Skip to content

אשתך בוגדת? לא בטוח שהראיה שלך תתקבל בבית המשפט

מסרונים, מכתבים, מיילים או כרטיס באתר היכרויות יוכלו לשמש ראיה להוכחת בגידה בבית הדין הרבני בתנאי שהושגו בתום לב ובלי כפייה, פגיעה פרטיות או גניבה
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

מסרונים, מכתבים, מיילים או כרטיס באתר היכרויות יוכלו לשמש ראיה להוכחת בגידה בבית הדין הרבני בתנאי שהושגו בתום לב ובלי כפייה, פגיעה פרטיות או גניבה

מאת עו"ד מורן סמון

לאחרונה ניתנו כמה פסקי דין בבית המשפט לענייני משפחה או בבית הדין הרבני, שבמסגרתם נפסלו ראיות מהותיות, כיוון שהושגו בדרכים פסולות. רק לפני ימים מספר ניתן פסק דין בבית הדין הרבני, במקרה שבו הבעל נכנס לבית של אשתו בנפרד, נגד רצונה, גנב את הטלפון הנייד שלה, חיטט בו ודלה ממנו מסרונים, המהווים לכאורה ראיה שהיא בוגדת בו.

בצעד יוצא דופן קבע ביה"ד הרבני, כי חרף חובתו למנוע מאדם קשר אסור בעודו נשוי, הבעל לא יוכל להשתמש בראיות שאותן השיג בצורה פסולה ובחוסר תום לב. השאלה שנשאלת היא: מהן ראיות מהותיות ומתי הן תחשבנה לפסולות.

מסרונים: לעתים, צדדים להליך גירושים נוטים להשתמש במסרונים שהתקבלו אצל הצד השני כדי להוכיח בגידה. לרוב, נוהגים להשתמש בזה גברים כדי להוכיח בגידה ובכך להביא להפסד הכתובה ולהימנע מתשלום מזונות אישה. בתי המשפט בדרך כלל נמנעים מלהסתמך על מסרונים לבדם כדי להוכיח בגידה או "מעשה כיעור" כיוון שלטענם ניתן לשתול מסרונים במכשירי טלפון ניידים ואי אפשר להוכיח את אמיתותם.

דואר אלקטרוני: במקרה של דואר אלקטרוני, יש להבחין בין תיבת דואר משותפת לבני הזוג לבין תיבה פרטית. ברור, כי כאשר קיימת תיבה משותפת, הראיה תתקבל ואין חשש לחדירה לפרטיות. החשש מתעורר כאשר לאחד מבני הזוג תיבת מייל פרטית, ושם קיימת התכתבות המעידה על בגידה. ככל שהפגיעה בפרטיות נעשתה בתום לב, הראיות עשויות להתקבל בבית המשפט. למשל, אם לבעל היו מאז ומתמיד השם והסיסמה של תיבת הדוא"ל של אשתו, או שפרטי המשתמש נשלחו לתיבת המייל שלו – זו אינה חדירה לפרטיות. אולם אם הכניסה למייל נעשתה ללא רשות האישה וללא ידיעתה, הרי שהממצאים התקבלו תוך פגיעה בפרטיות, לא בתום לב ולכן הם לא קבילים.

דברי דואר – גם ביחס לדברי דואר יש לבחון את הדרך שבה התקבלו. קיימת חובת תום לב, אף אם המדובר בפגיעה בפרטיות. אם פתחתי דואר השייך לאשתי בתום לב וגיליתי את דבר הבגידה, יוכשר דבר דואר זה ויקבל מעמד של ראיה.

פתיחת כרטיס ברשתות חברתיות ובאתרי הכרויות – רשתות חברתיות ואתרי היכרויות כבר מזמן הפכו למקור מידע מצוין להשגת ראיות בדרך פשוטה, מהירה וזולה. אולם, כדי שראיה תהא קבילה, יש להשתמש במידע פומבי ולא פרטי, (אלא אם בידי בן הזוג פרטי משתמש אותם קיבל מבן זוגו).

יומן אישי –  בתי המשפט כבר פסקו לא אחת, כי יומן אישי לא יוצג כראיה, אלא אם יוכח שהוא הושג בתום לב, אף אם בדרכים פסולות. כלומר, לא תוך גניבה, כפייה, או שימוש באלימות כלפי כותב היומן.

  • הכותבת היא מומחית בדיני משפחה
error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן