Skip to content

פסטיבל אביב זמן גליל מערבי ה-11 יתקיים בתאריכים 30.5-1.6.2024

פסטיבל אביב זמן גליל מערבי חוזר בלוקיישנים מותאמים לתקופה לשלושה ימים של אירועים, סדנאות, מפגשים קולינריים ופעילויות לכל המשפחה אזורים בטוחים
פחות מדקה זמן קריאה: דקות

המיזם הנפלא של תיירני הגליל המערבי "פסטיבל זמן גליל מערבי" וההחלטה לקיים אותו השנה, מתמקד הפעם בשיתופי פעולה ואירוחים של תיירנים ממקומות שאינם פועלים עקב המצב באזורם. האירועים בפסטיבל יכללו קולינריה מעולה עם ארוחות שף, טעימות יין ביקבים, טיולים בטבע, סדנאות, פעילויות ואטרקציות לכל המשפחה, מופעי תיאטרון ומחול ועוד.

מה בתכנית? קבלו המלצות מצוינות ושוות

הררית: מדיטציה מול הנוף ונגיעות קולינריות מתוקות

30.5.2024 יום חמישי 17:30 – 20:00

מפגש חווייתי המשלב מדיטציה ונגיעות קולינריות מתוקות ב'בהר'; מרחב בוטיק מעורר השראה מול נוף פנורמי משגע בישוב הררית.

מעניין לשמוע את סיפורם של מקימי 'בהר' דליה ובועז, שיספרו את סיפור המקום, ההשראה להקמתו והקשר בין עולם הרוח, הנפש והנוף הנשקף ממנו. תתרגלו מדיטציה לקראת שקיעה בהנחיית דליה ובועז ובסיום, תקבלו טעימה מפנקת מסדנת הנשנושים הבריאים של 'חגית לידרור – בישול בריא באהבה'. נשנושים טעימים שכל אחד יכול להכין בבית. יחד תכינו שוקולד RAW בריא.

לו"ז האירוע:
17.30-18:00    קבלת פנים ומפגש עם בועז ודליה שיספרו על עצמם, על 'בהר' ועל הררית.
18.00-18.30ֶ – מדיטציה מודרכת – עקרונות לתרגול מדיטציה ותרגול מעשי
18.30-19.20  מעבר שקט להכרות עם עולם מתוק ובריא דרך חוויה חושית, לימוד הכנת שוקולד RAW ביתי עם חגית לידרור
19.30-20.00  סיום בקרקרים וממרחים ביתיים

מחיר: 170 ש"ח למשתתף, כולל מדיטציה מודרכת, טעימות מיוחדות מסדנת נשנושים בריאים.

צילום: אורנה בן חיים

היישוב מורשת: הרפתקה קולינרית – גלגולים, סיפורי נשים וארוחת ערב

30.5.2024 יום חמישי 18:00 – 21:00

ערב של טעמים וסיפורים מעוררי השראה של שתי נשים מיוחדות ומרגשות; סבתא מהא, בשלנית ומארחת מהכפר הדרוזי חורפיש, מתארחת בביתה של הקונדיטורית יערית שטרן, "יערית – האומנות שבטעם" בישוב מורשת שבמשגב.

הערב יתחיל בהתנסות משותפת של גילגול עלי הגפן המפורסמים של סבתא מהא, בהמשך תשמעו את סיפורן האישי מעורר ההשראה ואת החיבור שלהן לאוכל. לבסוף תתכנסו לשולחן לארוחה משותפת הכוללת את העלי הגפן מעשה ידינו, מנות ממטבחה של מהא וקינוחים מעשה ידיה של יערית.

תפריט הארוחה הכשרה

מנות עיקריות – מעשה ידיה של סבתא מהא
* סלט תבולה
* סלט כרוב וירקות
* חומוס ביתי
* עלי גפן + קישואים
* כרוב ממולא
* מג'דרה
* שולבאטו
* מנסף עם בשר עגל ושקדים
* קציצות וירקות

קינוחים – מעשה ידיה של יערית
* פבלובה
* מוס שוקולד על בסיס בראוניז
* מלבי

מחיר: 260 ש"ח לאדם, 500 ש"ח לזוג.

צילום: שרה פלד

מלון הבוטיק ערבסק ויקב ג'וליה בערב של יין וקולינריה אל מול שקיעה

30.5.2024 יום חמישי18:00 – 22:00

מלון ערבסק, מלון בוטיק ומשכן לאומנים השוכן בלב העיר העתיקה במבנה עות'מאני מרהיב ביופיו ויקב ג'וליה, יקב בוטיק משפחתי מהכפר הגלילי מעיליא מזמינים אתכם לערב של יין וקולינריה גלילית. נתחיל בקבלת פנים על גג מלון ערבסק המשקיף על העיר העתיקה והים העכואי ונהנה מכוס יין לבן מבעבע ומתאבנים אל מול השקיעה.
בשעה 19:30 נתכנס בחדר האוכל האינטימי של ערבסק במבנה האבן היפיפה לארוחת ערב על טהרת הדגים ובהתאמה ליינות יקב ג'וליה לכל מנה.

מחיר: 220 ₪ לאדם, כולל מספר סוגי יינות, מתאבנים בשקיעה וארוחת ערב.

יקב ג’וליה הוא יקב משפחתי שהוקם על ידי אב ובנו, ג’ורג’ וענאן עראף. היקב נקרא על שם אם המשפחה, ג’וליה. צילום: שרה פלד

קיבוץ לטם: חווית גבינות ויין ביקב מול נוף גלילי בשעת שקיעה

יום חמישי 30.5 19:30 – 21:30

מחלבת שירת רועים ויקב לטם מזמינים אתכם לחוויה קולינרית ייחודית בקיבוץ לוטם מול נוף גלילי משגע המשקיף עד הכנרת.

נתחיל את הערב בביקור מודרך במחלבת שירת רועים – בית לגבינות, מחלבת בוטיק המייצרת גבינות איכותיות מחלב צאן. הגבנית מיכל מור מלמד תחשוף את סודות מהעשייה המסורתית של המחלבה ותזמין את האורחים לטעימה המשלבת גבינות ייחודיות עם היינות האורגנים של יקב לטם הסמוך, שיימזגו על ידי יינן היקב, הייתם בשארה.

טעימה משותפת זו מולידה טעמים חדשים שאולי לא הכרתם. זו הזדמנות לחוש האם השילוב אכן מביא את הסינרגיה שעליה מדברים כולם.

בטעימה יוגשו 5 גבינות צאן ממרקמים שונים ו5 סוגי יין אורגני.

לאחר הטעימה יתקיים סיור ביקב לטם, בו יינתן הסבר על העבודה האורגנית ביין, תפקידו של היינן בגישה זו ותינתן סקירה על כרמי היקב.

מחיר: 150 ש"ח למשתתף (בתשלום מראש), הכולל טעימות של גבינות ייחודיות ממחלבה זוכת פרסים ו-5 סוגי יין בוטיק.
תחילת האירוע במחלבת שירת רועים והמשך ביקב לטם.

צילום: שרה פלד

יודפת: להקת המחול הקיבוצית בבואכה יודפת: חגיגת קצב וצילום במתחם הבילויים הגלילי

31.5.2024 יום שישי 10:00 – 14:00

השילוב של רקדנים מקצועיים, מצלמת סמארטפון, מרחב בילויים תוסס ואביב מתפרץ – הם המתכון המושלם לבוקר חוויתי שכולו תנועה, צילום והנאה.

נפתח את בוקר שישי באולם התרבות ביודפת, בחגיגת קצב ותנועה סוחפת עם להקת המחול הקיבוצית. רקדני 'קיבוצית 2' יפתחו במופע ובהדרגה יגבירו את הקצב והאנרגיה, תוך שהם משלבים את הקהל וסוחפים איתם בנות ובני כל גיל, גם את מי שלא רקדו מעולם.

משם נמשיך למתחם 'בואכה יודפת' – מרחב בילויים וקולינריה פסטורלי המשקיף לנוף גלילי מרהיב. נתכנס על המרפסת האחורית ולאחר הדרכה קצרה של אופק רון כרמל, מורה דרך וצלם במגזין 'מסע אחר', נצלם את רקדני הלהקה תוך כדי תנועה ונסיים בתערוכת צילום של המשתתפים בה נראה מה צילמנו ונלמד אחד מהשני. כל מצלמה תתאים (כן, גם הסמארטפון שלכם).

בתום המפגש, נבלה במתחם הססגוני 'בואכה יודפת' בו ניתן יהיה ליהנות מהנחות והטבות מיוחדות במגוון חנויות.

לוח זמנים וכייף:
10:00 התכנסות באולם במרכז של יודפת ומפגש קצר עם מיכל עזרוני, מייסדת בואכה יודפת
10:30 מופע קצב, להקת המחול הקיבוצית 2
11:30  נעבור למתחם בואכה יודפת למרפסת האחורית בקומה העליונה
12:00  הדרכה קצרה וצילום בתנועה של רקדני קיבוצית 2 בהנחיית – אופק רון כרמל.
12:30 המשך בילוי במתחם הגלילי והפסטורלי, הכולל 12 חנויות בוטיק מעוצבות וממוקם בינות עצי אלון. המקום צופה אל נוף עוצר נשימה בישוב יודפת וכולל חנויות תכשיטים, פרחים, בגדי יד שנייה נפלאים, עיצוב הבית, טקסטיל, מוצרי נייר, תיקים, צעצועים מיוחדים ועוד לצד פנינות קולינריות ביניהן מעדנייה, בית קפה-מסעדה, חנות יין, מגבנה של גבינות עיזים אורגניות.

את משתתפי הפעילות נפנק ב 10% הנחה בחנויות:
הולך בתל – חנות מקומית
המלבושיה
פרא
Moi work&shop
בהולך בתל מחכה לכם 'אפרול אביב' במחיר מיוחד למשתתפי האירוע – 15 ₪

מחיר: 110 ש"ח לאדם למופע + מיני סדנת צילום, הטבות במתחם. 80 ש"ח לאדם למופע בלבד (ללא סדנת הצילום וההטבות במתחם).

צילום: עמותת זמן גליל מערבי

מעיליא: כפר בתוך מבצר. יין, סיור וארוחת שף

31.5.2024 יום שישי 11:00 – 14:00

טיול עם מורת הדרך איילת בר מאיר לרגל פסטיבל אביב
טיול לכפר הנוצרי מעיליא ושיטוט בסמטאותיו הפורחות הוא כמו קפיצה לאירופה ים תיכונית. זהו כפר ייחודי ויפה עם אנשים חמים שמשמר את נוכחות הצלבנים ועוד תקופות רחוקות שמשתלבות עם הקידמה. הטיול יתחיל ביקב ג'וליה, יקב בוטיק משפחתי משובח, עם מפגש מרתק וטעימות של שלושה מהיינות המובילים של היקב.
הסיור ימשיך בסמטאות מעיליא בין חצרות, בתים, מבצר צלבני, כנסייה והרבה סיפורים מרתקים על הכפר ותולדותיו עם טיפוס קל ומתון לחלקו העתיק של הכפר, שם תבקרו בכנסייה, בבתים שבתוך המבצר ובמבנה הקסום של מסעדת שאטו דה רואה. תפגשו את סלמה, יזמית נמרצת ובעלת צימרים ומסעדה ואהבה לארכיאולוגיה של הכפר. איתה תסיירו בין סודות המבנה, המגדל הצלבני ומבנה המסעדה.

סיום בארוחת שף נפלאה מיוחדת למשתתפי האירוע, במסעדת שאטו דה רואה.

תפריט ארוחת השף:
מנות ראשונות (מוגשות באמצע השולחן לפי מספר הסועדים):
לחם הבית ופוקצ'ה
סלט איטאליאניסמה- מצע עלים, עגבניות שרי, מוצרלה, ארטישוק ופרמזן
קרפצ'יו פילה בקר עם בורטה, כמיהין, ארטישוק ועגבניות שרי קונפי
חציל א לה פרמיז'נה
ריזוטו פטריות וכמיהין

מנות עיקריות
סטייק סינטה מיושן עם רוטב של חומץ בלסמי
פילה סלמון בתנור מצופה בפיסטוק ועשבי תיבול על מצע פירה וירקות

קינוחים: קינוחי הבית

הערה: התפריט כולל שתייה קלה, חמה ולא כולל אלכוהול
*מותנה במינימום 20 משתתפים

מחיר: 320 ש"ח לאדם. כולל הדרכה עם מורת הדרך איילת בר מאיר, ארוחת שף וטעימות יין (3 יינות).

מעיליא: ג'אז אתני ויין ביקב ג'וליה

31.5.2024 יום שישי 14:00 – 16:00

יקב ג'וליה מארח את 'פילהרמוניה בכפר' עם הרכב ג'אז אתני לאירוע של מוסיקה משובחת, יינות הבוטיק של ג'וליה וכיבוד עשיר על מרפסת היקב היפהפייה בכפר השקט והפסטורלי מעיליא.

ענאן עארף, יינן והבעלים של יקב הבוטיק המשפחתי ג'וליה, ימזוג ויסביר אודות היינות השונים.

על המוזיקה- הרכב מקצועי שילווה את האירוע בסגנון ג'אז אתני בהובלת איתי ארמון. את האירוע ינחה דוד גרו שינווט אתכם בין סיפור המקום, החיבור ליקב ג'וליה ושיח מעגלי מרומם. נשמע את סיפורי היין העתיקים – השורשים העליונים הרוחניים ביהדות ובנצרות והיסטורית ייצור היין בגליל, ביניהם ישתלבו קטעי מוזיקה חיה בסגנון ג'אז אתני.
האירוע כולל מזיגות יין משובח וכיבוד משף.

איתי ארמון מגיש מסע מרתק בין מסורות מוזיקליות וכלים אקזוטיים, במופע המשלב צלילים ממרכז ומערב אסיה ומאגן הים התיכון, עם ניחוחות ג'אז ומוזיקה קלאסית.ההופעה סוחפת את הקהל אל נופים רחוקים, אל תחושות של מרחב ונדודים ואל כמיהה להרמוניה ושלווה בעולמות הרוח, ומלווה בהסברים ממרתקים ומרחיבי דעת על הכלים ועל המסורות המוזיקליות המוצגות בו.

המופע מתבסס על לחניו המורכבים והעמוקים של איתי ארמון, שעיסוקו במוזיקה העתיקה של מרכב ומערב אסיה התגבש והעמיק במהלך נדודיו ברחבי העולם, ועל נגינה וירטואוזית של חברי ההרכב, העוברים בקלילות בין כלים שונים, ומציגים עולמות שלמים של מוזיקה:
רוני גנאור בקמנצ'ה, יילי טנבור, קאבאק קאמאן, גיטרה ולופר
יונתן פרידמן במגוון כלי הקשה
איתי ארמון בטאר , בגלמה וראבאב אפגני.

לחניו של ארמון משתלבים בקטעי אלתור של הנגנים, ההופכים כל הופעה לייחודית – חוויה מוזיקלית חד פעמית, הנוצרת בו במקום על ידי חברי הטריו.

פילהרמוניה בכפר – דוד גרו – נגן בסון ומורה למוזיקה. בעברו היה נגן ראשי בתזמורת האופרה הישראלית במשך 30 שנים. דוד ודנה גרו מארחים בכפר ורדים קונצרטים בסלון ביתם הגדול ובמרפסת הצופה לנוף גלילי משגע.

ענאן עראף – יינן בדור שני, הבעלים של יקב ג'וליה.

* ידידותי לילדים מגיל 12-13 שירצו לקחת חלק במעגל.

מחיר: 130 ש"ח לאדם. כולל מופע, טעימות מודרכות של 4 סוגי יין וכיבוד.

צילום: עמותת זמן גליל מערבי

קיבוץ בית העמק: סדנת מלוחים ומתוקים וארוחה מפנקת

31.5.2024 יום שישי 09:00 – 13:00

שיתוף פעולה יצירתי ומרגש בין 'עדוש' עדי שמואל ונואהד ביסאן מ-Sweet Moments לרגל פסטיבל אביב.

נוהאד ביסאן, קונדיטורית מהכפר הדרוזי הגלילי ג'ת, מביאה את הטעמים והריחות הייחודיים ממטבחה הפרטי היישר אל מטבחה של עדוש, ויחד הן יוצרות סדנה חד פעמית באווירה ביתית ומחבקת בלב קיבוץ בית העמק, הסמוך למטעי האבוקדו.

הבוקר ייפתח בקבלת פנים מעשה ידיהן, ואז תעברו לחלק המעשי והשווה. תכינו ביחד פטאייר ממולא בזעתר ותבלינים של נוהאד, תכינו ורסיה נוספת לפטאייר של עדוש, שהיא סירה ממולאת בצל וזעתר טרי מהגינה עם סילאן ובהרט, תכינו את המעמולים המושלמים של נוהאד ורוגעלך פאקשיו קינמון נימוח והורס.

אחרי שכל הדברים יאפו והבית יתמלא בריח שפותח את הלב, תשבו לארוחה עם כל מה שהכנתם בתוספת סלטים ומטבלים מפנקים.

בסוף הסדנה כל משתתף יצא עם חוברת מתכונים מהסדנה.

עדי שמואל היא אופה ובשלנית ביתית אשר מעבירה סדנאות בישול ואפייה בבית הפרטי שלה בקיבוץ בית העמק. הסדנאות שלה מגוונות מלאות בחוויה ואירוח נעים, חמים וטעים.

נואהד ביסאן היא בשלנית וקונדיטורית המתגוררת בישוב הדרוזי ג'ת. נואהד מעבירה סדנאות מתוקים, אוהבת לארח אנשים ולראות אותם נהנים מהמאפים ומהארוחות שהיא יוצרת עבורם באהבה רבה.

מחיר: 260 ש"ח למשתתף, 500 ש"ח לזוג. המחיר כולל סדנא משולבת, סיפור וארוחה.

צילום: ענבל אור לב

קיבוץ אפק: חרש הברזל ואמן העור – מפגש מלאכות עתיקות מרתק

30.5.2024 יום חמישי 17:00 – 19:00

ערב מעורר השראה של שותפות, חברות ואומנות לרגל פסטיבל אביב

וליד ח'ורי, חרש הברזל מהכפר הנוצרי פסוטה, הנושק לקו הגבול הצפוני, מתארח אצל האמן אלדד בכר ב"אומניה" בית מלאכה לאומנות העור לערב מיוחד המשלב מפגשים, סיפורים והדגמות.

תתחילו עם קבלת פנים בכניסה לסדנת 'אומניה' בקיבוץ אפק להיכרות, כוס יין ונשנושים. לאחר מכן תכנסו עם וליד לנפחיה הותיקה של מנחם בכר, אביו של אלדד מול סטודיו אומניה, שם וליד יספר לנו את סיפורו וידגים כיצד הוא הופך ברזל פשוט ליצירת אומנות אישית ומרגשת.

צילום: שרה פלד

לאחר התרעננות קצרה, אולי עוד כוס יין, תתכנסו ב'אומניה', תשמעו את סיפור המקום ותצפו בהדגמה של אלדד ליצירה מרגשת בעור.

בתום האירוע תוכלו להישאר לסדנת יצירה בעור בתשלום נוסף, עם אלדד בסטודיו.
כמו כן, ניתן יהיה לרכוש פרטי אמנות של וליד באירוע.

צילום: שרה פלד

מחיר: 90 ש"ח למשתתף, הכולל שיח אומן והדגמה עם וליד- חרש ברזל ואלדד בכר מ'אומניה', יין ונשנושים.

הר כמון: טיול פסגות ירוקות בהר כמון וארוחה בדואית עשירה (וכשרה!)

טיול עם מורה הדרך איתן עומר לרגל פסטיבל אביב

רכס כמון הוא הגבוה בהרי הגליל התחתון. פסגתו מתנשאת מעל 600 מ' מעל פני הים, וחורש ירוק עשיר ויפהפה סובב אותו מכל עבריו. שבילי הליכה יפהפיים מקיפים אותו, והנוף הנשקף מהם הוא מהמרהיבים בישראל.

"איפה זה על המפה, אתם שואלים? חמש דקות דרומה מכרמיאל. זהו." מסביר איתן "כאן, הרחק מהגבולות ומאזורי האזעקות, חיים יחד יהודים (תושבי המצפים כמון ומכמנים) ובדואים גליליים (תושבי כמאנה), שרובם ככולם משרתים בכוחות הביטחון. התוצאה היא תצוגת תכלית לדוגמא של שלווה מקומית וחיים משותפים כמו שרק חלמנו.

ניפגש בחניון הרכבת של העיר כרמיאל לספירת מלאי, מכאן נצעד קלות אל רחבת הדשא הסמוכה, בה ניצבת אנדרטת "משואה לתקומה" שבנה האומן ניקי אימבר. אתר מרגש בעיצומו של חודש אייר ובשנה מאתגרת. חמצן לנפש.

מכאן נחזור לרכבים, נעפיל להר כמון אל הישוב מכמנים ונצא למסלול הליכה נהדר. השביל המקיף את הישוב בלב היער הירוק חושף מפה ומשם את נופי בקעת בית הכרם, בקעת סכנין, הרי יודפת ובכלל- מים תיכון ועד כנרת וגולן. כשעה וחצי נהדרת של צעידה בדרגת קושי בינונית.

מכאן ניסע ל"אוהל אל עין" שבכמאנה, "הסביון של הבדואים" בישראל. עיד ואיחלאס סוואעד יארחו אותנו באוהל רחב הידיים והממוזג שלהם. בתפריט- ארוחה בדואית מלאה של סלטים אותנטיים, מנסף עוף וקינוחים שווים. בסיומה עיד יספר לנו על שבט סוואעד, שקשר גורלו במדינת ישראל, ועל המורשת הבדואית הגלילית.

נסיים במצפור מהגבעה הצפונית של כמאנה. כאן נקבל מבט מרהיב צפונה אל מצוק מתלול צורים והגליל העליון ועד נמל חיפה".

תפריט הארוחה:
* מנסף עוף; עוף, אורז עם תוספת צנוברים ושקדים
* מגוון סלטים עשירים וטריים
* שתיה קרה: לימונדה ומים
* שתיה חמה: תה, קפה
ולקינוח מעמולים ביתיים

מחיר: 200 ₪ לאדם. כולל טיול מודרך עם מורה הדרך איתן עומר, אירוח בדואי וארוחה מלאה וכשרה.

ג'וליס: גנים, מסורות, אופנה וטעמים בכפר ציורי גלילי

1.6.2024 יום שבת 11:00 – 14:00

מפגש מרתק עם 3 נשים גליליות לרגל פסטיבל אביב
איילת בר מאיר, מורת דרך, אורנה רוטברט ניצן, מאמנת ומנחת סטיילינג תרפי ובסמה הנו, בעלת מסעדת נור האהובה בכפר הדרוזי ג'וליס

הסיור יתחיל בגני אל מונא המרהיבים. עם קפה, תה ועוגה וסיפורו של מעצב הגן שישתף אותכם באמונתו, אהבתו לאמא מונא ויספר על שפת הפרחים וגלגולי נשמות, תוך שילוב קסום של סטיילינג תרפי – חיבור לפנימיות ולסביבה, בדים, דוגמאות והשראה, בהנחיית אורנה רוטברט ניצן.

מהגנים תצאו לסמטאות העתיקות של ג'וליס לסיור בהדרכת איילת בר מאיר, בעקבות סיפורו של הכפר, הדרוזים בישראל ובעולם, מבנה הכפר העתיק, בתים, חצרות ואחוזת קברו של האב הרוחני של הדרוזים, שיח' אמין טריף.

תסיימו באירוח בבית מידות ישן ומסורתי עם מפגש מרתק עם בעלי הבית, קפה וכיבוד ממטבחה של בסמה הנו, הבעלים של מסעדת נור האהובה בכפר ג'וליס מתובל בסיפור חייה המרגש. בסמה תגיש לאורחים כיבוד דרוזי מסורתי: פטאייר זעתר, מועג׳נאת (אצבעות זעתר וגבינה, סמבוסק בשר) ופלטת ירקות חתוכים.

*רמת קושי קלה
*מיועד לנשים ולגברים
מחיר: 230 ש"ח למשתתף, הכולל סיפור השראתי, סיור מודרך עם מורת הדרך איילת בר מאיר וכיבוד במסעדת נור

הרשמה ופרטים באתר זמן גליל מערבי עם פילוח לפני נושאים.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן