פשטידה פרווה אוורירית ומשביעה שגם ללא קמח היא יציבה ומעולה!
בהכנת פשטידות אני משתדלת שהן יהיו מבוססות על ירקות ו ואם יש בהם קמח זה קמח קטניות או שקדים מה שמאפשר אכילה בריאה דלת שומן ועם פחמימות מורכבות
הפשטידה קלילה, גם להכנה וגם לעיכול ויוצרת שובע נינוח בוודאי כשהיא מתלווה לסלט ירקות שווה עם טחינה או אבוקדו ליד. פשטידה כזו מהווה מנת חלבון איכותי, עם מעט פחמימות מורכבות ועם תכולת ירק גבוהה, שמסייעת לתפריט של ירידה במשקל וגם כחלק משגרת אכילה בריאה ומאוזנת.
מה שתורם לטעם העשיר של הפשטידה הוא טיגון/אידוי של הבצל, ממליצה לא לוותר על שלב זה, הבצל המאודה ומטוגן במעט שמן (הסבר יופיע במתכון ) מעשיר את הפשטידה וגם משמש כסוג של דבק בהעדר קמח.
בילדותי לא אהבתי קישואים אם השניים למדתי להכין מהם מטעמים והתאהבתי בהם גם כהוספה בסלט טרי יש בו יתרונות רבים,
קישואים צריך לדעת לבחור חייבים קישואים צעירים, טריים מוצקים, לא גדולים עם קליפה מבריקה. קישוא לא טרי הוא לרב מריר או טפל כדאי להשקיע בקישואים טובים.
פשטידת קישואים בצל ושמיר פרווה
מצרכים (לתבנית בקוטר 23 )
6-7 קישואים בינוניים, מוצקים וטריים, קלופים
2 בצלים קלופים וקצוצים
1 כף שמן זית
3 ביצים (L)
2 כפות קמח חומוס/ קמח עדשים או 3 כפות קמח שקדים
תיבול: מלח, פלפל, קמצוץ אגוז מוסקט
½ כוס שמיר קצוץ (אופציונלי)
הכנה:
1. לגרד את הקישואים במעבד מזון או פומפייה ולהניח במסננת לתת להם להגיר נוזלים.
2. לשים את הבצל הקצוץ במחבת בשכבה אחידה, לצקת חצי כוס מים ולבל על להבה חזקה עד שהנוזלים מתאדים
3. להוסיף כף שמן לערבב ולטגן עד שמתחיל להזהיב
4. לסחוט את הקישואים מנוזליהם (אני מכינה בשק בד של הגבינות וסוחטת) להוסיף עשבי התיבול הקצוצים ואת הביצים ולערבב
5. להוסיף את הבצל המאודה, הקמח והתבלינים, לערבב היטב.
6. לשמן תבנית בתרסיס שמן, לצקת את הבלילה לתבנית
7. לעטר בשומשום או פרוסות דקות של קישוא ובצל
8. לאפות למשך כ 45 דקות על חום בינוני של כ-180 מעלות או עד להזהבה והתמצקות.
הפשטידה מוכנה כשהיא מוזהבת מלמעלה ויציבה במרקמה. לכבות את התנור. להשאיר את הפשטידה בתנור לעוד רבע שעה, לקרר מעט לפני חיתוך והגשה מתאים מאד ליד סלטי ירקות טריים, מתאימה ללקיחה לעבודה/לפקנייק ונשמרת בקרור לאורך זמן.
אותה הגברת בשינוי האדרת
- סלסלת פטריות שמפיניון – לחתוך לפרוסות ולאדות עם הבצל ולהמשיך לפי המתכון
- ניתן לשלב גזר מגורר
- לפשטידה חלבית אפשר להוסיף ½גביע קוטג' 5%, לערבב עם כל המצרכים ולצקת לתבנית.
- או להוסיף 100 גרם גבינה צפתית או בולגרית 5%, מפוררת אל תוך הבלילה..
*הכותבת הינה שפית המספקת ארוחות ו- Lance Box לפרטים בדף טלי בישולים