יש מנות שנחרטו לנו בזיכרון, מנות מבית סבתא שנשארות אתנו לשנים. ניחוח של שומר מבושל, טעם של אניס, בשילוב עוף רך ועסיסי, שמתפרק בבישול. כזהו תבשיל כרעי עוף עם אפונה ונתחי שומר. מעדן שלא תוכלו להפסיק לאכול
המצרכים
4 כרעיים עוף מחולקות
1 כפית מלח
½ כפית קינמון
½-1 כפית פלפל שחור
כפית חואיג' למרק/ כרכום
לירקות ירקות:
2 כוסות אפונה קפואה
4 ראשי שומר חתוכות לרבעים
נוזל:
ליטר ציר עוף רותח (לחלופין מים עם אבקת מרק) עם מעט שערות זעפרן
ההכנה
בסיר שמים את כל חלקי העוף ונתגן אותם בשומן של עצמם עד השחמה קלה.
נתבל, נערבב ונוסיף את השומר והאפונה
נוסיף את הציר החם עד כיסוי חלקי העוף.
נבשל במשך 40 דקות ומדי פעם נרטיב את העוף ע"י ניעור הסיר או בעזרת כף נמזוג בליטוף מהציר המתובל.
נטעם ונשפר טעמים
אפשר לפני ההגשה להשחים מעט בתנור. (אני לא משחימה)
ההגשה
נהוג להגיש עם אורז או חלה ולסחוט לימון מעל.
תהנו