Skip to content

לקצור תשבוחות עם שטרודל קשקבל וגבינת עיזים

שטרודל מבצק קשקבל ואגוזים במלית גבינת עזים נדיר בטעמו ואפשר לומר שזה אחד המטעמים הכי טעימים שאכלתי
פחות מדקה זמן קריאה: דקות

אחת האהבות הגדולות שלי היא למצוא מתכונים קלי הכנה אבל טעמים ומרשמים ,
כזהו השטרודל הנ"ל שאת המתכון שלו מצאתי בבלוג טעמים במטבח של פירגה
הכייף הגדול בשטרודל הנ"ל שאחרי ההכנה ולפני האפיה אני עוטפת בניילון נצמד ומקפיאה.
כך יש לי כיבוד מרשים לארוחה קלה שאותו אני אופה לאורחים מפתיעים או לארוחת ערב קלה

המצרכים לארבע רולדות
לבצק 
400 גרם גבינת קשקבל מגוררת
2 כוס קמח רגיל
200 גרם אגוזי מלך קצוצים דק
½ כוס שומשום
4 כפות שמנת חמוצה
150 גרם חמאה מומסת
מעט פלפל שחור
למלית
4 גלילי  גבינת  עזים (גדעז/פרומועז) חתוכים לחצי לאורכם
ההכנה 
את הבצק  ללוש ביד עד איחוד
לחלק את הבצק לארבע (אני שקלתי כל חלק כ318 גרם)
להניח את הבצק על נייר אפיה ועם היד לשטח את הבצק למלבן צר וארוך
שווה בעובי
להניח לאורך הבצק במרכז את 2 חצאי הגליל
ולקפל משני הצדדים בעזרת הנייר על הגליל
להדק קיפול ובמידה ויש חורים לסגור עם מעט בצק.

*בשלב זה אני עוטפת את השטרודל בנייר אפיה ומעל ניילון נצמד ומקפיאה עד השימוש

להיח על תבנית מרופדת בנייר אפיה ולאפות  ב- 180 מעלות כחצי שעה. הצבע אמור להיום חום.
רצוי לאפות כשעה עד שעתיים לפני הארוחה
ניתן לאפות לאחר הפשרה קלה מהמקפיא או ישירות לאחר ההכנה.
טעים בטמפרטורת החדר

תהנו .חג שמח
תהנו . חג שמח

 

*הכותבת הינה שפית המספקת ארוחות לסופ"ש ו- Lance Box לפרטים בדף טלי בישולים

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן