
מתכון של הנטרופתית רות לבר
הימים החמים ולחים הובילו אותי לפתח מתכונים בהכנה קצרה או מראש והפעם כוכבת המאפה היא שיבולת שועל. המנה נוצרה כמענה לצורך במשהו מתוק. כדרכי מחפשת משהו שיהיה מזין, משביע, מרגיע, וגם ללא רגשות אשם, ייסורי מצפון ושיפוטיות. משהו שייכנס לשגרת האוכל מקדמת בריאות.
10 סיבות להכין את המנה
- עשירה בסיבים מסיסים ולא מסיסים עוזרים לאזן את שומני הדם בשיטת cage effet
- דלה בשומן
- מכילה פחמימות מורכבות המתפרקות לאט ומשביעות לאורך זמן
- עשירה בנוטריאנטים
- מתאימה לסובלים משלשול ומעצירות
- מתאימה לחולי סוכרת ואוסטיאופורוזיס כמו גם לסובלים מאנמיה
- המנה ניתנת להכנה מראש
- התחלת יום מאוזנת משביעה וכמובן טעימה מתאימה לארוחות take away
- לספורטאים שביננו מקור מצוין לחלבונים ופחמימות מורכבות
- הדרך הקלה להוסיף ירקות לתפריט
יתרונות תזונתיים של המנה
שיבולת שועל עשירים בסיבים מסיסים ובלתי מסיסים, מסייעים לפעולת עיכול תקינה, מסייעים לאיזון רמת הגלוקוז בדם, מקור טוב לחלבונים ויטמיני B , עשירה באבץ שמחזק את מערכת החיסון ומקדם מלחמה בזיהומים ובמנגן, אשלגן ומגנזיום עוזר לאיזון יתר לחץ דם והתכווצויות בשוקיים.המנגן עוזר לביווצרות רקמות חיבור, ספיגת סידן, הסדרת רמות הגלוקוז בדם ומטבוליזם השומן. נוגדי החמצון עוזרים במלחמה ברדיקלים החוםשיים, שיבולת שועל מקדמת יצירת ההורמון המוגלובין המשנע את הברזל.
קישואים דלים בקלוריות נכנסים לקטגוריה של ערך קלורי נמוך, ערך תזונתי גבוה. עשירים בויטמינים A ו-c מכילים סיבים ונוגדי חמצון כ-94% מהקישואים הם מים, מכילים חומצה פולית 9B כמו גם מגנזיום ואשלגן המקדמים איזון יתר לחץ דם
בננות נאמר על הבננה "פצצת אנרגיה צהובה" הבננות עשירות באשלגן,סידן, ויטמין 6B ו-C וחוצה אמינית טריפטופן שהוא חומר המוצא לסרוטונין (הורמון האושר) ומלטונין (הורמון השינה) מוסיפות מתיקות טבעית ובמאפה זה קושרות ומדביקות את הרכיבים .
רסק תפוחים מכיל סיבים תזונתיים, ויטמין C', פחמימות מורכבות במאפה משמש כחומר מאחד וגם מחליף את השמן.
חלב מהצומח אני בחרתי בחלב שקדים ללא תוספת סוכר או ממתיקים, ויטמין E, וסידן כמובן שאינו מכיל כולסטרול בהחלט ניתן להשתמש בכל חלב צמחי אחר. חלב צמחי תוצרת בית לא מכיל שמנים מוספים או חומרים מייצבים. אני פשוט מכינה אותו מרוכז יותר כןס שקדים מקולפין ל-2 כוסות מים קרים. כשרוצה להמתיק מוסיפה תמר או 2
סירופ מייפל למשמש בתפקיד הנוזל המאחד וממתיק בעדינות את המאפה. מכיל ויטמין B, סידן, אבץ ואשלגן אם להמתיק אז לפחות לקבל ערך תזונתי
אגוזים וזרעים למאפה זה הוספתי חופן אגוזי פקאן שקצצתי גס לתוספת מרקם וחופן חמוציות שלמות מיובשות ללא תוספת סוכר .

ולמתכון
הערה – השימוש בכוס בנפח 240 מ"ל
המצרכים
1 כוסות שיבולת שועל שלמה
1 כוס שבולת שועל אינסטנט
1 קישוא גדול או 2 בינונים מגורר דק ומנוקז מנוזלים
2 בננות שלמות מעוכות
1 גביע של רסק תפוחים (אני השתמשתי ב-תומר ללא תוספת סוכר, 113 גרם)
120 מ"ל חלב צמחי ללא תוספת סוכר (שקדים/שיבולת שועל או סויה).
60 מ"ל סירופ מייפל אמיתי/סילאן
1 כפית תמצית וניל איכותית
1 כפית אבקת קינמון
½ כפית אבקת אפיה
¼ כפית מלח
¼ כוס אגוזים קצוצים
¼ כוס חמוציות
ההכנה
- נחמם תנור ונשמן תבנית בינונית (אפשר כם תבנית אינגליש ולחתוך למלבנים)
- נגרר את הקישואים דק נעמיד מעל מסננת לניקוז נוזלים בזמן שאנחנו מכינים את בסיס המאפה
- בקערת ערבוב גדולה מתחילה בערבוב הרטובים. מועכת את הבננות בעזרת מועך תפו"א, מוסיפה את רסק התפוחים ומערבבת (מדלל את רסק הבננות ומקל על המשך הערבוב), מוסיפה חלב צמחי, תמצית וניל ומייפל מערבבת למסה אחידה.
- מוסיפה יבשים- פתיתי שיבולת שועל, קינמון, אבקת אפיה, ומלח. סוחטת בידיים את הקישואים מוסיפה אגזים וחמוציות ומערבבת היטב,
- מעבירה לתבנית אפיה, משטחים את פני הבלילה
- מכניסים לתנור שחומם מראש למשך 35-40 דקות (עד שפני המאפה מזהיבים)
- מוציאה מהתנור ומאפשרת למאפה להתייצב (האפייה ממשיכה עד שמתקרר) ולהתקרר למשך 10 דקות לפחות
אחסון
מקרר כלי אטום למשך עד 5 ימים
הקפאה מקפיאים בשכבה אחת, כלי אטום או שקית זיפלוק עד 3 חודשים.
ממליצה להפשיר ערב קודם במקרר
חימום – מיקרו גל, נינג'ה או תנור על 180 מעלות עד שחם לטעמכם.
גיוונים
שוקולד צ'יפס למאפה מתוק יותר
פירות יער קפואים או מיובשים (טבעי ללא תוספת סוכר) לטעם פירותי
תיבול – אגוז מוסקט, ציפורן או ג'ינג'ר לטעמים מחממים (אני אוסיף בחורף ואוכל את המאפה לצד צ'אי )

*המתכונאית – רות לבר, הינה נטרופתית ומתכונאית, שמדריכה ומקדמת אורך חיים בריא אישי ומשפחתי בסדנאות ויעוץ פרטי – https://www.facebook.com/vegan4uil?locale=he_IL