בעל מסעדה בראש פינה הואשם היום (שני) בגרימת מוות ברשלנות לאחר שב-2021 הוגשה מנה חלבית לסועדת אושר דרעי, בת 23, שסבלה מאלרגיה מסכנת חיים. לפי כתב האישום, דרעי, תושבת חצור הגלילית, הזמינה בתום הארוחה קינוח, ובשל מחסור בגלידת פרווה שלח הנאשם, ניב רחמים, את אחד מעובדיו לרכוש גלידה בחנות סמוכה. רחמים לא הבחין שהעובד רכש גלידה חלבית, והגיש אותה לדרעי.
לקריאת כתב האישום רגישות לחלב
"קופסאות גלידת ה'פרווה' סופקו למסעדה ע"י ספק קבוע (להלן: "אספקת הגלידה"). מעת לעת, כאשר אספקת הגלידה הייתה נגמרת, היה נשלח מי מבין עובדי המסעדה אל סופרמרקט קרוב ורוכש גלידה 'פרווה' עבור המסעדה. הנאשם לא קבע נהלי בקרה ופיקוח על אספקת הגלידה למסעדה ולא קבע נהלי בקרה לגבי מזון המוכנס למסעדה שלא באמצעות ספקים מסודרים", נכתב בכתב האישום ועוד: "העובד רכש בשגגה שת י קופסאות של גלידה חלבית (להלן: "קופסאות הגלידה"), שב אל המסעדה והניח אותן במקרר. הטבח ניגש למקרר והוציא גלידה שהוגשה לדרעי. זמן קצר לאחר שטעמה מהמנה פיתחה דרעי התקף אלרגיה, התפנתה עצמאית לבית החולים, שם טופלה באופן מוטעה אך בתום לב, ולאחר מכן התמוטטה ומתה. בכתב האישום שהוגש לבית משפט השלום בקריית שמונה צוין כי "בשל היותה של המסעדה בשרית וכשרה, אסור היה להחזיק בתחומיה כל מוצר חלבי באשר הוא", וכי הנאשם "הפר את חובת הזהירות, אותה חב כל בעל מסעדה לסועדיו, ויצר סיכון בלתי סביר לחייה של אושר."