המופע היה אמור לעלות בבכורה חגיגית, ממש כמה ימים לאחר ה 7/10 וכאמור, עם פרוץ המלחמה, נעצר כל הפרוייקט ונעצרו גם חייהם האישיים, של קרן ואבנר בעקבות חטיפתו של בן משק מקיבוצם רמת רחל אופיר אנגל, שהוא חברו הטוב ביותר של בנם ירדן ושוחרר בהמשך.
במשך כל התקופה הראשונה של המלחמה, הם השאירו את הפלמנקו מאחור, והקדישו את כל פעילותם במאבק להחזרת החטופים.
הטראומה הייתה גדולה, והפרויקט נראה רחוק מתמיד. רק לאחר 3 חודשים מפרוץ המלחמה, הבינו לפתע, כי דווקא היצירה החדשה שלהם DARRABAR נהייתה עוד יותר רלוונטית להם כאמנים ולקהל הישראלי בפרט.
המופע ״דאראבר״ (לשבח בשפת הצוענים) נוצר מתוך הרצון העז לצאת למסע יחד עם להקתם, במטרה למצוא את ״הדברים והמרכיבים שעושים לנו טוב״ כאמנים וכבני אדם. דרך התהליך, ומתוך התבוננות, בין היתר, בחווית החיים הישראלית רווית המתח והלחץ, הגיעו לתובנה כי עליהם להקפיד יותר על בחירת החוויות שלנו, אותן חווית כאמור, שבשליטתנו. חלחלה ההבנה כי עלינו לתת ביטוי ליצרים מצד אחד ולתשוקה ומצד שני, עלינו לבנות לעצמנו גם חוויות של נועם ושחרור. המופע החדש מזמין את הקהל הישראלי למגוון חוויות בתוך מופע אחד, כאשר כל חוויה או תמונה בתוך המופע מאפשר איכות אחרת של ביטוי ופורקן. המופע מתחיל עם האמנית האורחת, דגה פדר, שפותחת את המסע עם שירת קינה ייחודית שלה לצד צלילי גיטרת הפלמנקו.
המופע נותן ביטוי לתשוקה וכאב ולאט לאט מוביל לבחירות שלנו, לתובנות שלנו, שלמעשה מובילות אותנו למוסיקה עם הרמוניות חיוביות שמאפשרות לנו בסופו של דבר, לקבל רגע נחת של שמחה גדולה וחיבור מחדש לחיים.
״דארבאר״ נוצרה כדי כדי לעודד אותנו לזוז יותר, להרגיש יותר ונבנתה כרצף קטעים כרונולוגי, המזמינים אותנו להתחבר לקצב המשתנה והטבעי של הפלמנקו ולתחושות שמעוררות בנו את התשוקה להרגיש טוב יותר.
"הריקוד האנרגטי והשורשי והמוסיקה העשירה והמגוונת, לצד שרשרת עיבודים מודרניים מאוד מוקפדים, כל אלה יחד, מחברים אותנו למקום אחר בגוף, למקום חדש, למקום של חלום אחר, מקום של תעוזה, של תנועה ועוצמה וכך, שהקצב נדלק בנו, יש ותעורר בנו אולי גם הכמיה ל״עוד״. אולי אפילו לרגע עליז של שובבות, אותה שובבות, שפעם שכנה בנו ונעלמה.." אומרים קרן ואבנר פסח.
למסע החדש, הקצבי וההרמוני, של 14 אמני רמנגאר (מוסיקאים ורקדניות), מצטרפת הרקדנית והאמנית הרב תחומית דגה פדר, מנהלת להקת ביתא, הבאה לחקור ולחוות איתנו את ״חווית דאראבר״. גם הפעם רקדניות הלהקה ירקדו עבודה מיוחדת של הכוריאוגרף והאמן הבינלאומי פרוקיטו שמלווה זו עונה שנייה את הלהקה. בנוסף לקטעי המחול מחכה לקהל עושר מוסיקאלי לאורך כל המופע.
המופע הבא:
28.11.24 מרכז סוזן דלל, ת"א