קצין צה"ל המשרת בבדיר בצה"ל חשף היום (ראשון) בעיתון "הארץ", כי ראה "שנפתחו שש חקירות מצ"ח על שימוש בפלסטינים כמגינים אנושיים, וכמעט נחנקתי. כבר ראיתי בחיי כיסוי עצמי (כסת"ח), אבל זה שיא חדש. בעזה משתמשים במגינים אנושיים שש פעמים ביום לפחות. אם במצ"ח רוצים לעשות את העבודה שלהם ברצינות, יהיה עליהם לפתוח לפחות 2,190 חקירות. אבל במצ"ח רוצים רק שנוכל לספר לעצמנו ולעולם שאנחנו חוקרים את עצמנו, ולכן מצאו כמה שעירים לעזאזל ומפילים עליהם את כל התיק. הקצין ממשיך ומספר כי הֹא היה "בעזה במשך תשעה חודשים. ראיתי שם לא מעט נהלים חדשים. אחד הגרועים שבהם היה "נוהל יתוש": פלסטינים חפים מפשע שמכריחים אותם להיכנס לבתים בעזה ו"לזכות" אותם, כלומר לבדוק שאין בהם מחבלים או מטענים. קראנו לזה בכל מיני שמות, "נוהל יתוש", "שאווישים" (עבדים), "פלטפורמות". בכל זאת הידיעה הזו איננה הסיפור העיקרי במאמר זה. אתר החדשות מגפון ניוז קיים מאז 2011. באתר גולשים מידי יום עשרות אלפי קוראים. מגפון, עקב היותו כלי תקשורת וותיק, התבקש והתקבל למועצת העיתונות והתקשורת בישראל ולנשיאותה. ככזה, נציגי העיתון (האתר), היו שותפים ליצירת תקנון האתיקה העיתונאית שמשמש לעיתים גם כחלק מטיעונים משפטיים בבתי הדין בישראל. נציגי מגפון מתבקשים מעת לעת לשבת בבית הדין המשמעתי של המועצה, כזה הדן בתלונות כנגד עיתונאים שונים. בהקשר זה יצויין כי בית דין זה אינו מהווה תחלי, לשום גורם משפטי בישראל, בפרט ובכלל.

לאחר הפרסום בעיתון הארץ החלטנו לפנותך לדובר צה"ל בשאלות הבאות:
1. כמה חקירות נפתחו במצ"ח על שימוש בפלסטינים כמגינים אנושיים מאז תתחילת המלחמה בעזה (נוהל יתוש, או שאווישים)?
2. מתי החלו החקירות והאם נפתחו הליכים משפטיים?
3. אם כן, הם נעצרו חיילים, מפקדים, או אחרים ?
בתחילה התבקשה המערכת לפנות לדובר צה"ל סקטוריאלית (כן, הם המציאו פטנט כזה), ולאחר מכך התבקשנו להציג בפניהן תעודת לשכת העיתונות הממשלתית (לע"מ), על מנת שיגיבו לשאלות אלו. לאמור – עיתונאי שיפנה אליהם ואין בידיו גיבוי מלשכת העיתונות הממשלתית (שלטעמי מוטה פוליטית). כלומר אינו מחזיק בתעודת לע"מ – לא יענה בתגובה.
יצויין כי מאמר זה פתוח בפני דובר צה"ל להגיב גם לשאלה: ממתי דובר צה"ל (שעד כה הגיב וענה לשאלות מגפון), דורש מעיתונאי תעודה כזו על מנת שיענה?. במידה ותגיע תגובה, היא תפורסם ככתבה ולשונה.