Skip to content

עראייס דגים עם טחינה עמבה

מנה חגיגית, קלת הכנה של עארייס דגים עם טחינה עמבה , מנה מעולה לאכילה בסוכה
פחות מדקה זמן קריאה: דקות

סוכות בפתח ואין כייף בסוכה לארוחה שארוזה בכריך, פיתה או בצק שניתן לאכול בתוך מפית. כזוהי מנת העראייס דגים . דג עסיסי אפוי בפיתה בתוספת טחינה טורקיז מעושרת עמבה . מתכון באדיבות טחינה טורקיז, מהיר הכנה וטעים

 צילום הדס ניצן
צילום הדס ניצן

 

מצרכים (לכ-8 מנות):

4 פיתות חצויות
2 יחידות דג לברק נקי וטחון (אני מקצצת ביד)
1 בצל קטן קצוץ דק
1 שן שום כתושה
חופן פטרוזיליה קצוצה
1/2 כפית סומק
1 לימון- גרידה בלבד
רבע כוס שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם

לטחינה עמבה:

¼ כוס טחינה גולמית של טורקיז
½ כוס מים
2 כפות עמבה
קורט מלח
להגשה: עגבניות מרוסקות

ההכנה:

1.מכינים את התערובת לעראייס:
2.מערבבים את הדג הטחון/ קצוץ עם בצל קצוץ דק, שום כתוש, חופן פטרוזיליה קצוצה, ½ כפית סומק, מלח ופלפל לפי הטעם וגרידת לימון. 3.אחד.מחממים תנור ל-200 מעלות.
4.ממלאים את חצאי הפיתות בתערובת הדגים ומושחים אותן בשמן זית.
5.מכניסים לתנור החם עד שהפיתות מזהיבות תחילה בצד אחד ואז הופכים אותן ל- 2-3 דקות נוספות עד שהצד השני עד שמזהיב  מזהיב.

חג סוכות שקט ונעים

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן