Skip to content

וביום קיץ חם: אייס-טי קר

לידיעת המתרחצים בלחות הקיץ, קיימת דרך נוספת להרוות את צמאונכם במשקה מגניב, בעל מגוון גדול של טעמים ומתיקות על-פי בחירה: אייס-טי
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

אחד המשפטים האהובים עלי בעולם התזונה: "אל תשתו את הקלוריות שלכם". אז כן, גם בקיץ הוא רלוונטי. כולנו מסכימים שלשתות כל הזמן מים, מים ועוד קצת מים, יכול להיות די משעמם וחסר ג'וס…

תה קר בפיקניק, מרענן ומחיה את הנפש, צילום: ויקימדיה
תה קר בפיקניק, מרענן ומחיה את הנפש, צילום: ויקימדיה

לידיעת המתרחצים בלחות הקיץ, קיימת דרך נוספת להרוות את צמאונכם במשקה מגניב, בעל מגוון גדול של טעמים ומתיקות על-פי בחירה: אייס-טי.

נכון. אפשר ללכת רגע למכולת או למכונת השתייה במשרד ולקנות אייס-טי מוכן, בלי כל מאמץ. אתם צודקים. אז למה בכלל לטרוח להכין בבית?

שתי סיבות להכנת אייס-טי ביתי

האחת, איכות. בשביל לשמר את האייס-טי בבקבוק למשך 3-6 חודשים על המדף, צריך להוסיף לו אי-אלו תוספים ומשמרים כימיים משונים. בנוסף, אנחנו לא בדיוק יודעים אף פעם איזה איכות של תה, חומרי טעם והמתקה מכילים משקאות בבקבוק.

השניה, המחיר. אפשר להכין ליטר וחצי של אייס-טי ביתי, באיכות גבוהה יותר ובמחיר נמוך יותר. חשבו מה היה קורה, אם היה מבצע של 75% הנחה על אייס-טי במכולת השכונתית שלכם. לא הייתם קונים?

מתכון לאייס-טי ביתי, מרענן, בריא וזול

מניחים שתי שקיות תה בכוס מים רותחים עם כף או שתיים של ממתיק טבעי איכותי, מערבבים ומכסים.

שתי שקיות תה, זה כל מה שצריך לקנקן אייס-טי, צילום: ויקימדיה
שתי שקיות תה, זה כל מה שצריך לקנקן אייס-טי, צילום: ויקימדיה

ממתיקים טבעיים: דבש, סילאן, סירופ רימונים, סירופ סוכר אורז.

לאחר חמש דקות, לשפוך לקנקן של ליטר וחצי. להוסיף מים נקיים (מי ברז קרים או מים מינרלים).

לקרר במקרר או במקפיא ולהפתיע את האורחים, במידה וישאר (:

טיפ בריא: ניתן להשתמש בתיונים של תה ירוק, ואז מקבלים גם את כל הערכים הבריאותיים שיש בתה הירוק.

מקווה שעזרתי לכם למצוא עוד דרך להתמודד עם החום הבלתי נגמר הזה…

שלמה וולפברג ישמח לשמוע וללמוד על מתכונים חדשים, ולפרסם אותם בדף הפייסבוק שלו: 'המדריך החדש להיפרד מהדיאטה'.

4 Comments

  1. רויטל
    18 ביולי 2012 @ 22:18

    היי שלמה, מאז שהתחלנו להכין תה קר בבית הילדים הפסיקו עם השתייה המתוקה ומוכנים לשתות אך ורק את התה הקר הביתי כמובן… מעבר לתוספות שציונו מעלה, הייתי ממליצה להשתמש בתמצית תה ירוק המכילה EGCG, קראתי באחד המאמרים באתר של סולגאר שתה מסוג זה מפחית את נזקי הקרינה ותורם במניעה של סרטן העור, אז במיוחד בחודשים חמים אלו, כל הגנה היא מבורכת. תודה על המידע, ערב טוב. (לכל המעוניין זה הקישור למאמר http://www.solgar.co.il/?CategoryID=223&ArticleID=1316)

    • שלמה
      19 ביולי 2012 @ 9:59

      הי רויטל,
      דבר ראשון כל הכבוד על יוזמת הכנת תה הקר הביתי עם תוספת הEGCG, בהחלט המלצה שיכולה להוסיף אפילו עוד ערך בריאותי למשקה הצונן הבריא גם ככה.

      תודה על הקישור לכתבה על הזהרות ומניעה מנזקי השמש, בהחלט צריך להיזהר ממנה, במיוחד בתקופה זו של הקיץ.
      סופ"ש נפלא,
      שלמה

  2. שלמה
    17 ביולי 2012 @ 14:47

    הי אוריה,
    שמח לשמוע (:
    באמת הוספת עלי הנענע מועילה ומוסיפה לא רק טעם נהדר, אלא גם את איכות הקרירות של צמח הנענע. לא סתם בדואים שותים להנאתם תה נענע חם באמצע החמסין במדבר הלוהט.
    שיהיה המשך קיץ נפלא, מלא במשקאות אייס טי צוננים,
    שלמה

  3. אוריה
    17 ביולי 2012 @ 10:52

    היי כתבה מעולה. אצלנו בבית מתים על האייס טי שלי! אני אגב, שמה גם תיונים וגם עלי נענע זה משדרג חבל"ז. הרבה הרבה קרח כמובן אבל לא מתוק מידי.. בכלל מאז שיש לנו את הבר מים של מי עדן אז זה הרבה יותר קל להכין כי תמיד יש מים קרים, בממוצע ביום (באמצע שבוע) נראה לי יוצא לי להכין משהו כמו 3 קנקנים כאלה.

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן