Skip to content

נועם שליט: "נעשו טעויות אסטרטגיות מהותיות בשחרורו של גלעד"

שליט: "הטיפול במלחמה בחטיפות אמור להיות דרך הרתעה כלפי ארגוני הטרור". ח"כ אורי אריאל: "ממשלה לא יכולה להתנהל בעזרת הסיסמה 'בכל מחיר'". אל"מ (מיל.) הרב משה הגר: על הממשלה להיות חזקה בעלת ראייה שלא כמו הורים מודאגים שרוצים שילדיהם ישובו.
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

שליט: "הטיפול במלחמה בחטיפות אמור להיות דרך הרתעה כלפי ארגוני הטרור". ח"כ אורי אריאל: "ממשלה לא יכולה להתנהל בעזרת הסיסמה 'בכל מחיר'". אל"מ (מיל.) הרב משה הגר: על הממשלה להיות חזקה בעלת ראייה שלא כמו הורים מודאגים שרוצים שילדיהם ישובו.

מאת צבי זינגר

"בשחרור של גלעד נעשו טעויות אסטרטגיות מהותיות שהביאו לעליה במחיר השחרור". כך אמר נועם שליט, אביו של גלעד שליט, בכנס שנערך ביום שלישי, בנושא פדיון שבויים, בכנסת. בכנס, שנערך ביוזמת ח"כ אורי אריאל, הסכים שליט עם הטענה, לפיה המחיר ששילמה ישראל עבור בנו גלעד היה גבוה, אך טען כי הסיבה היא מחדלי הממשלה.

"הטיפול במלחמה בחטיפות אמור להיות דרך הרתעה כלפי ארגוני הטרור", אמר שליט. "ארגוני הטרור צריכים להבין שחטיפת חיילים או אזרחים לא תשתלם להם. יש להפעיל לחץ על ראשי ארגוני הטרור והדבר הזה לא נעשה – ושאף אחד לא יספר לי שאין בארגז של משרד הביטחון כלים כאלה".

שליט התייחס להבדל בין יחסה של ישראל לסוגיית החטיפות לבין יחסה של ארה"ב. "בצה"ל – להבדיל מצבא ארה"ב – השירות הוא חובה, ולכן עלינו לנהוג אחרת", אמר. "העיקרון שצריך להנחות את מקבלי החלטות הוא פשוט: אם אתה יודע להחזיר את החטוף בדרך אחרת – עדיף. אך אם לא – שחרר את החטוף במשא ומתן, במינימום טעויות".

שליט טען כי הצעת החוק, המקודמת על ידי חברי הכנסת אורי אריאל וזאב אלקין, להגבלת מספר האסירים שישוחררו תמורת שבויי צה"ל איננה נכונה ואיננה מעשית. "חקיקה כזאת בכנסת אין לה מקום", אמר. "אי אפשר להכתיב לממשלה מה לעשות. חייבת להישאר הפרדת רשויות. אם פתאום יהיה מידע על רון ארד, המשמעות היא שהוא לא יוכל יחזור על פי החוק הזה. למה לא לחוקק חוק מתי יוצאים למלחמה או למבצע צבאי? אנחנו לא עוסקים עם ארגונים משוויץ".

שליט המשיך ותקף את הצעת החוק וכינה אותה "דרקונית" ומתאימה לעסקי נדל"ן ולא לפדיון שבויים: "יש כאן מחירון לוי יצחק לכל חייל? לצערי רק חצי מהנוער מתגייס. אני חושב שחיילי צה"ל צריכים לדעת שממשלת ישראל תעשה הכול למען שיחרורם. חקיקה כזאת היא דרקונית".

שליט הוסיף ואמר: "הייתה תמיכה של 80% מהעם בעסקה והעם חשב שזו אינה תבוסה אלא ניצחון של הערכים. הציבור חשב שחייל צה"ל שווה 1000 מחבלים פלסטינים ואנחנו שמחים שגלעד חזר לביתו".

על מצב בנו אמר נועם שליט: "גלעד בסדר גמור. הוא מנסה לחזור לחיים נורמליים אחרי שנים רבות של חושך ובדידות". לדבריו, "גלעד סובל קצת מפציעה ומנכות קלה, אבל אלו דברים קטנים".

ח"כ אורי אריאל, מיוזמי החקיקה שנועדה להגביל את מחירם של חטופים, אמר: "אנחנו יודעים שארגוני הטרור ישבו וצפו בעסקת שליט ובתנאים שלה, והודיעו לפני, תוך כדי ואחרי שחטיפת שליט היא לא החטיפה האחרונה. ממשלה לא יכולה להתנהל בעזרת הסיסמה 'בכל מחיר'. הסיסמה הזו קובעת תבוסה מראש בכל עסקה ואין להשלים עם זה. הצעת החוק שלנו נועדה לתחום את המשאים והמתנים במסגרת חוקית – אחד מול אחד. יותר משההצעה הזו נועדה לכבול את ידיה של ממשלת ישראל, היא נועדה להעביר מסר למחבלים: אין יותר אלף מול אחד".

חתן פרס נובל, פרופ' ישראל אומן אמר כי "עסקת שליט היתה קטסטרופה וחיזקה את החמאס. חייבים להפסיק את התמריצים שגורמים למחבלים לחטוף ולקבל כמה שירצו".

העיתונאי דן מרגלית טען כי מחסור במידע מודיעיני מנע נסיון שחרור של גלעד שליט בפעולה צבאית. "אם היה מידע על מיקומו של גלעד שליט, היו עושים הכול. חברי הכנסת אלקין ואריאל לא סומכים על הממשלה ורוצים בעזרת הצעת החוק לקשור את ידי הממשלה".

אל"מ (מיל.) הרב משה הגר, ראש המכינה הקדם צבאית בבית יתיר, הביע התנגדות להצעת החוק, אך אמר: "יש לי שני בנים מפקדים בדובדבן ששואלים אותי למה אנחנו מסתכנים ועוצרים את המחבלים, אם משחררים אותם? צריך לזכור גם את הצד הזה. אני נגד החוק כי אני חושב שעל הממשלה להיות חזקה. ראייה של ממשלה היא לא ראייה של הורים שדואגים לילדיהם ורוצים שישובו הביתה".

ח"כ אריה אלדד, אמר כי "ממשלת ישראל הייתה צריכה לפרסם רשימה של ראשי הטרור ולהודיע שכל יום שגלעד שם אנחנו הורגים אחד מראשי החמאס. זו היתה הפעם האחרונה שהיה נחטף חייל או אזרח ישראלי".

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן