המאפה הראשון שהכנתי היה בגיל 10. זה היה לכבוד יום האם. אמא יצאה מהבית ואני החלטתי שזו ההזדמנות שלי להפתיע אותה – עוגת משמש, תוצרת בית, במיוחד בשבילה. היה לי מתכון מהמחברת של אמא, לא היה לי מושג מה אני עושה, אבל היה לי רצון עז להצליח ולהפוך את היום הזה למיוחד. כמובן, לא חשבתי על השפעות הלוואי של הכנת עוגה. המטבח הפך במהרה לזירת קרב – קמח סוכר על השיש, על הרצפה, על כל דבר אפשרי. הייתי עסוקה בהכנת העוגה כל כך, שלא שמתי לב שהכל מסביבי הפך לבלגן של ממש. כל יד שפנתה אל הסוכר, כל תנועה עם הקמח, הפכה את המטבח למגרש משחקים של קונדיטוריה, רק הרבה יותר מבולגן ממה שדמיינתי. עוגת המשמש יצאה, איך לומר, לא בדיוק כמו של אמא. היא הייתה קצת יבשה, היה בה גם כמה קליפות ביצים שלא הצליחו להיבלע בעוגה, אבל הייתי גאה בה – זו הייתה העוגה הראשונה שלי, ובשבילה זו הייתה יצירה שנעשתה בכוונה ובאהבה.
כשאמא חזרה הביתה, היא נכנסה למטבח, ראתה את הבלגן, ואת העוגה שיצאה לא בדיוק כמו שציפיתי, ומבלי לחשוב לרגע – היא התלהבה! אמא שלי הייתה כל כך גאה בי, היא לא אמרה מילה על הסוכר שנשפך על השיש או הקמח שנשאר על הרצפה וערמת הכלים החצי רחוצה. היא רק התלהבה מהעוגה, התלהבה מזה שאני עשיתי את זה לבד. אני מצטמררת עכשיו כשאני חושבת על המטבח שהשארתי לה, אבל אני יודעת שהאהבה שלה וההערכה שהיא הראתה לי אז, עזרו לי להרגיש גאה בעצמי.היו לי הרבה טעויות בדרך – כל אחד יכול לראות את זה, אבל אמא שלי, עם כל האהבה שלה, פשוט לקחה את העוגה, חתכה פרוסה והייתה מאושרת. היא לא רק אמרה "טעים" – היא אמרה "את נהדרת, עשית את זה!".
אני חייבת להודות, שזה רגע שהשפיע עליי, והיום, כשאני מכינה עוגות ומנות אחרות, אני לא רק חושבת על איך זה יצא, אלא גם על ההרגשה שאני רוצה להעביר לאנשים. כל עוגה שאני מכינה, כל מנה שאני שולחת ללקוחות – אני מכניסה לתוכה את כל האהבה, את כל הרצון לעשות טוב ולהפתיע, ולהתלהב יחד איתם מהתוצאה.
אז אם גם אתם רוצים להכין עוגה שתעשה לכם שמח בלב, הנה המתכון שלי לעוגת משמש נוסטלגית, פשוטה, טעימה, ומלאה בזיכרונות מתוקים.
המצרכים לבצק:
4 ביצים
1כוס סוכר
200 גר' חמאה רכה
2 כוסות קמח תופח
1 כפית תמצית וניל איכותית
1גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
2 כפות סוכר חום לזרייה על העוגה
1 קופסה שימורי משמש מסוננת (את המיץ לשמור)
ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מקציפים ביצים (שלמות), סוכר וחמאה כ-5 ד'.
מקפלים פנימה את הקמח והשמנת לסירוגין , מוסיפים את הווניל.
הבצק יוצא רך מאד, מורחים אותו על תבנית משומנת (אני שמה נייר אפיה בתחתית ומרססת בספרי שמן)
מסדרים מעל את חצאי המשמשים כשהצד החתוך כלפי מעלה זורים מעל את הסוכר החום אופים כ-40 דקות עד הזהבה נאה, או כשקיסם יוצא עם מעט פירורים
כשהעוגה יוצאת וחמה שופכים עליה חצי כוס מהסרופ/ מיץ שבקופסת השימורים

*הכותבת הינה שפית המספקת ארוחות ו- Lance Box לפרטים בדף טלי בישולים