אחרי למעלה משנה של מלחמה ,רגע אחרי הפסקת האש בצפון, עסקי התיירות מתקשים להתאושש מתקופה ארוכה בהם התיירות לגליל נעצרה לחלוטין ואין ספק שייקח זמן רב עד שהאזור יחזור לפעילות מלאה. זה הזמן להגיע לצפון ולחבק את העסקים האלה שהיו מושבתים למעלה מ 14 חודשים. מלבד הטבע והאוויר הנפלא בגליל, תפגשו כאן אנשים נפלאים בלי שום מליצה, אנשי אדמה ואנשי תיירות עם לב ענק וחיוך רחב למרות הקשיים. יצאנו לכמה מקומות שנפתחו רק בימים האחרונים וכולם מחכים לכם .



בקיבוץ הרדוף הטובל בירק תמצאו את בית הקפה והגלריה של מרכז קמ”ה (קהילה מרפאת הרדוף). במקום, המוקף בצמחייה גלילית תוכלו ליהנות מאווירה אחרת, מארוחות קלות, דברי מאפה, ומיצים סחוטים – הכול מוכן במקום, בעבודת יד ומבוסס על חומרי גלם טריים, טבעיים, שחלקם גדלים בגינת הירק האורגנית. בית הקפה מהווה חלק ממערך סדנאות תעסוקתי טיפולי ועל מדפיו מוצגים למכירה מוצרי הסדנאות – מאפייה, אריגה, נייר וקרמיקה – הכל מעשה ידיהם של חברי בית אלישע: מבוגרים עם צרכים מיוחדים. עמותת קמ”ה מציגה מודל ייחודי לשינוי חברתי, אשר מציע שילוב מיטבי של אנשים בעלי צרכים מיוחדים בתוך קהילה כפרית. המודל של קמ”ה כקהילה מרפאת מתבסס על הגישה האנתרופוסופית ועל העיקרון של טיפוח הגרעין הבריא הקיים בכל אדם, תוך שילוב וקבלת השונה לתוך מארג החיים של החברה והסביבה. קמ”ה נותנת בית משקם, מחזק ומרפא עבור אנשים מבוגרים בעלי צרכים מיוחדים, ועבור ילדים ונוער בסיכון ומאפשרת לחברה הבריאה שבחיקה הם חיים לחוות נתינה, סובלנות והתפתחות, תוך התמודדות יצירתית עם אתגרים ותנאים משתנים. במקום ניתן לתאם אירועים פרטיים, ארוחות בוקר וצוהריים לקבוצות, להגיע לסיורים מודרכים ולקיים כנסים וישיבות בחדרי ישיבות המיועדים לכך.

חוות רום הממוקמת במעלה הר כמון משקיפה על רכס המירון, מן הים ו(כמעט) עד לכנרת. בכל ענפי החקלאות של חוות רום (גידול העיזים, בוסתנאות, גני ירק אורגניים ועוד) צוות החווה בבחינה מתמדת של דרכים המיטיבות עם הסביבה ומביאות לאיזון נכון בין צרכי הטבע לצרכי האדם. בהתאם לתפיסה זו, העדר המקומי יוצא בכל יום למרעה ממושך על הר כמון וכתוצאה מכך החלב הופך עשיר יותר, והגבינות בריאות ואיכותיות במיוחד והעיזים עליזות.


מאז הקמת החווה פועלת מחלבת בוטיק המייצרת גבינות איכותיות מחלב עיזים מרעה משובח. במחלבה מיוצרות גבינות קשות, חצי קשות, חצי רכות, רכות ומוצרי חלב טריים. מלאכת הגבנות נעשית כמו פעם, בשיטות מסורתיות עבודת יד, והגבינה ארטיזנלית ומשובחת בטעמיה, ללא חומרי שימור, ללא צבעי מאכל או ציפויי שעווה.

המסעדה של חוות רום ניצבת על צלע הר כמון ופונה לנוף עוצר נשימה. מסעדה כשרה חלבית, פתוחה בראשון-שישי, ביסטרו צהריים עם תפריט מבוסס דגים, גבינות, נגיעה איטלקית עם רכיבים טריים שיש מהחקלאות של חוות רום ויישובי משגב. התחושה היא לאכול היישר מהחווה, חוויה אמיתית של Farm to table


בראשית שנות האלפיים הוקם בחוות רום מפעל מוגן של משרד הבריאות המעסיק בכל יום כמה עשרות מתמודדי נפש. העובדים במפעל השיקום מגדלים, מייבשים ואורזים צמחי תבלין, ושקקי תה מצמחי מרפא, מייחרים סקולנטים וקקטוסים בחממה מפוארת, עובדים בעץ ומכינים מגשי אירוח, קרשי חיתוך וקוביות עץ (בהן הם שותלים את הסקולנטים והקקטוסים). במקום תוכלו לרכוש בתאום גם מגוון מוצרים המיוצרים ע”י המשתקמים.
חוות רום מציעה גם מתחם גלמפינג מאובזר היטב, שם ניתן להנות מהשקט והנוף המרהיב , מטיפולי ספא במקום וכמובן כל הפעילויות שהמקום מציע.
אוהל אל עין בכמאנה הינו מתחם אירוח יפהפה וממוזג המעניק חווית אירוח בדואי מלאת צבע, טעמים וסיפורים. אוהל אל עין, בבעלות בני הזוג עיד ואח’לאם, ממוקם בפאתי כפר כמאנה הבדואי במרומי הר כמון במועצה האזורית משגב ונטוע במרחב ירוק גלילי עם נוף המשקיף על כל הגליל המערבי.
בעלי המתחם, עיד ואח’לאם מארחים במקום קבוצות וקהל פרטי לחוויה בדואית גלילית הכוללת מפגש, טקס קפה וכיבוד מסורתי, ארוחה בדואית כשרה וכן סיפורים והסברים על המורשת הבדואית ועל החיים המשותפים של הקהילה הבדואית והיהודית על הר כמון. בנוסף, יוזם עיד סיורים מודרכים בהדרכתו לכפר ולמעיין עין אל כמאנה הסמוך. ניתן להזמין את אוהל אל עין לאירועים פרטיים, לחווית לינה באוהל הבדואי או רק להגיע לארוחה מעשה ידיה של אח’לאם, בתיאום מראש.
סיפור של מבשלת מלכה החל בשנת 2006, אסף לביא, שהיה בעליהם של שני פאבים בתל אביב, עזב את העיר הגדולה ליישוב האקולוגי כליל, והחל לבשל בירה בכמויות קטנות במושב עמקה. הבירות הראשונות שבישל אסף עברו סדרת טעימות אצל אנשי מקצוע מתחום הקולינריה. לאחר שגובשו המתכונים באופן סופי, העמיס אסף ארגזים של בירה מלכה לחלוקה בתל אביב. בשנת 2008 התמקמה המבשלה בקיבוץ יחיעם, הזמן חלף, המבשלה גדלה ובשנת 2018 עברה למבשלה חדשה במגדל תפן שבגליל המערבי. שם בקומה השניה של המבשלה, אל מול קיר זכוכית ענק הפונה לחלל הייצור, נפתח "סלון מלכה" אליו ניתן להגיע בימי חמישי בערב ולהנות ממגוון בירות מלכה טריות, אוכל טעים ואוירה מעולה. המלצה שלי אל תפספסו את ה IPA (ההינדית) המצוינת שלהם.
הכפר מעיליא, ממוקם על גבעה נישאה שבראשה מצודה צלבנית, כל תושביו נוצרים מהעדה היוונית-קתולית. ולקראת הכריסטמס לובש הכפר חג והביקור בו מיוחד. זהו גם שמכנה של מסעדת "שָׁאטוֹ דֹה רוּאָה" הממוקם בתוך בניין היסטורי המחובר למבצר צלבני מהמאה ה- 12 לספירה, אשר נבנה על-ידי המלך בולדווין השלישי על מנת לשרת כמצודה. המקום הוא הגשמת חלומם של משפחת סלמה עסאף, ולביב עסאף (ז”ל). סלמה עסאף, תושבת הכפר מעיליא, חובבת עתיקות מושבעת ובוגרת החוג להיסטוריה, התחילה לפני כשני עשורים את מפעל חיים זה יחד עם בעלה לביב עסאף ז”ל ובני משפחתם יחד הקימו את שאטו דה רואה- בר, מסעדה ומקום אירוח. במרתף הבית התגלו שתי גתות היין העתיקות ביותר שנתגלו עד היום במזרח הלטיני ולצידם באר רומית בת כ- 2000 שנה. במסעדה השוכנת בתוך המבצר הצלבני תוכלו לסעוד ממטעמי השף אליאן ליוס המציע מטבח איטלקי מסורתי עם נגיעות גליליות, ואפילו לישון באחד מחדרי האירוח במקום והכל בתוך במבצר צלבני.
ולאלה שעדיין לא מגיעים לצפון, הצפון מגיע אליכם, עיריית גבעתיים ותיאטרון גבעתיים, במחווה מרגשת, הזמינו את תיירני עמותת התיירות "זמן גליל מערבי" לסופשבוע גדוש בפעילויות, בחוויות ובעיקר במפגשים עם אנשים שכמהים לחזור ולהתפרנס מעשיה יצירתית ותיירותית. האירוע כולו מתקיים בתמיכתו של ארגון הג'ואיש נשונל פאנד ארה"ב, אשר תורמיו ומתנדביו התגייסו לטובת עסקי הגליל. במשך 4 ימים, בניין התיאטרון כולו ייצבע בצבעי הגליל, בעיצוב מיוחד שייתן למבקרים את התחושה שהם קפצו תוך דקה צפונה אל הנופים הקסומים והרכים של הגליל. תחנת מידע של עמותת התיירות, שתעוצב ברוח תחנת המידע המקורית, שנמצאת בבניין לשימור בעכו העתיקה, תעניק למבקרים המלצות וטיפים לטיול בגליל. גם בית הקפה של התיאטרון יהפוך לגלילי, כשאת התפריט הקבוע שלו יחליפו שלל מנות בהשראת הקולינריה הגלילית, ועם חומרי גלם שיגיעו ישירות מהגליל.
יריד איכרים צבעוני של תוצרת גלילית יתקיים ביום חמישי, הזדמנות נפלאה להסתובב בין שלל דוכנים של מיטב היצרנים והאמנים מהגליל: יקבי בוטיק, גבינות עיזים, תבלינים, תה מעשבי תבלין גליליים, דבש, שוקולד בעבודת יד, מלבי, חלווה, אוכל דרוזי, אוכל בדואי, מאפים ומלוחים ממיטב המאפיות, מאפים ומוצרים ללא גלוטן, גרנולה, מרקי קובה, קוסמטיקה טבעית, עבודות אמנות מברזל, קרמיקה ועוד מוצרים ויצירות מהגליל. לצידם יתקיימו טקס קפה בדואי מסורתי אותנטי ודוכני איפור ויצירה לילדים. פסטיבל חורף גלילי ה-12, זמן גליל מערבי. 1-4.1 בתיאטרון גבעתיים