Skip to content

אוהדי מכבי הותקפו בהולנד

האוהדים סיפרו כי התוקפים קראו "Free Palestine" וקריאות נאצה בערבית. לדבריהם, הם נאלצו להימלט לבתי מלון אקראיים כדי להתגונן
פחות מדקה זמן קריאה: דקות

אוהדים ישראלים הותקפו הלילה (שישי) בכמה זירות באמסטרדם עם תום המשחק בין מכבי תל אביב ואייאקס. ממשרד החוץ נמסר שעשרה אוהדים נפצעו וכי שניים נוספים מנותקי קשר. המטה לביטחון לאומי קרא לישראלים השוהים בעיר שלא לצאת מחדרי המלון, וראש הממשלה נתניהו הודיע כי שני מטוס חילוץ יצאו למקום בהקדם. נראה כי לפחות בחלק מהמקרים מדובר במארב מתוכנן, וכי חלק מהתוקפים המתינו לישראלים בכמה נקודות בעיר עם חזרתם ברכבות מהמשחק. האוהדים סיפרו כי התוקפים קראו "Free Palestine" וקריאות נאצה בערבית. לדבריהם, הם נאלצו להימלט לבתי מלון אקראיים כדי להתגונן.

צילום מסך עיתון NewsDoutch צילום: Jeroen Jumelet ANP (ולפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים)

על פי ה- DutchNews לפחות שני בני אדם נעצרו באמסטרדם כאשר המתח גבר לקראת המפגש אמש בליגה האירופית בין מכבי תל אביב הישראלית לאייאקס. כמה מאות אוהדי מכבי התאספו אחר הצהריים על הסכר במרכז העיר, שם היו גם כמה מפגינים פרו-פלסטיניים. שני אנשים נעצרו לאחר העימותים אחר הצהריים, אך זהותם לא פורסמה, כך דיווח ה-Parool. כמה חלקים במרכז העיר הוכרזו כאזורי סיכון, מה שנותן למשטרה את הזכות לעצור ולחפש אנשים. וביום רביעי, ראש העיר פמקה האלסמה אסרה על הפגנה פרו-פלסטינית שתתקיים ליד זירת יוהאן קרויף בגלל הסיכון לצרות. המשטרה קראה לאנשים להיות באצטדיון הרבה לפני תחילת השעה 21:00 בגלל אמצעי אבטחה נוספים. הלסמה אמרה ביום חמישי אחר הצהריים לחברי מועצת העיר כי לא הייתה עילה חוקית לאסור על אוהדי מכבי להגיע למשחק. עם זאת, היא אמרה, היא "מודעת היטב" לכך שהמלחמה המתמשכת בעזה עוררה רגשות בבירה. היא גם קראה לאוהדי אייאקס להימנע מכל עימות. "המשטרה תתערב במידת הצורך", אמרה.
ממשרד החוץ יצא הודעה לפיה שר החוץ גדעון סער מטפל באירוע החמור, שעדיין לא תם של תקיפות הישראלים באמסטרדם. בזמן זה מטופלים מקרים בשטח. שר החוץ סער שוחח בנושא עם רה״מ נתניהו שאף הוא מעורב בטיפול בנושא, וכן עם שגריר ישראל בהאג מודי אפרים. השגרירות בקשר עם הרשויות בהולנד ובאמסטרדם על מנת לפעול לדאוג לבטחונם של הישראלים בהולנד באופן מידי. אנו מדגישים שאנו רואים בחומרה רבה את האירועים ואת העובדה שעד כה הרשויות באמסטרדם ובהולנד עדיין לא השיגו שליטה עליהם", עוד נמסר כי "לפי המידע שנמסר לנו יש כשלושים עצורים עד כה".
משרד החוץ הודיע כי שגרירות ישראל בהולנד נמצאת בקשר עם הרשויות המקומיות על מנת לדאוג לביטחון הישראלים בעיר, וכי טרם נוצר קשר עם שניים מהם. אלא שבני משפחות ששוחחו עם כתבי עיתון "הארץ" דיווחו על מספר גבוה יותר של אוהדים שלא התקבל מהם אות חיים בשעות האחרונות. בה בעת, המטה לביטחון לאומי קרא לישראלים השוהים באמסטרדם להימנע מלנוע ברחובות העיר ולהסתגר בחדרי המלון, והמליץ על הקדמת הטיסות לארץ. ראש הממשלה בנימין נתניהו הודיע כי ערך הערכת מצב בנושא עם שר החוץ ומזכירו הצבאי, וכי החליט להורות על הוצאתם של שני מטוסי חילוץ לבירת הולנד. בהודעת לשכתו נכתב כי "ראש הממשלה דורש מממשלת הולנד ומכוחות הביטחון ההולנדים לפעול בתקיפות ובמהירות נגד הפורעים". צה"ל מסר לאחר מכן כי יוציא משלחת חילוץ לאמסטרדם "בתיאום עם ממשלת הולנד". בצבא אמרו כי הם נערכים לאפשרות שיצטרכו לשלוח כוחות מחוץ לשדה התעופה לאיתור הנפגעים.
המטה לביטחון לאומי יצא במסר לציבור הישראלי השוהה באמסטרדם בעקבות אירועי תקיפת ישראלים:
1. יש להמנע בתנועות ברחוב ולהסתגר בחדרי המלון.
2. ⁠יש להימנע מהחצנת סממנים ישראלים/ יהודים.
3. יש לעדכן במידי את המשטרה המקומית על כל אירוע של איום/ תקיפה, ולעדכן את הנציגות הישראלית המקומית בטלפון 0031646312161. כמו כן, ניתן להתקשר למרכז המצב של משרד החוץ 02-5303155.
4. המל"ל ממליץ כי מי שיכול שיקדים את טיסתו חזרה לישראל. יחודד כי צפוי תגבור של מטוסים חזרה ארצה.

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן