Skip to content

איך אומרים סופלקי בעברית?

היוצר והבעלים של רשת 'אגאדיר' החליט להפתיע, ועתה פותח את הסופלקי הבר הראשון בתל-אביב: 'ניקוס גאליס', על-שם שחקן הכדורסל האגדי מקבוצת פנאתינייקוס
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

היוצר והבעלים של רשת 'אגאדיר' החליט להפתיע, ועתה פותח את הסופלקי בר הראשון בתל-אביב: 'ניקוס גאליס', על-שם שחקן הכדורסל האגדי מקבוצת פנאתינייקוס

מאת: שי שגב

ניקוס גאליס בשיא הקריירה, צילום: ויקימדיה
ניקוס גאליס בשיא הקריירה

הצעירים של היום בוודאי לא יזכרו את שחקן הכדורסל, ניקוס גאליס (ביוונית: Νίκος Γκάλης), ששיא הקריירה שלו הייתה בשנת 1987, כאשר נבחרת יוון זכתה באליפות אירופה. ברגע השיא של הקריירה שלו, אף נבחר למצטיין הטורניר.

אבל מסתבר שיש שזוכרים אותו, וההפתעה מגיעה דווקא מאיתן טרבלוס, מי שיצר והקים את רשת ההמבורגר 'אגאדיר'. כמחווה לאותו שחקן כדורסל, פותח עתה טרבלוס את 'ניקוס גאליס' – סופלקי בר בנמל תל-אביב.
.

סופלקי לכל פועל

הקונספט – פשוט למדי, מסעדת אוכל מהיר (פסט פוד) לכל המשתמע מכך: ייבוא חומרי גלם מקוריים מיוון, תוך דבקות לפשטות ולמקור.

ניקוס גאליס סופלקי בר. צילום: בועז לביא
ניקוס גאליס סופלקי בר. צילום: בועז לביא

תפריט המקום נבנה על-ידי השפים אלי פינסלר ושלמה פינקלשטיין, ועיצוב המסעדה על-ידי המעצב אורי בן-דרור. המקום מקבל השראה של פינה יוונית, מן הריצוף ועד הצבעוניות.

מבחר סוגי המנות מרשים למקום קטן ואקסקלוסיבי: גירוס – שווארמה מבשר טלה והודו – 29/37 שקל, סופלקי פרגית – 26 שקל, סופלקי קבב – 26 שקל, סופלקי אנטריקוט – 38 שקל, סופלקי פירה – 39 שקל, סופלקי טלה – 39 שקל והרבה תוספות יווניות אחרות כמו: סלט יווני – 21 שקל, סלט ניקוס (שעועית ירוקה, מלפפונים, ביצה, תפוח אדמה וזיתים עם שמנת ועירית) – 23 שקל ועוד.

לצד המנות, ניתן למצוא מבחר גדול של עראק ואוזו, יחד עם בירות ושתייה קלה.

אה כן, למי שלא היה בטוח, סופלקי זה בעצם שיפוד ביוונית.

יאסו, שיהיה בתיאבון.
.

ניקוס גאליס סופלקי בר, רחוב התערוכה 3 , נמל תל אביב (מול אגאדיר הוטל).
טלפון: 03-6042060, שעות פתיחה: 12:00-22:00, סופ"ש: 12:00-04:00 (יום ראשון סגור).

1 Comment

  1. ד"ר א
    9 בינואר 2012 @ 17:20

    ברוב שנותיו שׂיחק כמובן באריס שׂלוניקי, והגיע לפאנאתנייקוס רק בשליה הקריירא.

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן