Skip to content

פסטיבל 'שף תאכל' חוגג בר מצווה

עשרות מסעדות ברחבי הארץ יציינו החודש את המהדורה החורפית של פסטיבל 'שף תאכל', המתקיים בפעם ה-13. בקרב גרגרני המסעדות, זו נחשבת אחת מן הקניות החברתיות המשביעות של המדינה: תמורת 79 שקל זוכים למנה ראשונה, מנה עיקרית וקינוח
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

עשרות מסעדות ברחבי הארץ יציינו החודש את המהדורה החורפית של פסטיבל 'שף תאכל', המתקיים בפעם ה-13. בקרב גרגרני המסעדות, זו נחשבת אחת מן הקניות החברתיות המשביעות של המדינה: תמורת 79 שקל זוכים למנה ראשונה, מנה עיקרית וקינוח

מאת: שי שגב

בשנה שעברה נמדדו כ-40,000 סועדים בעשרה ימים במסעדות שהשתתפו בפסטיבל. השנה, יכללו מספר מסעדות חדשות שלא השתתפו באירוע הקודם. השף ניר דגן, ממסעדת קאסה נובה ביפו מספר: "הפסטיבל הוא הזדמנות מעולה להחשף לקהלים נוספים ובמחיר אטרקטיבי של 79 שקל".

סטייק פרגית על הפלנצ'ה בתערובת תבלינים ג'מייקנית, מסעדת קאסה נובה, צילום: בועז לביא
סטייק פרגית על הפלנצ'ה בתערובת תבלינים ג'מייקנית, מסעדת קאסה נובה, צילום: בועז לביא

פירוט כלל המנות והתפריטים, ניתן למצוא באתר הפסטיבל: www.chef-tochal.co.il. בין מאות המנות ניתן למצוא השנה: פורל צלוי בגריל ברוטב קרם לימונים ושקדים של השף סהר הראל, ממסעדת כדיתא במושב תימורים. סביצ'ה ריוורה קוביות בורי כבושות למחצה עם זיתי קלמטה ובצל על קציפת חצילים וגבינת עיזים של השף יואב בלימן, ממסעדת פרידה קאלו בתל-אביב. מבחר מטעמים אסייתים של השף דניאל זך ממסעדת אסיה מוניקה בהוד השרון, ואם אתם באזור חיפה – השף שוקי קדוש ממסעדת שוקה ממתין לכם עם אנטריקוט טלה צעיר ומעושן על בוצר עץ  כיסוני ארטישוק ירושלמי ופטריות כמהין.

ערן זלינגר, מנכ"ל הפסטיבל, מספר כי "בפריסה ארצית של מסעדות מחיפה והקריות, דרך אזור השרון, תל-אביב, ירושלים והשפלה עד הנגב ואילת, יציעו כשמונים מסעדות נבחרות מבחר תפריטים ומנות המתאימות לכל סועד ולכל טעם… כמו בכל שנה, להקדים ולהזמין מקומות מראש במסעדות".

מסעדות הפסטיבל (על-פי אזורים וערים):

השפים בצילום (מימין לשמאל): ניר דגן (קאסה נובה), אמיר מרקוביץ (איטלקיה בתחנה), גד ברוך (וידה לוקה), סהר הראל (כדיתא), טל מזרחי (ברטה), בוקי דסה (תיתורה). צילום: דן פרץ
השפים בצילום (מימין לשמאל): ניר דגן (קאסה נובה), אמיר מרקוביץ (איטלקיה בתחנה), גד ברוך (וידה לוקה), סהר הראל (כדיתא), טל מזרחי (ברטה), בוקי דסה (תיתורה). צילום: דן פרץ

אילת: בוסטון, קאזה דו ברזיל, K-2

אשדוד: בלזק

באר שבע: סמלינסקי טאפס בר, קאזה דו ברזיל

גדרה: מולימא

הוד השרון: אסיה מוניקה, שפצ'לה

הרצליה: אתניקה, ביסטרו 56, בני הדייג, עד העצם

חולון: קפה גן סיפור

חיפה והקריות: Dream Nemo, וידה לוקה, Face's, ספגטים (חוצות המפרץ), ספגטים (קסטרא), פרנג'ליקו, קרולה, שוקה, שלה

ירושלים: באפלו, גבריאלה קוצ'ינה, המושבה 54, לה בוקה

מודיעין: תיתורה

צלע טלה במסעדת כדיתא, צילום: דן פרץ
צלע טלה במסעדת כדיתא, צילום: דן פרץ

נתניה: ג'קו מאכלי ים, Fornello, ספגטים

פתח תקווה: אלפרדו, טריאקי, מולדן, ריבר, רסקה, Triola

קיסריה: פורט קפה, שולה

קריית שדה התעופה: עד העצם

ראשון לציון: הצדף, טאפאיה, קאזה דו ברזיל, ריבר

רחובות ונס ציונה: אורו, אנגוס, ריבר, קופי פקטורי

רמת גן: סורה, ספגטים, ריבר

רעננה: קיאנטי, קיוטו אקספרס

תימורים: כדיתא

תל אביב – יפו: אוונגרד, איטלקיה בתחנה, באבא יאגה, דובנוב 8, הבלינצ'ס ההונגרי, המטבח של נלי, טרנקווילה, מקסיקנה, סופר סושי – סניף אידלסון, סושידו, ספגטים (מקסים), ספגטים (שיכון דן), סרגוס, פסטה מיאה, פרידה קאלו, קאסה נובה, ריבר, שלוותה, Salt

פסטיבל 'שף תאכל' יחל ב-15 בינואר וימשך עד ה-25 בינואר.

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן