ל"ג בעומר – הגיע תורן של הפחמימות

תפוחי אדמה, פיתות, מרמשלו וחטיפים שונים הופכים את ל"ג בעומר לנשנוש אחד גדול ולא משביע. אפשר לשדרג את תפוחי האדמה עם גבינות או שעועית או בשר טחון. ועוד רעיון: ניסיתם פעם להכין חציל בלאדי במדורה?

ל"ג בעומר – הגיע תורן של הפחמימות

תפוחי אדמה, פיתות, מרמשלו וחטיפים שונים הופכים את ל"ג בעומר לנשנוש אחד גדול ולא משביע. אפשר לשדרג את תפוחי האדמה עם גבינות או שעועית או בשר טחון. ועוד רעיון: ניסיתם פעם להכין חציל בלאדי במדורה?

תפוחי אדמה, פיתות, מרמשלו וחטיפים שונים הופכים את ל"ג בעומר לנשנוש אחד גדול ולא משביע. אפשר לשדרג את תפוחי האדמה עם גבינות או שעועית או בשר טחון. ועוד רעיון: ניסיתם פעם להכין חציל בלאדי במדורה? 

מאת אורנית יונה *

ביום העצמאות אכלנו בעיקר בשר – ועכשיו הגיע תורן של הפחמימות! תפוחי אדמה, פיתות, מרמשלו וחטיפים שונים הופכים את ל"ג בעומר לנשנוש אחד גדול ולא משביע. כיצד אפשר לשדרג את הארוחה סביב המדורה ולהפוך אותה לטעימה, משביעה ומספקת?

(צילום: אורן פלס, ויקימדיה)
שיפודי מרשמלו? לא מאוד משמין (צילום: אורן פלס, ויקימדיה)

דרכים טעימות לשדרוג המדורה:

הוסיפו חלבון לארוחה – איך?

  • תפוח אדמה עם גבינה צהובה – קחו חבילה של גבינה צהובה 9%, חצו את תפוח האדמה ל- 2 והניחו פרוסת גבינה צהובה, הגבינה נמסה על תפוח האדמה הרותח ואנו מקבלים מעדן אנגלי מפנק.
  • הביאו איתכם בצד סלט ביצים, סלט טונה, גבינות ושלבו לצד תפוחי האדמה בצלחת.
  • לאוהבי הבשר, תפוח אדמה ממולא בבשר טחון – אפשר להכין מראש בשר טחון ברוטב עגבניות, למלא את תפוחי האדמה בבשר טחון חם ומתוק ולאכול בכפית.
  • גם שעועית ברוטב עגבניות יכולה למלא את תפוח האדמה ולספק חלבון מלא.

הוסיפו ירקות. ירקות יכולים לשדרג את המדורה ולהפוך אותה לצבעונית ומזינה.

  • ניסיתם פעם להכין חציל בלאדי במדורה? דקרו אותו מעט במזלג, עטפו בנייר כסף וכאשר הוא מוכן אפשר להוסיף לו טחינה משומשום מלא, שום ומעט מלח גס.
  • זרקו למדורה בצל, ראשי שום, גמבות עטופים בנייר כסף או אלומיניום.
  • הביאו איתכם מראש סלטי ירקות טריים או ירקות מבושלים.
  • לאנינים, אפשר למלא את תפוח האדמה גם בפטריות מוקפצות.
אפשר לזרוק למדורה גם ראשי שום, בצלים, גמבות וחצילים, עטופיםבנייר כסף כמובן
אפשר לזרוק למדורה גם ראשי שום, בצלים, גמבות וחצילים, עטופיםבנייר כסף כמובן

מה לגבי שיפודי המרשמלו?

המשמלו עשוי בעיקר מסוכר, עמילן וג'לטין ועשיר בחומרים סינתטיים כגון צבעי מאכל וחומרי טעם וריח. עם זאת, הוא מאוד טעים (בייחוד כשהוא נמס) ובנוסף, לא כל כך משמין. שיפוד אחד של 5 יחידות מרשמלו מכיל כ-70 קלוריות וכ- 15 גרם פחמימות, בדומה לפרוסת לחם לבן.

מה לגבי חטיפים?

נסו להפחית בקניית חטיפים כי כמות הסוכר והפחמימות בארוחה כבר גדולה וממש לא חייבים.

מה עושים אחרי ששבענו?

מדובר בחג חברתי, שעלול להמשך כל הלילה, לכן במקום להתעסק באכילה בלבד, מומלץ להכין מראש פעילויות חברתיות כגון משחקים, גיטרה, ספרי שירים, סיפורים או סתם לנצל את הזמן לשיחות עם חברים.

מה להביא איתנו? הרשימה:

  • תפוחי אדמה, בצל, שום, גמבות
  • סלט ירקות עשיר
  • חבילת גבינה צהובה 9%
  • בשר טחון ברוטב עגבניות
  • סלט ביצים, סלט טונה
  • שעועית ברוטב עגבניות
  • חצילים שלמים
  • טחינה גולמית משומשום מלא
  • מרשמלו
  • מלח, מלח גס, פלפל
  • נייר אלומיניום
  • הרבה בקבוקי מים!

הכותבת היא תזונאית קלינית B.Sc 

 

תפוחי אדמה, פיתות, מרמשלו וחטיפים שונים הופכים את ל"ג בעומר לנשנוש אחד גדול ולא משביע. אפשר לשדרג את תפוחי האדמה עם גבינות או שעועית או בשר טחון. ועוד רעיון: ניסיתם פעם להכין חציל בלאדי במדורה? 

מאת אורנית יונה *

ביום העצמאות אכלנו בעיקר בשר – ועכשיו הגיע תורן של הפחמימות! תפוחי אדמה, פיתות, מרמשלו וחטיפים שונים הופכים את ל"ג בעומר לנשנוש אחד גדול ולא משביע. כיצד אפשר לשדרג את הארוחה סביב המדורה ולהפוך אותה לטעימה, משביעה ומספקת?

(צילום: אורן פלס, ויקימדיה)
שיפודי מרשמלו? לא מאוד משמין (צילום: אורן פלס, ויקימדיה)

דרכים טעימות לשדרוג המדורה:

הוסיפו חלבון לארוחה – איך?

  • תפוח אדמה עם גבינה צהובה – קחו חבילה של גבינה צהובה 9%, חצו את תפוח האדמה ל- 2 והניחו פרוסת גבינה צהובה, הגבינה נמסה על תפוח האדמה הרותח ואנו מקבלים מעדן אנגלי מפנק.
  • הביאו איתכם בצד סלט ביצים, סלט טונה, גבינות ושלבו לצד תפוחי האדמה בצלחת.
  • לאוהבי הבשר, תפוח אדמה ממולא בבשר טחון – אפשר להכין מראש בשר טחון ברוטב עגבניות, למלא את תפוחי האדמה בבשר טחון חם ומתוק ולאכול בכפית.
  • גם שעועית ברוטב עגבניות יכולה למלא את תפוח האדמה ולספק חלבון מלא.

הוסיפו ירקות. ירקות יכולים לשדרג את המדורה ולהפוך אותה לצבעונית ומזינה.

  • ניסיתם פעם להכין חציל בלאדי במדורה? דקרו אותו מעט במזלג, עטפו בנייר כסף וכאשר הוא מוכן אפשר להוסיף לו טחינה משומשום מלא, שום ומעט מלח גס.
  • זרקו למדורה בצל, ראשי שום, גמבות עטופים בנייר כסף או אלומיניום.
  • הביאו איתכם מראש סלטי ירקות טריים או ירקות מבושלים.
  • לאנינים, אפשר למלא את תפוח האדמה גם בפטריות מוקפצות.
אפשר לזרוק למדורה גם ראשי שום, בצלים, גמבות וחצילים, עטופיםבנייר כסף כמובן
אפשר לזרוק למדורה גם ראשי שום, בצלים, גמבות וחצילים, עטופיםבנייר כסף כמובן

מה לגבי שיפודי המרשמלו?

המשמלו עשוי בעיקר מסוכר, עמילן וג'לטין ועשיר בחומרים סינתטיים כגון צבעי מאכל וחומרי טעם וריח. עם זאת, הוא מאוד טעים (בייחוד כשהוא נמס) ובנוסף, לא כל כך משמין. שיפוד אחד של 5 יחידות מרשמלו מכיל כ-70 קלוריות וכ- 15 גרם פחמימות, בדומה לפרוסת לחם לבן.

מה לגבי חטיפים?

נסו להפחית בקניית חטיפים כי כמות הסוכר והפחמימות בארוחה כבר גדולה וממש לא חייבים.

מה עושים אחרי ששבענו?

מדובר בחג חברתי, שעלול להמשך כל הלילה, לכן במקום להתעסק באכילה בלבד, מומלץ להכין מראש פעילויות חברתיות כגון משחקים, גיטרה, ספרי שירים, סיפורים או סתם לנצל את הזמן לשיחות עם חברים.

מה להביא איתנו? הרשימה:

  • תפוחי אדמה, בצל, שום, גמבות
  • סלט ירקות עשיר
  • חבילת גבינה צהובה 9%
  • בשר טחון ברוטב עגבניות
  • סלט ביצים, סלט טונה
  • שעועית ברוטב עגבניות
  • חצילים שלמים
  • טחינה גולמית משומשום מלא
  • מרשמלו
  • מלח, מלח גס, פלפל
  • נייר אלומיניום
  • הרבה בקבוקי מים!

הכותבת היא תזונאית קלינית B.Sc 

 

כתבות אחרונות באתר

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן