Skip to content

"צבע": תערוכה חדשה שהיא חוויה אינטראקטיבית לכל המשפחה במוזיאון העיצוב חולון

תערוכת הקיץ החדשה מביאה עמה אווירה של שמחה, צבעוניות ואופטימיות, היא על טהרת העיצוב הישראלי והיא ממלאת את הלב במיוחד בזמנים אלו
פחות מדקה זמן קריאה: דקות

מוזיאון העיצוב חולון פותח תערוכה חדשה "צבע", אותה אצרו יובל סער וליאורה רוזין. "צבע" עוסקת במגוון רחב של היבטים הקשורים לצבע וחוקרת את השפעותיו והמשמעויות שלו. התערוכה האינטראקטיבית מביאה אווירה צבעונית, שמחה ואופטימית, עם דגש על עיצוב ישראלי מקורי, ומתאימה לכל המשפחה.

הצבע הוא אלמנט מרכזי בהבנת המציאות שלנו, עוזר לנו לקטלג ולהסביר את העולם סביבנו. בין אם מדובר בצבעים גנטיים כמו צבע עור, עיניים ושיער, ובין אם בסימנים מוסכמים כמו תמרורים, דגלים ותעודות זהות. צבע גם ממלא תפקיד חשוב במיתוג חברות, מוצרים וקבוצות ספורט, ומשמש לייצוג רעיונות, תכונות וערכים. תהליך הבחירה בצבע מעיד על זהות, רגשות, השתייכות לקבוצה והזדהות עם ערכים מסוימים.

במסגרת התערוכה מציגים למעלה מ-35 מעצבים ומעצבות ישראלים ממגוון תחומי עיצוב, כולל עיצוב מוצר, עיצוב טקסטיל, תקשורת חזותית, אופנה ואיור. רוב העבודות נוצרו במיוחד לתערוכה זו ויוצגו בה לראשונה. התערוכה בוחנת את נושא הצבע מכל זוויותיו: כיצד אנו מבינים ומפרשים צבע, איך צבע משפיע על האובייקטים סביבנו, ואיך צבע הופך לסמל של ערכים, מוצרים או רעיונות מופשטים.

התערוכה מתפרשת על פני כל גלריות המוזיאון, כאשר כל גלריה מתמקדת בתחום שונה. הגלריה התחתונה, עוסקת בקשר שבין צבע לחומר, הגלריה העליונה בוחנת את הקשר בין צבע לצבעוניות, ומוצגות בה עבודות ויצירות הממחישות כיצד סביבה וחוויה נוצרות באמצעות צבעים. המסדרון ההיקפי דן בקשר שבין צבע לתרבות והמוצגים בו בוחנים טרנדים צבעוניים והסיבות ההיסטוריות והתרבותיות לבחירה בצבע לייצוג רעיון. במעבדת העיצוב, המוקדשת לילדים, עוסקים בקשרים בין צבע לעולם החי והצומח בפרויקט איור, שבו הילדים והקהל מוזמנים לצייר ולהכניס את הצבע ליצירה ואפילו על קיר הזכוכית.

הצצה לתערוכה:

 

ראויים לציון בגלריה התחתונה

העבודה של ימבו (ים בן אדיבה) ״היזון חוזר״ מציג אובייקטים פיסוליים צבעוניים מקרמיקה, שיצר באמצעות מערכות בינה מלאכותית AI. בתהליך העבודה שלו הוא מתרגם את האובייקטים לצורות חדשות וממשיות. התוצרים מצולמים ומוזנים שוב בתהליך פיתוח אין סופי של חקר ובדיקה.

העבודה של אורי שיפרין ענבי ״אלף פרחים״ המציג סדרת צלחות פורצלן שנוצרו בטכניקה המכונה מילפיורי שהיא שיטה עתיקה ליצירת אלמנטים דקורטיביים בזכוכית. באמצעות השיטה ניתן לייצר אובייקטים עם דוגמאות ועם עיצובים מורכבים אך אחידים. על ידי ייצור פרופיל ארוך דמוי נקניק ובפריסתו נוצרים ״חתכים״ עם דוגמה נבחרת שניתנת לשכפול. העבודה בתמיכת מרכז אדמונד דה רוטשילד.

ראויים לציון בגלריה העליונה

עבודת הווידאו של סער פרידמן ומיכל לוי, ״תמונות בתערוכה״, מלווה ביצירה של מוּסוֹרגְסְקִי נוצרה במיוחד עבור התערוכה. העבודה קושרת בין יצירה שמנוגנת על ידי התזמורת הפילהרמונית הישראלית לבין מערכת צבעים שמגיבה לה. לוי היא אמנית רב־תחומית, מוזיקאית, מעצבת ואשת קריאייטיב. בזכות הסינסתזיה שלה (עירוב בין חושים) היא מביאה בעבודותיה בשורה, איך מוזיקה נראית לעין.

עבודת הטקסטיל "צבע מאכל" שיצרה מיכל לוריא במיוחד לתערוכה, בוחנת את שולחן האוכל המקומי והמוקפד על ידי שימוש במפת שולחן, מפיות ופלייסמטים מודפסים. לוריא מתייחסת לשולחן האוכל כמקום מלא תשוקה, סביבו חוגגים, מתחברים, רוקמים קשרים, אך גם חושפים סודות. לוריא, בוגרת המחלקה לעיצוב טקסטיל בשנקר, המתמחה בעיצוב הדפסים דיגיטליים, עבדה בעבר כמעצבת עבור חברת ״האפי סוקס״ בשטוקהולם והקימה את מותג הטקסטיל Better in Person  המתאפיין בפלטת צבעים עזה, בחוש הומור ובשילובים לא קונבנציונליים.

המיצב "יש את זה בצבעוני?" של שחר אבנט מעצבת האופנה בודק את היחסים שלנו עם צבע, ותוהה על המשיכה הגדולה שלנו לצבעים אל מול הצבעוניות השמרנית המאפיינת את הבגדים שאנו בוחרים לבסוף. במיצב הוקם מעין חדר הלבשה שבמרכזו שמלות בסגנונה האופייני. היא מזמינה אתכן/ם לעמוד מאחוריהן, להתבונן במראה הגדולה ולמתוח את הגבולות האישיים שלכן/ם בכל הקשור לצבעוניות הבגדים בארון הפרטי

דוד וקסלר מעצב האופנה מציג בעבודה "בחלום, הייתי רק ערימת בגדים" פסלי טקסטיל אנושיים העשויים מהררי בגדים שלא נלבשים כמו שצריך ועל כן הם הופכים לכתמים וצבע. המקור של כל פריט מיצרן אחר, מזמן אחר, והם בלויים במידה שונה, אך את כולם מאחד אלמנט אחד – הצבע.

דוד וקסלר מעצב האופנה מציג בעבודה "בחלום, הייתי רק ערימת בגדים". צילום: שרה פלד

מציגים:
שים אדרי, שחר אבנט, טל אוליאל, ימבו (ים בן אדיבה), ענת גולן, דב גנשרוא, חנן דה לנגה, דנה חכים ברקוביץ׳, אורי טור, דניאל יורן ושיר כהן, נתלי יצחקוב, גלי כנעני, מיכל לוריא, נעה למדן-הקיני, גיא מגידס, טל מור סיני, נדב מצ׳טה, דניאל נחום, גור ענבר, פנומנה לאבס (רונן תנחום, אורי בן שבת), דורית פרוביזור, דן פרץ ואיליה מרכוס, אורו צרפתי, יעקב קאופמן, נורית קוניאק וטל בלטוך, אדוה קרמר, רה-לבנט, אורי שיפרין ענבי, OPEN, Designit TLV, Studio Cotta (אביב לה עוז כליף ואביה חיימי).

אוצרוּת: יובל סער וליאורה רוזין

אוצרת ראשית של מוזיאון העיצוב חולון: מיה דבש

התערוכה תפתח ב־18.7.2024 עד 31.12.24

מוזיאון העיצוב חולון, גולדה מאיר 6 חולון

 

 

 

 

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן