Skip to content

בודהה בול עם פילה לברק

מנה קיצית קלת הכנה עם פילה דג מתאימה במיוחד לימים החמים
פחות מדקה זמן קריאה: דקות

חם ולא נעים לעמוד במטבח שעות ולבשל ואין רצון לארוחות כבדות, לכן אני מחפשת מתכונים לארוחות קלות, מזינות וטעימות. כאלה שהן כמעט ללא בישול ובלי מאמץ. לרגל הקיץ מגישה "חקלאי גרנות", מגדלת האבוקדו הגדולה בישראל ומשווקת הפירות והירקות לרשתות המזון, מתכון למנה קלילה וטעימה, המורכבת מאבוקדו טרי, דג לברק ושפע ירקות: בודהה בול. המנה קלה להכנה, מזינה ומתאימה כארוחה עיקרית או כארוחת ביניים בתפריט יומי מאוזן.

צילום: הדס ניצן

מצרכים (לכ- 2 מנות):

½ אבוקדו של "חקלאי גרנות" קלוף ופרוס
1 פילה דג לברק טרי
100 גרם אטריות שעועית מושרות במים רותחים
2 כפות תירס גרעינים
2 צנוניות פרוסות דק
1 גזר פרוס דק בעזרת קולפן
1/8 כרוב סגול פרוס דק
חופן אדממה קלוף ומבושל
1 כף שמן זית

לרוטב:

1 ס"מ ג'ינג'ר טרי
4 כפות סויה
2 כפות סוכר חום
2 כפות רוטב צ'ילי
3 כפות שמן זית
½ כפית שמן שומשום
1 שן שום כתוש

 ההכנה:

  1. למחבת חמה עם שמן זית מכניסים את פילה הדג עם העור כלפי מטה ומתבלים במלח ופלפל.
    מכסים וממשיכים לטגן עד שהדג מוכן.
  2. מפוררים את הדג לחתיכות גדולות.
  3. בקערה מערבבים  את מרכיבים הרוטב
  4. מסדרים בקערה את כל המרכיבים זה לצד זה, מוזגים מעל את הרוטב ומגישים.
    צילום: הדס ניצן
    צילום: הדס ניצן

    קיץ נעים ושקט

*הכותבת הינה שפית המספקת ארוחות ו- Lance Box לפרטים בדף טלי בישולים

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן