Skip to content

מאפה חצילים ופרמזן לשבת שמשית

מאפה חצילים, פרמזן ובשר טחון, או בשמו האיטלקי פרמז'נה דה מלנזנה - מהעיר פרמה שבאמיליה רומאניה, הוא מאכל עממי, מהיר וקל להכנה. יולה זובריצקי מביאה את המתכון האיטלקי בטאץ' אישי
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

מאפה חצילים, פרמזן ובשר טחון, או בשמו האיטלקי פרמז'נה דה מלנזנה – מהעיר פרמה שבאמיליה רומאניה, הוא מאכל עממי, מהיר וקל להכנה. יולה זובריצקי מביאה את המתכון האיטלקי בטאץ' אישי

מאת: יולה זובריצקי

מצרכים

  • 3 חצילים
  • 250 גרם בשר בקר טחון (אפשר לערבב סוגי בשר שונים)
  • 1 בצל אדום
  • 4 שיני שום
  • 2 ביצים
  • 2 כפות מיונז
  • 1/2 כוס גבינת פרמזן (לשומרי כשרות, ניתן להחליף בכף מיונז)
  • 1 עגבניה בשלה פרוסה לפלחים דקים
  • שמן זית, מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה

  1. פורסים את החצילים השטופים לרוחב, מניחים על תבמית מרופדת בנייר אפיה, בוזקים שמן זית ואופים בתנור מחומם ל-180 מעלות כ-20 דקות.
  2. בינתיים, מטגנים במחבת בשמן זית את השום הקצוץ, מוסיפים בצל קצוץ. כשמזהיב, מוסיפים את הבשר הטחון. מטגנים כ-10 דקות על אש בינונית. מתבלים במלח ופלפל.
  3. רוטב: מערבבים את הביצים עם המיונז, ממליחים.
  4. הרכבה – משמנים תבנית בחמאה (לשומרי כשרות – שמן זית), מניחים חצי מהחצילים, מעליה מניחים את הבשר, לאחר מכן חצי מהרוטב ובהמשך עגבניה. מכסים בשאר החצילים, שארית הרוטב ומפזרים גבינת פרמזן.
צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי

צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי

הצעת הגשה: להוסיף רוטב טחינה: טחינה גולמית מעורבבת עם מים, מלח, שום ולימון.

בתיאבון!

5 Comments

  1. מרמאו
    12 באוגוסט 2013 @ 17:40

    נראה מהמם…
    יולה את מולטי טאלנט…
    אני בטוח שיצא טעים במיוחד…

    תודה על המתכון המפורט ועל התמונות המגרות…

  2. אידה
    22 באפריל 2012 @ 22:34

    חבל שאי אפשר לאכול מהמחשב זה כל כך מגרה שלא יכולה לחכות עד שאכין
    אפי תמשיכי ללמד אותנו מאכלים מבית אימך. נשיקאידהות לילדיך המתוקים וד"ש לאורי.

    • יולה זובריצקי
      22 באפריל 2012 @ 23:15

      תודה אידה. לא מכירה את אורי :-), ונשיקה לילדה תמיד שמחה לתת
      זה מתכון שנולד בסדרת מתכונים לאוכל בריא
      שיהיה בתיאבון
      יולה

  3. זיו
    22 באפריל 2012 @ 12:29

    נראה טעים ומזמין. ינוסה בקרוב

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן