מתכון קליל לפסטרמה הודו, טעימה ובריאה באופן יחסי לכל הפוספטים ותוספי המזון, משפרי הטעם ומונעי החימצון שמאכילים אותנו יצרניות הנקניקים. את הפסטרמה אני מכינה מחזה הודו נקבה. את חזה העוף אני משרה בתערובת שמעשירה אותו בטעמים תמיד השרתי ל24 שעות אבל קבלתי טיפ להרות את חזה העוף ל36 שעות, ואכן הפסטרמה יוצאת עסיסית יותר בהשריה הארוכה. ישנם מספר מתכוני השריה אני מצרפת את האהוב עלי
המצרכים
½ חזה הודו
(החלק הפנימי הורדתי וממנו עשיתי מיני פסטרמה)
למשרה :
20 גרגירי פלפל אנגלי
1 כף פלפל שחור גרוס
1 כפית זרעי כוסברה
לכתוש מעט במכתש ועלי, והניח בסיר
להוסיף
2 ראשי שום חתוכים לרוחבם על קליפתם
6-10 עלי דפנה
1 כף מלח
2 כפות דבש/סלאן
ההכנת המשרה
- לערבב את כל חומרי המרינדה בסיר עם שתי כוסות מים ולהרתיח,
- להעביר את הציר לקערה שתכיל את הפסטרמה.
- לקרר היטב מספר שעות .
- לאחר שהמשרה התקרר הניח את חזה ההודו בקערה, להוסיף מים עד כיסוי ולהשרות לשלושה ימים במקרר
- מדי פעם להפוך את חזה ההודו.
הציפוי
במעבד מזון לשים
שיני שום קלופות מראש שלם
1-2כפות חרדל
2 כפות דבש
2 כפות פפריקה מעושנת
שביבי שום מיובש
¼ כוס שמן זית
- להוציא את חזה ההודו מהמשרה לנגב מעט אבל לא להוריד את הזירעונים הכתושים.
- לצפות את חזה הודו בתערובת הציפוי.(מה שנותר מהציפוי לשמור בצד)
- את הפסטרמה אני מעצבת לרב עם רשת המיועדת לכך שאותה ניתן להשיג בחניות מקצועיות ,בחניות ליצור נקניק, אולם הפעם לא הייתה לי רשת אז אלתרתי עם חוט כותנה וקשרתי שתי וערב.
- לעסות שוב לאחר הקשירה עם הציפוי
האפייה
- לעטוף את חזה הודו בנניר אפיה ובניר כסף
- להכניס לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות ל – 20 דקות, ועוד- 20 דקות ב-180 מעלות.
- לפתוח את ניירות ,
- לשפוך את המים שהפסטרמה הפרשה באפיה
- למרוח שוב מהציפוי שנותר, בשלב זה ניתן לפזר שביבי שום ולאפות בחום חזק עד השחמה.
הפסטרמה מוכנה כאשר נועצים מזלג ועדין יש מעט מים שמתפרצים אבל הוא מרגיש מוכן. - להוציא מהתנור ולהניח כשעה להצטנן לעטוף בנייר כסף הדוק ( יש המשתמשים בשלב זה במשקולת שמניחים על הפסטרמה)
לקרר היטב במקרר מספר שעות לפני שפורסיםאיחסון
נשמר כגוש כ- 8 ימים במקרר ועד שלושה חודשים במקפיא. לפרוס דק לפני האכילה
אותה הגברת בשינוי האדרת
- ניתן לתבל לשנות את הציפוי, להוסיף פרוסות שום מיובש/ זעתר/ פלפל חריף/ רוטב סויה או צ'ילי מתוק, שביבי שום או בצל לפי טעמכם.
- בתוספת תמצית עישון מקבלים טעם אוטנטי ניתן לרכוש את התמצית בחנויות מתמחות כמו סו שף, ספייס -כלים וטעמים.