Skip to content

מיני רוגלך שוקולדים

רוגלך או רוגעלך עוגיות שמרים מלאות שוקולד/קינמון ואצלי הם בעלי עלעלים יפים אני משתמשת בטכניקה של רידוד, מריחה וקיפול, מה שנותן לרוגלך מראה מהמם של מלא שכבות של בצק וקקאו.
פחות מדקה זמן קריאה: דקות
מיני רוגלך

לבצק
1 ק"ג  קמח לחם או קמח לבן רגיל
½ 1 כפות (15 גר׳) שמרים יבשים
½ כוס׳ סוכר לבן
½ כוס (50 גרם) קמח שקדים
½ כוס אינסטנט פודינק וניל( ניתן להחליף בקמח שקדים)

4 ביצים גודל L
¼ כפית מלח
2 כוסות (480 מ״ל) חלב חמים (בקיץ אפשר חלב קר)
200 גר חמאה קרה חתוכה לקוביות
למלית שוקולד
200 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה
100 גרם (10 כפות) אבקת סוכר
60 גרם (6 כפות שטוחות) קקאו
מבשלים בקלחת את כל חומרי המילוי עד המסה מלאה
למלית קנמון
159 גר' חמאה רכה
150 גר' סוכר חום
3 כפות שטוחות קינמון
מערבבים בקערה עד קבלת מסה אחידה
לציפוי
ביצה עם מעט מים
לסירופ
1 כוס מים
1 כוס סוכר
קליפה מלימון (בקולפן לקלף פרוסה אחת)
1כפית וניל איכותית/ברנדי
מרתיחים עד קבלת סירופ סמיך

ההכנת הבצק:

לקערת המיקסר מנפים את הקמח

מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים מעט

מרכיבים את וו הלישה, ובמהירות איטית מוסיפים סוכר.

תוך כדי לישה איטית מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם וחמאה.

מוסיפים מלח.

בהדרגה מוסיפים את החלב ולשים כשמונה דקות עד לקבלת בצק חלק ונעים למגע.

מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומשמנים את כל הבצק 

מכסים בניילון נצמד מתפחים כשעה וחצ עד שעתיים בטמפרטורה החדר.
ניתן להתפיח כ8-12 שעות במקרר
הכנת הרוגלך

מוציאים את הבצק מהקערה, מעבירים למשטח מעט מקומח לשים מעט להוצאת האויר 

מחלקים את הבצק לארבע.

לוקחים חלק אחד (היתר לכסות) מרדדים למלבן דק בערך בגודל 30*40 ס״מ ממליצה לרדד את הבצק דק כ½ ס"מ עד ס"מ

בכדאי שהמילוי יורגש.(כך עושים עם כל החלקים)

בעזרת ספטולה מורחים על גבי הבצק רבע ממלית הקקאו באופן אחיד

מקפלים את הבצק לשניים ודואגים שהחלק הרחב שלו יהיה מולכם

בעזרת מערוך מרדדים שוב הבצק לעלה דק עד שתתחילו לראות את מילוי  נטמע בבצק

מחלקים את הבצק לאורכו לשניים ( הכי טוב בעזרת גלגלת פיצה)

וחותכים כל חלק למשולשים ארוכים (רוחב כשני ס"מ אורך כעשר ס"מ)

מגלגלים כל משולש מהחלק הרחב לחלק הצר עד ליצירת רוגלך

מניחים את הרוגלך כשהתבנית מכוסה במגבת להתפחה חוזרת של כ- 20 דק'. מכינים כך את מכל הבצק הרוגלך

בינתיים מחממים תנור לחום 180 מעלות.

טורפים ביצה עם מעט מים ומברישים את הרוגלך.

מפזרים מעט שומשום/ דג'רה שוקולד/סוכר מעל ( אופציונלי)

אופים כ 30 דק' עד שהרוגעלך מקבלים צבע עמוק ושזוף

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן