Skip to content

כדורי אנרגיה ללא מירשם

מתכון פשוט להכנת כדורי אנרגיה טבעיים מלאי כל טוב, הנשמרים מצויין במקרר או במקפיא
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

מכירים את תחושת העייפות ומצב הרוח הירוד של אחר הצהריים בזמן העבודה או הלימודים? אתם רצים להכין קפה או פותחים את מגירת ה"אסורים" כדי לחטוף משהו מתוק ומלא סוכר. זו לא האסטרטגיה הכי בריאה לאורך זמן…

מתכון לכדורי אנרגיה טבעיים
מתכון לכדורי אנרגיה טבעיים

קיימת דרך קלה ופשוטה להתמודד עם מצב של ירידה ברמת האנרגיה בגופנו.

הכנת כדורי אנרגיה מלאי כל טוב! לא רק שהם אינם מכילים את כל החומרים הלא בריאים של ממתקים תעשייתים: סוכר, מוצקי תירס, משמרים וכל מיני מלאכותיים. הכדורים מכילים את הממריצים הטבעיים של הטבע, ללא כל מניפולציה ו"שדרוג": אגוזים, תמרים, קקאו, זרעים, שמנים טובים ועוד.

המתכון יוצר 25-30 כדורים משפרי אנרגיה טבעיים, הנשמרים מעולה במקרר ובמקפיא. אם חסרים לכם אחדים מהמרכיבים לא צריך לדאוג, אפשר בהחלט להחליף אותם באחרים. יש אינספור אפשרויות, אז פשוט תנסו ותגיעו למתכון האולטימטיבי שלכם.

הפעם רק שני מתכונים לכדוריה אנרגיה. האחד, בסיסי ומהיר להכנה. השני, משופר, רק למתקדמים ולמשקיענים. שניהם עושים את העבודה יפה מאוד.
.

מתכון בסיסי לכדורי אנרגיה

  • 2 כוסות תמרים יבשים מושרים למשך שעה
  • 2 כוסות אגוזים חיים (לא קלויים ומומלחים) המושרים למשך הלילה – לוז, שקדים, קשיו, ברזיל, חמניה, דלעת…
  • 2-3 כפות שמן קוקוס
  • לגיוון ניתן להוסיף: קקאו / קינמון / אבקת חרובים

מניחים הכל במעבד מזון (ללא מי ההשריה!), מערבבים, מכדררים והופ, הם מוכנים לאכילה.

 .

מתכון כדורי אנרגיה למתקדמים

  • 2 כוסות אגוזים חיים (לא קלויים ומומלחים) מושרים למשך הלילה – לוז, שקדים, קשיו, ברזיל, חמניה, דלעת…
  • חצי כוס קוקוס מגורד
  • חצי כוס גרנולה מוכנה
  • כוס אוכמניות מיובשות או צימוקים
  • 2 כפות גדושות אבקת קקאו איכותית (לא שוקולית!)
  • קורט מלח איכותי
  • כוס תמרים יבשים (מושרים כשעה)
  • חצי כוס טחינה גולמית משומשום מלא
  • 2-3 כפות שמן קוקוס
  • 2 כפות סילאן / דבש / מייפל
  • לאוהבי המתוק, אפשר להוסיף כף גדושה של שוקולד חרובים

אופן הכנה

  1. טוחנים את כל האגוזים (ללא המים!) במעבד מזון עד לקבלת גרגירים (לא להגיע לאבקה).
  2. בקערה גדולה שמים את כל המצרכים עד המלח ומערבבים טוב. זו התערבות היבשה.
  3. מניחים במעבד מזון את שאר מצרכים ומערבבים למרקם אחיד (אם קשה מדי אפשר להוסיף טיפה שמן).
  4. מאחדים את התערובת היבשה והרטובה בקערה הגדולה וקוראים למישהו עם יד חזקה.
  5. מערבבים עד לקבלת בצק מעט שמנוני.
  6. מכינים קערה קטנה עם מעט קוקוס מגורד וקערה שניה עם אבקת קקאו.
  7. מגלגלים כדורים בגודל של פינג פונג (לא צריך יותר גדול – זה מרוכז מאוד),
  8. מצפים אותם בתערובת הקוקוס או הקקאו, ושמים לקירור למספר שעות – אם אתם יכולים להתאפק.

בתאבון ולבריאות!
.

התמונות באדיבות: http://www.freedigitalphotos.net
error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן