Skip to content

לא מה שחשבתם: מנות מפתיעות שמשתלבות מושלם עם גלידה

(פ) כתבת תוכן שיווקי ממומנת - הפרסום כולו באחריות המפרסם (המערכת אינה אחראית לתוכן, למוצרים או לצילומים המופיעים בה)
פחות מדקה זמן קריאה: דקות

כשמדברים על גלידה, רובנו חושבים מיד על גביע קראנצ’י או כוס עם תוספות קלאסיות כמו שוקולד חם וסוכריות צבעוניות. אבל אם ננסה לחשוב קצת מחוץ לקופסא, נגלה שגלידה יכולה להשתלב נהדר גם עם מאכלים פחות צפויים.

שילובים יוצאי דופן יכולים להפוך את הגלידה מנשנוש קר לקינוח גורמה של ממש. כתבה הבאה תמצאו כמה מנות מפתיעות שכדאי לכם לנסות בבית, במיוחד אם אתם אוהבים חוויות קולינריות לא שגרתיות.

פרוסת חלה קלויה עם גלידת וניל ודבש

הלחם המתוק והאוורירי הופך לקינוח מושלם כשצולים אותו קלות במחבת עם חמאה. הניגוד בין החמימות של החלה לקרמיות הקרה של הגלידה יוצר ביס מופלא.

זילוף דבש מעל ומעט שברי אגוזים קלויים משלימים את החגיגה.

בטטה אפויה עם גלידת קרמל מלוח

אם עדיין לא ניסיתם לשלב בטטה עם גלידה, זה הזמן! הבטטה האפויה מקבלת מתיקות טבעית עם מרקם קרמי, וכשהיא מתחברת לגלידת קרמל מלוח מתקבל איזון מושלם בין טעמים.

אם אתם רוצים לשדרג את המנה קצת יותר, הוסיפו מעט קינמון או שקדים מסוכרים.

צילום: pexels-photo

קרואסון עם גלידת אגוזים ושוקולד

הקרואסון הפריך, עם החמאתיות העדינה שלו, משתלב מעולה עם גלידת אגוזים. כשהוא מוגש חם, עם גלידה קרה בפנים ושוקולד מומס מעל – מתקבל קינוח שהוא פשוט חלום.

אפשר גם להוסיף מעט פיסטוקים לקראנצ’יות מפתיעה.

עוגיות חמות וגלידה – הקינוח הכי מנצח

שני עוגיות שוקולד צ’יפס גדולות וטריות הופכות בקלות לסנדוויץ’ גלידה מושלם. החום של העוגיות ממיס מעט את הגלידה ויוצר ביס רך ונימוח, עם שילוב ממכר של מתיקות וטמפרטורות מנוגדות.

תוספת של מעט מלח ים למי שאוהב טוויסט תגרום לכל ביס להרגיש כמו קינוח של מסעדה.

בננה צלויה עם גלידת וניל וקינמון

צולים בננה על מחבת עם חמאה וקינמון עד שהיא מתקרמלת ומקבלת צבע זהוב. ברגע שהיא פוגשת כדור גלידת וניל, היא הופכת לקינוח מפנק ואלגנטי.

כדי להוסיף עוד שכבת טעם, כדאי לזלף רוטב טופי או מעט קוקוס קלוי שירימו את המנה לגבהים חדשים.

פיתה עם גלידת וניל וממרח לוטוס

מי אמר שפיתה מתאימה רק לסנדוויצ'ים באמצע היום? קחו חצי פיתה טרייה או קלויה קלות, מרחו ממרח לוטוס, הוסיפו כדור גלידת וניל וקשטו בשברי עוגיות. השילוב בין המרקם האוורירי של הפיתה לקרמיות המתוקה של הגלידה יוצא מפתיע וטעים במיוחד.

מלוואח עם גלידת וניל וסירופ מייפל

תתפלאו לגלות שמלוואח לא חייב להיות רק מלוח. כשהוא חם וזהוב, הוא הופך להיות בסיס מושלם לקינוח מושחת. מניחים עליו כדור גלידת וניל, מזליפים סירופ מייפל ומוסיפים שקדים קלויים – ויש לכם קינוח שלא ישאיר אף אחד אדיש.

איך להפוך כל שילוב למושלם?

  • איזון טעמים ומרקמים – השילוב המוצלח ביותר נוצר כשיש ניגודיות בין קרמיות הגלידה לפריכות או רכות המאפה. נסו לחשוב על שילובים שיוצרים קונטרסט מעניין.
  • חום מול קור – גלידה קרה משתלבת נהדר עם מאפים חמים. כדי למקסם את האפקט, חממו מעט לפני ההגשה את הבסיס שעליו תונח הגלידה.
  • תוספות שמשדרגות – אגוזים קלויים, פירות יבשים, פירורי עוגיות, שוקולד מגורד או נגיעת מלח יכולים להקפיץ כל מנה ולהוסיף עומק טעמים.
  • שימוש בגלידות בטעמים מיוחדים – אם אתם אוהבים לנסות טעמים חדשים, נסו גלידות בטעמים פחות שגרתיים כמו וניל עם חלבה, גלידה בטעם מסטיק או שילוב של כמה טעמי גלידות לשדרוג חוויית הטעמים.

לסיכום, אם תמיד חשבתם שגלידה מתאימה רק לשילוב עם קינוחים קלאסיים, תופתעו לגלות שבעזרת מעט יצירתיות תוכלו לשלב אותה גם במנות לא שגרתיות שתוכלו להכין בעצמכם בבית

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן