Skip to content

שרימפס ברוטב אסיתי עם אורז קוקוס

מנה עיקרית, מהירת הכנה, לארוחת שרימפס ברוטב אסייתי. מנת בטעם עז של סויה,רוטב צ'ילי, פיקנטי בתוספת של אורז קוקוס קטפתי
פחות מדקה זמן קריאה: דקות

מנת שרימפס ואורז מיוחדת שתזכירארוחה משובחת ממחוזות אסייתים מבלי לצאת מהבית, השרימפס יושרה במרינדה עשירת טעמים, יטוגנו קלות ויספגו את עושר הטעמים של הרוטב המתובל. רצוי להשתמש בשרימפס שלא בושלו מראש, גדולים, קלופים וקפואים בכדי שהם יספגו היטב את המרינדה ויצרבו היטב בטיגון.השרימפס יוגש עם אורז שיבושל בקרם קוקוס ויקבל טעם עדין וקטפתי שישתלב עם הטעמים העזים של השרימפס ויהווה חגיגה לחך.
נתחיל מהכנת האורז קוקוס

2 כפות שמן קוקס /קינואה
2 כוסות אורז בסמטי (אפשר גם פרסי או יסמין)
פחית או קופסת קרם קוקוס (400 מ"ל)
½1 כוס  מים
½1 כפיות שטוחות מלח

מחממים שמן בסיר ומוספים את האורז המסונן.
מטגנים כ-2 דקות את האורז ומוספים את הנוזלים יחד עם המלח (סה"כ 800 מ"ל נוזל – יחס של כוס אורז על כוס וחצי נוזלים)
מביאים לרתיחה, מבשלים 5 דקות ללא מכסה עד שכל הנוזלים מתאדים.
מכסים את המכסה, מנמיכים ללהבה הכי נמוכה ומבשלים 10 דקות.
לאחר שהאורז מוכן, פותחים את המכסה ומאווררים את האורז בעזרת מזלג

להכנת השרימפס

½ ק"ג שרימפס  קלופים לא מבושלים
למשרה
3 כפות רוטב סויה
2 כפות רוטב דגים/צלפים
2 כפות רוטב צ'ילי חריף
1 כף דבש
5 שיני שום כתושות
3 קוביות  שורש ג'ינג'יר קצוץ של דורות
ענף לימונית כתוש קלות(להכות במכתש ועלי או עם פטיש שניצל
½ כפית פלפל שחור גרוס
פתיתי צ'לי גרוס לפי הטעם
לערבב את חומרי המשרה בקערה שתחיל את כל השרימפס להשרות את השרימפס ברוטב לפחות שעה ועד שלוש שעות,
הכנת השרימפס 
לחמם מחבת רחבה עם 2 כפות שמן
להוציא את השרימפס  מהמרינדה , לשמור על המרינדה( בלי ענף הלימונית)
ולטגן את השרימפס עד שיהפכו לורדרדים
להוסיף את המרינדה למחבתלהביא לרתיחה ולבשל כ3 דקות
הגשה
להניח אורז קטיפתי על צלחת הגשה,
למזוג מעליו שרימפס עם רוטב
לפזר מעט בצל ירוק קצוץ/כוסברה קצוצה

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן