Skip to content

שניצל וינאי כמו ששניצל צריך להיות

היום (23.2) חגם של אוהבי השניצל "יום השניצל הבין לאומי" – אין ספק שהשניצל עוף הפך למנה מזוהה עם המטבח הישראלי , הפעם אחזיר אותכם למקור הוינאי ואגלה את כל הסודות להכנת שניצל עגל קריספי
פחות מדקה זמן קריאה: דקות

הטיפים שלי להכנת שניצל וינאי 
*את ההכנות נתחיל אצל הקצב נבחר בנתח שייטל או כף, נתחים ללא שומן עם טעמים חזקים של בשר. נבקש מהקצב שיפרוס לנו   פרוסות דקות של כחצי ס"מ( לא דק מדי שנרגיש את טעם הבשר ושיוכל להחזיק את הציפוי)
* טגנו בשמן חם בטמפרטורה של 180 מעלות ולזמן קצר (כדקה – שתיים מכל צד, אחרת – הבשר יתייבש)
* חסכו בתבלינים- אנחננו רוצים להרגיש את טעם הבשר והציפוי הקריספי
* טגנו בשמן חם בטמפרטורה של 180 מעלות ולזמן קצר (כדקה מכל צד, אחרת – הבשר יתייבש)
* אני ממליצה להשתמש בפירורי לחם זהובים
* את פירורי הלחם יש להניח במקפיא . כשהפרורים מאד קרים הם נדבקים ביתר קלות לשניצל הציפוי לעולם לא יחזיק כמו על         שניצל עוף (בעל חלבון גבוה ודביק) אז קחו את זה בקלות.
* מומלץ לטגן את השניצל במחבת עם שמן בגובה של ס"מ
* על השמן להיות חם כ180 מעלות וטגנו כדקה וחצי עד שתיים מכל צד בכדאי לא ליבש את הבשר

קריספי ועסיסי (צילום: טלי)

המצרכים לשניצל עגל 

6 פרוסות של שייטל פרוס דק לשניצל במשקל כ-120 – 100 גרם לפרוסה.
קמח לבן מתובל במלח ופלפל לציפוי
2 ביצה
1 כפית שטוחה מלח
2. חצי כפית פלפל שחור גרוס
½ כפית פפריקה מעושנת
1 כפית חרדל(אופציונלי)
פירורי לחם זהובים קרים מאד (מאסטר שף)

ובפנוכו (צליום: טלי)

ההכנה

נכין תערובת מביצה, מלח, פלפל וחרדל דיז׳ון
נכין תערובת מקמח עם מעט פלפל ומלח
נטבול כל פרוסת שייטל בקמח עד שתצופה היטב. ננער מעודפים
נטבול את השניצל בתערובת הביצה ונשאיר את זה בתוך התערובת למשך 2 דקות עד שכל הנוזל ייספג בקמח ונקבל ציפוי עבה ודביק.
נטבול היטב בפירורי לחם ונטגן בשמן חם בטמפרטורה 170-180 מעלות עד להזהבה.
נעביר לנייר סופג .
נגיש עם פלחי לימון ותוספות כמו פירה /אורז, ירק מבושל וסלט.

עם ציפס (צילום: יח"צ)

תהנו

*הכותבת הינה שפית המספקת ארוחות ו- Lance Box לפרטים בדף טלי בישולים

1 Comment

  1. שמעון
    23 בפברואר 2024 @ 17:41

    עד להזהבה, דקה, דקה וחצי, שתי דקות.
    במילים אחרות – כמה שבא לכם.

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן