Skip to content

הגורמים לכאבי גב ופריצות דיסק

(פ) כתבת תוכן שיווקי ממומנת - הפרסום כולו באחריות המפרסם (המערכת אינה אחראית לתוכן, למוצרים או לצילומים המופיעים בה)
פחות מדקה זמן קריאה: דקות

פריצת דיסק מוגדרת בתור מצב בו החומר הפנימי אשר מצוי בגרעין הדיסק בעצם יוצא אל תוך התעלה השדרתית או לחילופין, אל תוך תעלות העצבים הצדדיים – ומתוכן בעצם מגיחים העצבים אל הגפיים. חשוב לדעת כי מדובר במצב די נדיר, ובעצם רק כ-5% מהמקרים של בלטי דיסק יהפכו לפריצת דיסק. אז איך נדע כי מדובר כבר בפריצת דיסק, ומהם הגורמים לכך ובאופן כללי, לסוגים שונים של כאבי גב? על כך ועוד נסביר לכם במהלך הכתבה הבאה שאתם עומדים לקרוא.

פריצת דיסק – מהם הגורמים?

לפני שמתקדמים עם טיפול בפריצות דיסק – הרי שעלינו להבין קודם לכן מהם הגורמים העיקריים. בדרך כלל, פריצת דיסק יכולה להתרחש כתוצאה מטראומה, תנועה מהירה שאינה נכונה, נפילה, תאונה וכדומה. בנוסף, גם כאשר נרים משא כבד מאוד במנח לא נכון אנחנו מסתכנים בפריצת דיסק, זאת מאחר והמשקל אשר מופעל על ציר הגב התחתון הוא כבד מאוד – מה שעלול לגרום לפריצה של נוזל גרעין הדיסק דרך בקעים וקרעים שנוכל למצוא במעטפת הדיסק. ניתן לראות גם מספר תיאורים בספרות הרפואית למקרים בהם רקמת מעטפת הדיסק מלכתחילה הייתה חלשה מאוד, ולפיכך גם לחץ קטן מאוד כמו עיטוש או שיעול אפילוח גרמו לפריצת דיסק. אולם, חשוב מאוד להדגיש כי מדובר במקרים נדירים במיוחד.

צילום: FREEPIK

גורמי סיכון עיקריים

טיפול בפריצות דיסק עם עם כירופרקט בהחלט יכול לסייע, אך לפני כן עלינו להבין גם מהם גורמי הסיכון העיקריים, ביניהם ניתן למנות:

  • משקל עודף – לא מעט מאלו שמגיעים לטיפול אצל כירופרקט לאחר שסבלו ממקרים שונים של פריצות דיסק הם אנשים עם משקל עודף.
  • חוסר בפעילות גופנית – גם אם משקל הגוף תקין, לעיתים נוכל לראות בכל זאת מקרים שונים של פריצות דיסק, בין היתר בעקבות חוסר בפעילות גופנית.
  • גיל – הגיל בהחלט משפיע, וככל שמתבגרים יותר כך עולה הסיכון לפריצת דיסק. תופעה זו נפוצה בעיקר בגילאי 30-50.
  • מכשור רועד – נמצאו לא מעט עדויות לכך שגם חשיפה ממושכת ואינטנסיבית למכשור רועד עלולה לגרום לפריצת דיסק, כמו לדוגמא בקרב טייסים, נהגי משאיות וכיוצא בכך.

איך מבדילים בין פריצת דיסק לבין בלט דיסק?

בגלל שהתסמינים המעידים על בלט דסק ופריצת דיסק מאוד דומים במהותם, לא פשוט בכלל לאבחן באיזו מהבעיות מדובר. לפיכך, חשוב מאוד להדגיש כי תמיד כדאי לעבור בדיקת MRI, שיכולה לעזור עם אבחון סופי ומדויק לפני תחילת הטיפול אצל כירופרקט. כמו כן, כדאי לדעת כי כאשר מדובר בבלטים גדולים במיוחד וכן גם בפריצות גדולות – לא מעט אנשים יסבלו גם מדלדול שרירי. כדי להתמודד עם אותו דלדול שרירי, חשוב שהמטופלים יעקבו באדיקות אחר תכנית אימונים מסוימת בהתאמה אישית לאותן קבוצות שריר שנפגעו.

 

 

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן