לרגל חגיגות 95 שנה להיווסדה של חברת אחוה יצרנית הטחינה, חלוה ודברי מאפה הישראלית.ומסמנת לרגל כך את מוצריה במדבקה חגיגית. טחינה גולמית רגילה ומלאה אחוה,לרגל חגיגות 95 שנה להיווסדה של חברת אחוה יצרנית הטחינה, חלוה ודברי מאפה הישראלית.ומסמנת לרגל כך את מוצריה במדבקה חגיגית. המוצרים ישווקו כשעליהם מתנוססת מדבקת השנים עם ענפי זית.
חברת אחוה הוקמה בשנת 1929 על ידי ארבע משפחות עולים מפולין, רוסיה, יון ותורכיה, אשר התקבצו בבית דירות בדרום תל אביב והחלו לייצר חלוה על פי מתכונים של ארצות מוצאם. אט אט נוספו לייצור גם שמן וטחינה, שהיוותה את חומר הגלם העיקרי בחלוה. מאיר דיזינגוף, ראש העיר הראשון בתל אביב, קרא לרחוב על שם המפעל – סמטת בית הבד. בשנת 1970 הצטרף
למפעל יעקב מלאך, אז חייל משוחרר ופועל ייצור וכיום, מי שמשמש הבעלים ויו"ר החברה, לאחר שרכש במרוצת השנים את חלקי השותפים. לצידו של יעקב עובדים במפעל רעייתו ציפי ושלושה מבניו, מיקי, יובל ויואב.
המוטו של החברה לדברי יו"ר יעקב מלאך, יו"ר החברה, "להיות תמיד הוגן, שקוף, ולהסתכל קודם כל על רווחת הצרכן ותועלתו לפני שיקולי רווח צרים. לעולם לא נקטין אריזות ללא שינוי מחיר, תמיד נציע את העסקה המשתלמת ביותר לצרכן. אנו מאמינים שצרכן שרוכש ממוצרי אחוה, יודע שמותג זהלעולם יהיה הגון ויציע את התמורה המיטבית לכספו"
לכבוד חגיגות ה-95 של החברה האהובה הכנתי מתכון של חצילים קטנים ממולאים. רבים אוהבים אבל חוששים מעבודת ריקון החצילים במתכון הזה אין צורך לרוקן את החצילים, אלה מטגנים ואז חורצים במרכז פתח מה שהופך את הכנה לקלה.
המצרכים
10 חצילים קטנים מרוקנים מהפנים ומקולפים שתי וערב(זברה פס כן ופס לא)
שמן לטיגון
המצרכים למלית
300 גרם בשר בקר טחון
1 בצל קצוץ
2 שיני שום כתושות
½ כפית פפריקה מתוקה/ חריפה
½ כפית כמון טחון
½ כפית בהרט
חופן פטרוזיליה קצוצה
2 כפות צנוברים קלויים במחבת יבשה
מלח ופלפל לפי הטעם
המצרכים לשכבת הטחינה
½1 כוס טחינה אחוה גולמית
כ 1-½1 כוס מים קרים
מיץ מחצי לימון
½ כפית מלח
¼ כפית שום גבישי
מעט טחינה אחוה גולמית למריחה בתחתית התבנית
לעיטור
צנוברים קלויים , פטרוזיליה/ בצל ירוק, סחיטה של שחלות עגבנייה/ קוביות עגבנייה,
הכנת החצילונים
את החצילונים הקטנים מטגנים בשמן עד הזהבה קלה.
מנחים במסננת או על נייר סופג ומקררים
הכנת הטחינה
מערבבים את כל המרכיבים. הטחינה צריכה להיות במרקם שהוא לא מימי מדי כמו אצל מוכר פלפל קמצו אבל גם לא סמיכה מדי, פשוט מרקם מספיק נוזלי כדי שתוכל לעטוף את הבשר באהבה ובאפיה לא תהיה קמחית.
הכנת הבשר
במחבת עם מעט שמן מטגנים בצל הקצוץ, מוסיפים את השום והבשר והתבלינים ומערבבים תוך כדאי פירור הבשר, כשהבשר משנה צבעו מוספים חצי כוס מים ומבשלים מכוסה כרבע שעה.
מסרים מכסה ומאדים את המים,
מערבבים עם הפטרוזיליה והצנוברים
טועמים ומשפרים טעמים במידת הצורך.
הרכבת המנה
ממלאים את החצילים במלית הבשר
בתבנית מורחים מעט טחינה גולמית
מעליה מסדרים את החצילים
יוצקים את הטחינה ומזלפים מעט שמן זית
אופים בתנור בחום בינוני גבוה כ10-15 דקות
עד השחמה קלה של הטחינה.
הגשה
אני מגישה עם פיתות חמות, חמוצים וסלסה עגבניות המורכבת מעגבניות כוסברה שום ומלח שמעבדת במעבד מזון, לאוהבי החריף מוסיפה סחוג .
אותה הגברת בשינוי האדרת
לשדרג עם בשר טלה/כבש טחון
להכין בתבניות אישיות קטנות 2 חצילונים למנה.
תכינו ושתפו אותי בתמונות
*הכותבת הינה שפית היוצרת ארוחות ביתיות לסופי שבוע, קופסאות אוכל לארוחות שבועיות, מגשי אירוח וסלי פקנייק
לפרטים בדף טלי בישולים