השבוע הסתבר שלישראל כ"ץ יש ביצים. תגידו את האמת. בסתר לבכם, נכון שקיוויתם שהדחליל יעמוד על רגליים אחוריות, יזקוף חוט שידרה ויגיד שהוא בעד גיוס חרדים? או שיווין בנטל? או שהוא דמוקרט שמתנגד לניסיונות לחולל פה הפיכה שלטונית?.. קיוויתם? ברור שטעיתם ובענק. לולא היה בובה, לא היה מתמנה.
מה מהלכיו הראשונים של הדחליל?, כמה צפוי, שרנו החדש לביטחון ביבי, ביטל מיד את זימונו למילואים של מייסד "אחים לנשק". וברור שיש לכך סיבה הגיונית עמוקה – אנטי ביבי? אנטי המדינה. כמה צפוי. דווקא בימים אלה שאנו זקוקים לכל לוחם הכריז, הגאון לענייני ביטחון וכלום, שהמודח, נווה – לא כשיר להכשיר את הדור הבא של הלוחמים". אנטי דיקטטורה, לא כשיר. אמרנו כבר? אז אמרנו. כמובן שההחלטה באה לאחר שיקול מעמיק. ההחלטה מגיעה לאחר הביקורת בימין המשיחי על המשך שירותו של נווה בתפקידו כמגבש בסיירת מטכ"ל, בעוד שירות המילואים של סא"ל רון שרף, גם הוא ממובילי "אחים לנשק" , שהתלוננו כי שירותו "רק" הוקפא. "מה זה הוקפא?" צווחו מטורללי הימין. גם השר לענייני הגימטריה – אדון קרעי הגיב בהנאה והסביר שאנו כבר ב"עידן חדש בו שר הביטחון לא משרת את הסרבנים אלא פועל נגדם". נפלו ברצפה מתדהמה. עוד שופר בעל חשיבה מעמיקה. "איזה גיבור ישראל הקרעי הזה", נטרפה בנו דעתנו בהנאה צרופה. "ראיתם איך בהבל פה הוא הפיל את כל הטייסים השמאלנים לפני המלחמה?", גבר, גבר" לחששנו בהערצה סמויה כלפיו וכלפי טלי גוטליב סולנית הצרחות, עליה עוד נדבר ונזמר בהזדמנות.
נכון שבצד אמר הפישר ההוא, נו.. שכחתי את שמו.. אהה, יאיר גולן שהיה בסה"כ לוחם קרבי וסגן רמטכ"ל שעומד כיום בראש מפלגה עם שם משונה: מפלגת הדמוקרטים, עמד ואמר ובחוצפה גדולה, צריך לציין, כי "מי שמונה לשר ביטחון כדי להעביר חוק השתמטות, שלא יטיף מוסר למשרתים האמתיים".. הצחיק אותנו.. ליחששו בתגובה המשיחיים.. החרדים ושאר מעלי הגירה.
להזכירכם גבירותי ורבותי, הפישר ההוא, סא"ל (מיל') אייל נווה, מייסד התנועה המוזרה "אחים לנשק", קרא לסרבנות במהלך חקיקת הרפורמה המשפטית לשירות מילואים. "מי שקרא לאי התייצבות המונית ולסרבנות לא ראוי להכשיר את הדור הבא של לוחמי צה"ל. אותו דין חייב לחול על כולם". אמר על כך באומץ ראוי לציון הדחליל החדש כ"ץ. אני הקטן, האסקופה הנדרסת לרגליכם מבקש להזכיר לכולנו שאותם אנשים שאיימו לא להתגייס בגלל ניסיונות כפיית חוקי דיקטטורה על החברה הישראלית, היו אלו שבעת חירום רצו ראשונים אל מול פני האויב. אבל זה בקטנה, מה הם לעומת עשרות אלפי אוכלי חינם שחיים בעולם "התורה". הם, אוכלי החינם, הם ורק הם החומה הבצורה שלנו מול אויבינו. זה ברור מאליו, לא?, העובדה שאל מול אפסות הממשלה והשיתוק שתפס את חברי ממשלת הגמדים ומנגנון משרדיהם, דווקא ארגון " אחים לנשק" היו הראשונים שהתארגנו באופן פרטי והחלו להפעיל מחסנים לוגיסטיים, מזון וארגון בהיקף כלל ארצי בחינם ובהתנדבות מלאה, כולל הפעלות של מתנדבים בקטיף. היא פריט זניח. טוב, גלשתי, אז נחזור לכ"ץ דחלילנו הנערץ, אותו מעניין רק לשלוח לשון ארוכה ורוטטת לכיוון לשכת ראש הממשלה , שם הוא מתחבר למקום נמוך וחם ומעביר את המסר:" אני פה. אני משתלב יפה בתוך האווירה אני אחד מכם. אל תפטרו אותי. אני אוהב להיות שר ביטחון". חכם לא? ולפתע עברה בי מחשבה זדונית שלו הי מולי הייתי אומר לו: "סליחה אדוני, אתה מעלה בי את הקבס. דמותך במערכונים של ארץ נהדרת עוד מחמיאה לך יחסית למציאות המתגלה לעינינו. בסופו של יום אתה בושה לתפקיד. אתה עובד אצל סמוטריץ ובן גביר, איך גלגלה בלשונה שרת התחבורה, הנסיעות וענייני הכלום, מלקקת הפנכה רגב, כשאוויש.
שבוע טוב.. ואיך שכחתי, בשורות טובות בעה"ש.