הטיפים שלי להכנת שניצל וינאי
*את ההכנות נתחיל אצל הקצב נבחר בנתח שייטל או כף, נתחים ללא שומן עם טעמים חזקים של בשר. נבקש מהקצב שיפרוס לנו פרוסות דקות של כחצי ס"מ( לא דק מדי שנרגיש את טעם הבשר ושיוכל להחזיק את הציפוי)
* טגנו בשמן חם בטמפרטורה של 180 מעלות ולזמן קצר (כדקה – שתיים מכל צד, אחרת – הבשר יתייבש)
* חסכו בתבלינים- אנחננו רוצים להרגיש את טעם הבשר והציפוי הקריספי
* טגנו בשמן חם בטמפרטורה של 180 מעלות ולזמן קצר (כדקה מכל צד, אחרת – הבשר יתייבש)
* אני ממליצה להשתמש בפירורי לחם זהובים
* את פירורי הלחם יש להניח במקפיא . כשהפרורים מאד קרים הם נדבקים ביתר קלות לשניצל הציפוי לעולם לא יחזיק כמו על שניצל עוף (בעל חלבון גבוה ודביק) אז קחו את זה בקלות.
* מומלץ לטגן את השניצל במחבת עם שמן בגובה של ס"מ
* על השמן להיות חם כ180 מעלות וטגנו כדקה וחצי עד שתיים מכל צד בכדאי לא ליבש את הבשר
המצרכים לשניצל עגל
6 פרוסות של שייטל פרוס דק לשניצל במשקל כ-120 – 100 גרם לפרוסה.
קמח לבן מתובל במלח ופלפל לציפוי
2 ביצה
1 כפית שטוחה מלח
2. חצי כפית פלפל שחור גרוס
½ כפית פפריקה מעושנת
1 כפית חרדל(אופציונלי)
פירורי לחם זהובים קרים מאד (מאסטר שף)
ההכנה
נכין תערובת מביצה, מלח, פלפל וחרדל דיז׳ון
נכין תערובת מקמח עם מעט פלפל ומלח
נטבול כל פרוסת שייטל בקמח עד שתצופה היטב. ננער מעודפים
נטבול את השניצל בתערובת הביצה ונשאיר את זה בתוך התערובת למשך 2 דקות עד שכל הנוזל ייספג בקמח ונקבל ציפוי עבה ודביק.
נטבול היטב בפירורי לחם ונטגן בשמן חם בטמפרטורה 170-180 מעלות עד להזהבה.
נעביר לנייר סופג .
נגיש עם פלחי לימון ותוספות כמו פירה /אורז, ירק מבושל וסלט.
תהנו
*הכותבת הינה שפית המספקת ארוחות ו- Lance Box לפרטים בדף טלי בישולים
שמעון
23 בפברואר 2024 @ 17:41
עד להזהבה, דקה, דקה וחצי, שתי דקות.
במילים אחרות – כמה שבא לכם.