:
1 – טכנולוגיית 5G
הופעתה של טכנולוגיית 5G מסמנת אבן דרך משמעותית בפיתוח אפליקציות לנייד. המהירויות שמציעות רשתות אלה פותחות דלתות לעולם חדש של אפשרויות מרתקות. חוויות מציאות רבודה (AR) וחוויות מציאות מדומה (VR) הופכות לחלקות וסוחפות, הודות לרוחב הפס המשופר ונכנסות לשימוש נרחב יותר. עם 5G, האפליקציות יכולות לספק בזמן אמת תוכן עתיר נתונים, שהיה בלתי נתפס בעבר, ולסלול את הדרך לעידן חדש של יישומים מרגשים.
2 – Cross platform development
נדמה כיום שמגוון מכשירים הוא הנורמה, ולכולנו יש מחשב, טלפון, טלוויזיה חכמה וטאבלט בהישג יד. לכן, פיתוח חוצה פלטפורמות התפתח כתחום חשוב מאוד. כלי כמו React Native מחזק את המפתחים ומאפשרים להם לכתוב קוד שמסתגל בקלות לפלטפורמות iOS, אנדרואיד וWEB. זה לא רק חוסך זמן ומשאבים אלא גם מבטיח חווית משתמש עקבית במכשירים שונים. היכולת ליצור בסיס קוד אחד עבור פלטפורמות מרובות מייעלת את הפיתוח, ומאפשרת למפתחים להתמקד בחדשנות ולא באתגרים סיזיפיים אחרים.
3 – AI ו-ML
כלי הבינה המלאכותית (AI) וגם ML (machine learning) הם כבר ממזמן לא סיפורי מדע בדיוני עתידניים. טכנולוגיות אלו משולבות כעת בצורה מדהימה במגוון אפליקציות, ומאפשרות חוויות מותאמות אישית שלא הכרנו מעולם. יישומים כיום יכולים לנתח את התנהגות המשתמשים ולזהות העדפות כדי להציע תכונות ותוכן מותאמים אישית. שימו לב – מדובר על לא פחות מעידן חדש של נוחות והתאמה אישית.
4 – IOT (Internet of Things)
התחום שלIOT (או בעברית "האינטרנט של הדברים") שינה את הדרך בה אנו מתקשרים עם טכנולוגיה. מבתים חכמים ועד לאפליקציות בריאות עם צ'יפים לבישים, השילוב של IoT הפך לסטנדרט בתעשייה. לאפליקציות יש כעת את הכוח לשלוט ולתקשר עם שפע של מכשירים, וליצור מערכת מחוברת שמשפרת את הנוחות והיעילות.
5 – שיקולי אבטחה ופרטיות
בעידן שבו פרצות נתונים והדאגה לפרטיות תופסים את הכותרות, האבטחה הפכה לבעלת חשיבות עליונה בפיתוח אפליקציות לנייד. הופעת GDPR (General Data Protection Regulation) ותקנות מחמירות להגנה על מידע מאלצות את המפתחים להעריך מחדש את הגישה שלהם לאבטחה. הבטחת אמצעי אבטחה חזקים והטמעת תכונות ממוקדות פרטיות הם החובה שלנו במסע לפיתוח האפליקציה הטובה ביותר.
לטיפים ומידע נוסף בנושא פיתוח אפליקציות, בקרו בעמוד המידע של אומניס >
גלו את העתיד של פיתוח אפליקציות לנייד!
ככל שתחום פיתוח האפליקציות לנייד ממשיך לגדול, המגמות האלו שהצגנו כאן למעלה מעצבות מחדש את הדרך בה אנו מתקשרים עם הטכנולוגיה שלנו, ולומדים איך לשדרג את שגרת היום יום. מהפוטנציאל של 5G ועד לנוחות של פיתוח חוצה פלטפורמות והחוכמה של AI, כל טרנד שכזה טומן בחובו לא מעט הבטחות לשיפור חוויית המשתמש בדרכים חסרות תקדים. חברות כמו אומניס, שנמצאות תמיד עם האצבע על הדופק, יודעות כיצד לנצל לטובה את איכויות הכלים החדשניים האלה, ובונות בהצלחה אפליקציות מדהימות עם הפנים לעתיד טוב יותר של טכנולוגיה חדשנית ושימושית.