האם עשרות משקיעים, שהתפתו להבטחותיו של איציק דהן, בעלי "קאסה אירופה", יצליחו לקבל את מיליוני השקלים שלהם בחזרה? סגן נשיא בית המשפט, השופט חגי ברנר, הכריז על החברה כחדלת פירעון, ובנוסף אישר שדהן עצמו יוכרז כחדל פירעון.
הדיון נערך לפני כשבועיים בהמשך לבקשתו של עו"ד גיא סרוסי, המייצג עשרות משקיעים שלטענתם בעליה של החברה, דהן, הונה אותם, וכי הוא חייב להם במשותף מיליוני שקלים. עו"ד ארז חבר מונה לנאמן ליישום הליכי חדלות הפירעון בחברה.
בדיון טען עו"ד גיא סרוסי, כי דהן מכר נכסים רבים שכלל לא היו בבעלותו. "יש פה סוג תרגיל הונאה שהמבקש, בעל השליטה, נקט באמצעות החברה שבבעלותו, עת הוא סיחר באופציות שלא היו בבעלותו למעשה", טען עו"ד סרוסי. "הוא לא השלים את התמורה כלפי בעלי הנכסים בחו"ל. הוא ידע שהתמורה לא שולמה. בכל אופן הוא סיחר לחברה שבבעלותו אופציה, ולמרות שלא השלים את האופציה, מכר את האופציה ללקוחות שלנו".
דהן טען בעדותו בדיון, כי רוב התנהלותו מול המשקיעים נעשתה ברמה האישית, וגם בה הוא נתון לחובות. היה זה בתשובה לשאלתה של באת כוח הממונה על הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי במשרד האוצר, האם קיימים לו חובות אישיים מעבר לחובות החברה. דהן השיב: "ודאי. רוב העסקה התנהלה באישי, אנחנו מעריכים שבפרטִי החובות כעשרה מיליון שקל. אני חושב, אני יכול לפתור את זה עוד לפני צו הליכים בפרטי. פשוט לא נותנים לזה זמן, רק עושים רעש ומפריעים לעבוד".
לטענת עו"ד סרוסי, התנהלותו האישית של דהן מול הנושים שלובה בהתנהלות החברה שבבעלותו, וייתכן מאד שקיימים חובות חופפים ומשותפים. על כן ביקש מבית המשפט המחוזי, לפעול על פי סעיף 280 בחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, ולהורות על איחוד תיקים, של החברה ושל דהן עצמו, ובמסגרת זו להכריז גם על דהן כעל חדל פירעון.
עו"ד סרוסי אמר לשופט ברנר כי הגיש בקשה נפרדת לחדלות פירעון בעניינו של דהן, לביהמ"ש השלום. בקשה הכוללת דרישה לאיחוד התיק האישי עם התיק המתנהל נגד חברתו בביהמ"ש המחוזי. לבקשה צורפו חוזי רכישה והסכמי הלוואות, עליהם חתום דהן באופן אישי, וכן צ'קים אישיים שלו שבוטלו על ידי דהן, או שחזרו בשל אי כיסוי.
לטענת עו"ד סרוסי, לנוכח פעילותו העסקית הענפה של דהן בגרמניה, ועל בסיס התנהלותו הנכלולית, קיים חשש ממשי שהוא פועל להברחת נכסים בגרמניה. "מדובר באדם שהונה והוליך שולל את המשקיעים, ואין בכוונתו לפרוע את החוב, למרות ההזדמנויות הרבות שניתנו לו", אמר עו"ד סרוסי.
הבקשה לפתיחת הליכי חדלות פירעון ברמה האישית נגד איציק דהן הועברה מביהמ"ש השלום לעיונו של השופט ברנר מביהמ"ש המחוזי, ולעו"ד ארז חבר, שמונה למפרק של "קאסה אירופה" ולמנהל תיק פשיטת הרגל של דהן.
מיד עם קבלת הבקשה, זימן המפרק, ארז חבר, את דהן לבירור בלשכתו. "עם קבלת צו המינוי, זימן הנאמן את בעל השליטה בחברה, לחקירה במשרדו לצורך קבלת פרטים אודות נסיבות קריסתה של החברה, וכן פרטים בדבר נכסיה של החברה", כתב חבר. "בעל השליטה בחברה שיתף פעולה עם הנאמן, מסר פרטים בקשר לחברה, בקשר לנכסיה וכן בקשר לנסיבת קריסתה.
"במסגרת החקירה, טען בעל השליטה כי ענייני החברה ונכסיו הפרטיים של בעל השליטה נוהלו במקשה אחד, ואף נרשמו על שמו של בעל השליטה. בתום החקירה, ולאור עירוב הנכסים בין החברה לבין נכסיו הפרטיים של בעל השליטה, הסכים בעל השליטה כי תיק החדל"פ האישי ותיק החדל"ת דנא יאוחדו תחת התיק דנא".
השופט ברנר קיבל את בקשתו של המפרק ארז חבר, והוציא פסק דין פתקית ובה פסק: "כמבוקש". לדברי עו"ד סרוסי, משמעות הדבר כי איציק דהן נעתר לבקשה להיכלל בהליך חדלות הפירעון של חברתו, ולפחות לא הגיש התנגדות להליך. מעתה יוחשבו חובותיו האישיים, וחובות החברה שבבעלותו, כמקשה אחת, על ידי הנאמן ארז חבר שמונה על ידי בית המשפט.
פרשת מעלליו של דהן עלתה לכותרות לפני כמה חודשים בכתבת תחקיר בסדרת "הנוכלים" של אדוה דדון ב"חדשות 12". בכתבה הובאו עדויות רבות של משקיעים, אשר שמו את מבטחם באיציק דהן ובחברת "קאסה אירופה" שבבעלותו והעבירו לידיו מאות אלפי שקלים כל אחד. זאת תוך אמונה כי כספם יזכה לתשואות גבוהות. למשקיעים הובטח כי כספם יושקע בנכסי נדל"ן מניבים בגרמניה, אך בפועל, כלל לא ברור אם הכספים שהעבירו לדהן שימשו כספי השקעה, או שבחלקם לפחות נעשה שימוש שונה לחלוטין.
הסיפורים שתיארו המרואיינים בכתבה דומים זה לזה, וכוללים הבטחה לתשואה גבוהה, תוך מצגי שווא על נכסים מפוארים, העברת כספים תמורת מניות שליטה בפרויקטים השונים. דהן והחברה שבבעלותו, כך נטען, נקטו בהתחמקויות ובעיכובים מתמשכים במענה ללקוחות, תוך מתן הבטחות שווא להחזר כספי, שמעולם לא התקבל.
כך למשל, לחלק מהמשקיעים ניתנו צ'קים דחויים, אך הם בוטלו על ידי דהן וחברתו טרם מועד פירעונם, או שהתגלו כחסרי כיסוי, כל זאת, כך על פי הנטען, בחוסר תום לב ועל מנת לעכב את החזרת כספי המשקיעים.
מיד לאחר שידור התחקיר בטלוויזיה, הגיעו עשרות משקיעים נוספים למשרדו של עו"ד סרוסי, כולם עם טענות דומות, לפיהן דהן וחברתו חייבים לכל אחד מהם מאות אלפי שקלים.