בכניסה לדליה אל כרמל ליד ככר השוטר נפתחה מסעדה ים תכונית חדשה (על חרבותיה של מקסיקו) מדאפתנה – שפרושו בית מארח. במסעדה מוגש אוכל מזרחי תוצאה של שיתוף פעולה משפחתי בין משפחה נוצרית למשפחה דרוזית. בראש המטבח עומד שף עם חזון שמטרתו לקדם דו-קיום כללי במדינתנו, באמצעות שילובים ייחודיים ומרתקים. למסעדה מתנוסס דגל ישראל בגאווה ולצדו, דגל העדה הדרוזית. הגענו ביום חול באמצע השבוע ואת פנינו קבלו סופי וסאלם שחאדה בחיוך,
סאלם שהינו השף, עבד כשף במלונות רבים כמו דן פנורמה, ביי ויו מלון קדם אך החליט לפתוח מסעדה משלו ביחד עם אשתו סופי, סיפר שהמסעדה שמציעה תפריט עשיר ממנות ראשונות ועד עיקריות עם טעמים מיוחדים.
בסופי שבוע, ניתן ליהנות ממגוון רחב של אוכל דרוזי טרי ומיוחד, ולטעום מהמנות המעושנות הייחודיות שהמסעדה מציעה. בנוסף לכל זאת, ניתן לבחור מתוך מבחר רחב של דגים טריים המגיעים ישר מהים.
הזמנתי לי ולבן זוגי לארוחה מוקפץ עוף ובקר והזוגי מנת קבב העשוי משילוב של סינטה ואנטריקוט ובהמלצת סאלם התוספת ירקות מוקפצים, בינתיים סופי מעמיסה לשולחן חומוס, צ'יפס, סלט, לבקשת חריף סאלם מקפיץ פלפל חריף עם תיבול קסום שהיה מעולה. המוקפץ הגיע בקערה ענקית שופעת ירקות ובשרים, והטעם- שפתיים ישקו. והקבב עסיסי עם תיבול מדויק שעשה כבוד לבשרים, והירקות הוקפצו על הפלנצ'ה והיו על דאנטה וכל ירק תובל בקפידה.
לא היה סיכוי שנסיים את המנות שהוגשו בנדיבות רבה, כששאלתי מדוע המנות כה גדולות התשובה הייתה מדאפתנה פרושו בית הארחה ואנחנו מארחים מכל הלב.
לקינוח הוגש לי קפה ואיך לא, הזמנתי מנת כנאפה שהוכנה במקום ברגע ההזמנה, הכנאפה הייתה מושלמת כמו כל יתר המנות, הגבינה נמתחת והמתיקות מעודנת. התענגתי.
כשהגיע החשבון נדהמנו, כל הארוחה הזוגית 170 ₪ ..
אנחנו כבר הזמנו מקום לסילבסטר (150 ₪ לאדם) תפריט שף עשיר.
מה אתכם?
קצת מידע לגבי המקום: מדאפתנה- כיכר השוטר – דליה אל כרמל
לא כשר, ואין שתיה חריפה (אפילו לא בירה)