הדעות לגבי אכילת כבד חלוקות, בעבר רופא המשפחה שלי כעס על הדיאטנית שהמליצה לאכול כבד. טען שזו מסננת של הגוף.
בויכוח בניהם לבסוף הודה הרופא שטעה.
ואני מביאה מתוך האתר של ביה"ח רמב"ם:
כבד הנו מקור מצוין לברזל. הכבד אמנם מקור למטבוליזם של חומרי הפסולת בגוף, אך הוא לא אוגר אותו, הוא מביא להפרשתו דרך מערכת העיכול או מעביר להפרשה דרך השתן. ברגע נתון יש בכבד כמות רעלים מסוימת, אך לא כזו שעלולה להזיק לבני אדם, הואיל וגם אנחנו יודעים להתמודד עם רעלים אלו דרך הכבד והכליה. אכילת כבד פעם בשבוע עד שבועיים זו מנה מספיקה, בעיקר בשל תכולת כולסטרול גבוהה מאוד פחות בגלל הרעלים.
כבד זה טעים!! במיוחד עם מכינים אותו נכון
והפעם מביאה את מנת גורמה שחל כבדעם תפוחי עץ ברוטב יין מתקתק , מתכון ששחזרתי ממנה שאכלתי ממסעדה שם הוגש בתוך בצק עלים שלא היטב עם הרוטב. ממליצה לאכול עם לחם טרי או פירה שסופח לתוכו את הרוטב
המצרכים
½ ק"ג כבד עוף חתוך לאונות ונקי מחוטים (ניתן להכשיר מראש ע"י צלית הכבד באש)
2 בצלים פרוסים לחצאי עגולים
250 גרם פטריות פרוסות
2 תפוחים (פינק ליידי או גראנט סמיט) מקולפים וחתוכים לשמניות
1כוס יין מתוק כמו פורט / תירוש
4 כפות קוניאק / יין אדום חצי יבש
1 כף דבש
1 כף רוטב צ'לי חריף/ מתוק
פלפל שחור גרוס
מלח
שמן/ חמאה
ההכנה
- במחבת מקרמים את תפוחי עץ במעט שמן מניחים בצד
- מטגנים את הבצל במעט שמן
- מוספים פטריות ומקפצים
- מוספים את הכבד(במידה ולא הכשרתם) ומטגנים מבלי ליבש את הכבד אם הכבד מוכשר להוסיף מיד את הנוזלים
- מוספים את הנוזלים והתבלינים מבאים לרתיחה, מבשלים כ-10 דקות מוספים את תפוחי עץ, מתקנים תיבול ומבשלים כ-5 דקות
ההגשה
מגשים עם פירה חלק או חלה טריה שסופח את הרוטב
וליד סלט ירוק טרי. הפעם הכנתי סלט נבטי חמנייה ברוטב לימון שום ושמן זית.
תהנו ושתפו אותנו בתוצאות
*הכותבת הינה שפית המבשלת את האוכל של סבתוש בנגיעות של חדשנות ומספקת ארוחות לסופי שבוי ובמינוי חודשי לפרטים בדף טלי בישולים