Skip to content

תבשיל בקר ופטריות ליום חורפי

הטמפרטורה בחוץ צונחת, שריקת הרוח נשמעת היטב, הבזק של אור ממלא את החדר ואחריו נשמע בום חזק שמרטיט את הלב. נועה יוגב מספרת כיצד צלילי הסערה מעלים בה זיכרונות של ילדות רחוקה. קפיצה בשלוליות, גרביים רטובות ותבשיל חורף של אמא
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

הטמפרטורה בחוץ צונחת, שריקת הרוח נשמעת היטב, הבזק של אור ממלא את החדר ואחריו נשמע בום חזק שמרטיט את הלב. צלילי הסערה מעלים בי זכרונות של ילדות רחוקה. קפיצה בשלוליות, גרביים רטובות ותבשילי חורף של אמא

מאת: נועה יוגב

כבר בתור ילדה קטנה נמשכתי לעולם הקולינריה. אני זוכרת שהייתי יושבת על השיש במטבח, מהופנטת אל מול הסיר שמתחמם על הכריים ומחכה בצפייה לטעום את המנה. הרוטב כבר מבעבע והריח משגע! מתחממת מהאדים שמתפרצים מהסיר ומתבוננת בהם מתפשטים, פוגעים בחלון ונעלמים. כך, על גבי החלון, נוצרו להם ציורים מופלאים באמצעות אצבע ואדים שהעבירו את הזמן עד שהתבשיל היה מוכן. כמיהה לריח וחום של תבשילים, הובילה אותי לי לפתוח את הספרים ולחפש תבשיל מושלם שיגרום לי לצייר לבבות על החלון. תוך עלעול בספרוני מתכונים נושנים, נמשכתי לתיאור מגרה של תבשיל בקר ופטריות שלא השאיר לי ברירה והייתי חייבת להכין את המנה, עם כמה טאצ'ים אישיים שלי. התבשיל כל כך טעים, די פשוט להכנה וללא ספק יחמם לכם את הנשמה.

תבשיל בקר ופטריות ליום חורפי

דרגת קושי: ♥♥♥♥♥          זמן הכנה: 30 דקות

מצרכים ל-6 סועדים

  • נזיד בקר ופטריות ליום חורפי
    נזיד בקר ופטריות ליום חורפי

    1.5 ק"ג שייטל חתוך לקוביות ונקי משומן

  • 60 גרם חמאה + 30 גרם חמאה (תוספת)
  • כף שמן קנולה
  • שני בצלים בגודל בינוני חתוכים לרצועות
  • 250 גרם פטריות פרוסות
  • 3 כפות קמח
  • 2 כפות שטוחות של אבקת ציר בקר
  • 1.5 כוסות יין אדום (רצוי מרלו)
  • 2 כוסות מים
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • חמישה ענפים של טימין טרי (ניתן גם חופן של טימין לימוני טרי)
  • מלח, פלפל

אופן ההכנה

  1. מחממים בסיר 60 גרם חמאה וכף שמן. מכניסים פנימה כמות קטנה של בשר, מטגנים עד לקבלת גוון שחום מכל הכיוונים (סוגרים את הבשר) ומוציאים מהסיר. חוזרים על פעולה זו עד שכל הבשר מושחם.
  2. מכניסים את הבצל והפטריות לאותו סיר שבו טיגנו את הבשר, מטגנים במשך 3 דקות ומוציאים מהסיר.
  3. לאותו סיר מכניסים 30 גרם חמאה (תוספת) ואת הקמח, מערבבים עד לקבלת גוון זהוב ומורידים את הסיר מהאש. מוסיפים לסיר את היין, המים, אבקת ציר הבקר, רסק העגבניות, מלח ופלפל (לפי הטעם), מערבבים, מחזירים חזרה לאש ומבשלים עד שהרוטב רותח ומסמיך.
  4. מוסיפים לרוטב את הבשר, הבצל, הפטריות והטימין ומבשלים ללא מכסה עד לרתיחה. לאחר רתיחה יש להנמיך את הלהבה, לכסות את הסיר ולהמשיך לבשל כשעה וחצי או עד שהבשר רך.
  5. ניתן להוסיף כף שמנת חמוצה לכל מנה.

בתיאבון.

תמונה באדיבות: נועה יוגב
error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן