Skip to content

חזה בקר כבוש –קורנדביף

קורנדביף מנת נוסטלגית שאבא היה מכין לנו, זהו מתכוןשל בשר כבוש שעובר כבישה קרה ובסוף התהליך הוא יוצא רך, ישב בול עם כל פרוסת לחם עם מיונז/ חרדל ומלפפון חמוץ .
פחות מדקה זמן קריאה: דקות

חזה בקר כבוש-קורנד ביף מנה שאבי  היה מכין בצעירותי, טעם ילדות, הכריך עם החרדל סלט כרוב או חסה והמון שכבות של הקורנד ביף, זיכרון של עונג. שגלתי במקרר הסופר חזה בקר כבוש אורו עיניי בעונג, אכין קורנד ביף.
אבי היה קונה חזה בקר  טרי וכובש במרינדה מספר ימים..ואחרי ההשריה היה אופה במשך שעות.
וקיצור הדרך של רכישת חזה בקר כבוש עודד אותי לנסות להכין.

המצרכים
1.5 קילו חזה בקר כבוש מוכן
6 שיני שום כתוש
2 בצלים חתוכים לרבעים
1 כוס יין אדום .
4 עלי דפנה
6 גרגרי פלפל שחור
6 גרגרי פלפל אנגלי
¼ כפית צ'לי גרוס
½ כפית זרעי שומר
1 כפית זנגוויל

ההכנה
לטגן עד השחמה עמוקה את חזה הבקר מכל הכיוונים
להוסיף את התבלנים יין ומים כיסוי הבשר
לבשל בסיר לחץ כשעה עד שעתיים תלוי בעובי וגודל הנתח
או בסיר רגיל כ-3 שעות
לפתוח את הסיר ולבדוק עם מספיק מבושל. במידה ולא להחזיר לבישול נוסף
להוציא את הבשר למגש  ולקרר היטב.

תיבול
לאחר הקירור מרחתי בחרדל דיז'ון פלפל שחור גרוס וצ'לי
עטפתי בנייר כסף ושלחתי למקרר לאשפוז של 12 שעות
פרסתי את חזה הבקר לפרוסות דקות

אנחנו נוהגים לאכול בכריכים, פורסים דק ושמים הרבה שכבות של פסטרמת הבשר, על לחם מרוח במיונז וחרדל או איולי, עם סלט כרוב או חסה ומלפפונים חמוצים
תהנו וספרו לי אך אתם אוכלים?

**הכותבת הינה שפית המספקת ארוחות לכל סוגי הדיאטות ולסופי שבוע  לפרטים בדף טלי בישולים 

 

1 Comment

  1. חיים
    2 בנובמבר 2024 @ 2:25

    לא מטגנים קורנביף לפני הבישול וגם לא אופים.
    מבשלים !!

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן